Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, February 08, 2009

Twee Willem Dreesstraten

ingezonden door Henck:

Kees, ik dacht dat de Willem Dreesstraat in Oud Woensel lag, en niet in Woensel West, zie:

Een waar gebeurd verhaal in Oud Woensel (http://www.oudwoensel.nl/historie/hemelrijken/ )

Een architect spreekt met een elektro installateur af om op een dag een kijkje te nemen bij een kunstwerk in aanbouw aan de Dr. Willem Dreesstraat. Er moest verlichting in het nieuwe kunstwerk aangelegd worden. De voedingskabel werd aangelegd door de nuts bedrijven en de elektro installateur zou er zorg voor dragen dat er in het kunstwerk verlichting zou komen.

Willemdreesstraat De architect en de elektro installateur zouden elkaar in de Dr. Willem Dreesstraat ontmoeten. De architect was op de afgesproken tijd in Dr. Willem Dreesstraat aanwezig maar de elektro installateur was nergens te bekennen. De elektro installateur was ook op de afgesproken tijd in Dr. Willem Dreesstraat aanwezig. Hij vond het vreemd dat er geen kunstwerk te zien was en ook  geen architect.

Beide mensen begonnen aan hun afspraak te twijfelen en gingen onverrichter zaken naar huis. Thuis aangekomen namen de twee heren contact met elkaar op en beide vertelden dat zij in de Dr. Willem Dreesstraat op het juiste tijdstip aanwezig waren. Beide personen vonden het een zeer vreemd verhaal.

Een nieuwe afspraak werd gemaakt.

De elektro installateur vertelde mij het verhaal en vroeg waarom er geen kunstwerk te zien was. Na enige uitleg vertelde ik dat er in Eindhoven twee Dr. Willem Dreesstraten zijn. De elektro installateur geloofde er nu niets meer van. Ik begon met mijn verhaal, de ene Dr. Willem Dreesstraat begint in de kruisstraat en eindigt tegen een schutting van een tuin. De tweede Dr. Willem Dreesstraat begint op de Nieuwe Fellenoord en eindigt tegen een schutting van een tuin.

De architect en de elektro installateur hadden een nieuwe afspraak gemaakt en vonden elkaar nu wel in de juiste Dr. Willem Dreesstraat. Beide heren zijn na dat zij het kunstwerk bekeken hadden en de werkzaamheden hadden besproken  op onderzoek uitgegaan hoe het nu zat met de twee Dr. Willem Dreesstraten. De architect die langer is dan de elektro installateur keek over de schutting van de tuin aan het einde van de Dr. Willem Dreesstraat en zag een tuin van ongeveer vijf meter breed maar wel een tuin die zeer lang is.

De beide heren zijn toen via de Kruisstraat naar de andere Dr. Willem Dreesstraat gereden en zagen toen dat ook deze  Dr. Willem Dreesstraat dood liep tegen de zelfde tuin aan.

Het raadsel van Dr. Willem Dreesstraten was hiermee opgelost en beide heren twijfelde niet meer aan elkaars verhaal.

Het verhaal klopt, in Eindhoven zijn twee Dr. Willem Dreesstraten. Voor veel mensen is dit nog steeds een raadsel.

Lejo Odijk

5 comments:

Saloukoning said...

Meteen even op het polletje op die site gereageerd. Nee meneer de Hond, ik heb gelukkig geen last van criminaliteit in Oud-Woensel.

Henck said...

Keesje, hierbij de lijst "kansbuurten", de door Vogelaar genoemde zgn, "Prachtwijken", waartoe Oud Woensel niet behoort. Op de "sociale kaarten" van het Grote-Steden-Beleid en later het 56-Achterstandswijken beleid liepen Oud Woensel en Woensel West in elkaar over (en ik meen ook nog de Lijmbeek buurt)! Dus zou feitelijk de door jou genoemde Willem Dreesstraat op plaats 14 moeten "scoren". Waarom steeds andere wijken aanwijzen (het lijkt wel een stoelendans) als de wijken nagenoeg hetzelfde zijn gebleven? De kenmerken zijn bekend! Wellicht een uitdaging voor Van der Laan?!...

De lijst:
1 Kolenkit, Amsterdam
2 Pendrecht, Rotterdam
3 Oude Noorden, Rotterdam
4 Bloemhof, Rotterdam
5 Ondiep, Utrecht
6 Rivierenwijk, Deventer
7 Spangen, Rotterdam
8 Oude Westen, Rotterdam
9 Heechterp/ Schieringen, Leeuwarden
10 Noord-Oost, Maastricht
11 Tussendjiken, Rotterdam
12 Hatert, Nijmegen
13 Hillesluis, Rotterdam
14 Woensel West, Eindhoven
15 Overtoomse Veld, Amsterdam
16 Kanaleneiland, Utrecht
17 Schilderswijk, Den Haag
18 Poelenburg, Zaanstad
19 Tarwewijk, Rotterdam
20 Morgenstond, Den Haag

bron: http://www.elsevier.nl/web/10222790/Nieuws/Nederland/Acht-van-twintig-grootste-probleemwijken-in-Rotterdam.htm

keesjemaduraatje said...

@Henck:
Ik heb zelf in Woensel-West gewoond. Dat is op zich helemaal geen probleem. Ook in een huis waarvan de kozijnen verrot zijn kan je gewoon wonen. De PvdA maakt een fout door de problemen in wijken op te willen lossen door wijkverbetering. De huurprijs van die woningen gaat daardoor omhoog en de arme mensen gaan vervolgens in een andere wijk wonen.
De oplossing zou veel meer gevonden moeten worden in oplossen van de armoede door scholing, inburgering en het afremmen van immigratie.
Concreet: de jongens moeten hun school afmaken.

Henck said...

@Keesje:
Dat is wat ik bedoel "met de kenmerken zijn bekend". Daarop moet je inzetten en verbeteringen aanbrengen. Het aanwijzen en stigmatiseren van deze gebieden heeft geen zin. Daar schiet je geen meter mee op. Dat is ook gebleken, na meer dan 20 jaar wijkontwikkeling. Tijd voor een andere, ook méér inhoudelijk bepaalde koers! (....) Om je lijstje aan te vullen; voor mij valt ook de sociale - gesubsidieerde - woningbouw en de buitensporige topinkomens van corporatiedirecties & bestuur moeilijk met elkaar te rijmen.

Paardestaart said...

Hihihihihi...Daar moet 'je' op inzetten en 'verbetering aanbrengen'??
Wie is die 'je' toch, man?
De overheid zeker??

Kijk - zolang mensen dit soort dingen blijven zeggen gebeurt er dus helemaal niks - behalve dan dat wij definitief in een dictatuur terecht komen. Wij brengen zo onze technocraten en bestuurslustigen wel héel ernstig in de verleiding om de boel eens lekker op orde te komen brengen - in ons huis!!

Als je als 'kansjongere' met je hersens tegen de muur loopt omdat je het allemaal verdomt, en je loopt bovendien het risico teruggestuurd te worden naar het land waar je ouders uit gevlucht zijn omdat je al weer iemand een rotstreek hebt geleverd; als je van iedereen waar je komt janken gewoon nul op het rekest krijgt, dan maak je heus je school wel af hoor..tenzij je volslagen debiel bent natuurlijk, en dan hebben nieuwe kozijnen óok geen zin

Maar als je als kansjongere alwéer van school gestuurd bent en de gemeente komt als antwoord de vermolmde kozijnen repareren; als ze jou een stageplaats aanbieden omdat je anders met je matties elke dag die god geeft een beetje bij de buren over de schutting hangt te chillen, en Prem Radakishun komt je invoelend filmen; als volwassen kerels zitten avond aan avond op de TV over je zitten te delibereren en te gissen naar je drijfveren, wat zou je je dan druk maken? Jouw labbekakkerigheid is kennelijk anderman's probleem - dat scheelt!

Respèct man - daar gaat het om..