Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, April 22, 2009

Nog een lachwekkende verklaring..

Door Keesjemaduraatje
Op de VN Durban Review conferentie tegen racisme in Geneve kunnen ze er wat van. Aan de ene kant proberen de deelnemers het iedereen een beetje naar de zin te maken. Inclusief de dictatoren die daar hun podium zoeken. Aan de andere kant blinken ze uit in nietszeggende verklaringen.

Nog een hele vreemde:

66. Recalls that the Holocaust must never be forgotten, and in this context urges all Member States to implement General Assembly resolutions 60/7 and 61/255;

Op het eerste gezicht klinkt dat redelijk en enorm geengageerd. De Holocaust mag nooit vergeten worden. Totdat je je realiseerd, dat ook de daders zoiets zouden kunnen zeggen. "Denk aan de Holocaust". het is eigenlijk net zo goed een waarschuwing aan de slachtoffers.

Zelf Holocaust-ontkenners, die ook op de conferentie aanwezig zijn, kunnen deze stelling moeiteloos onderschrijven. "the Holocaust must never be forgotten" . Dat is zoiets als zeggen: "ze zeuren er steeds weer over"

De originele resolutie 61/255 is veel sterker:
1. Condemns without any reservation any denial of the Holocaust;
2. Urges all Member States unreservedly to reject any denial of the Holocaust as a historical event, either in full or in part, or any activities to this end.
 

15 comments:

naamloos said...

Hypocriet heb ik dat altijd gevonden: de stelling dat de holocaust erger is dan dat wat de zionisten het pallestijnse volk aandoen.

roelz said...

Naamloos: Koop eens een geschiedenisboek. Je hebt geen idee.

naamloos said...

roelz, ik weet heel goed wat er gebeurt is in wo-ii in de concentratiekampen. Ik vind het walgelijk dat die misdaad als erger wordt gezien als bv de fascistische praktijken van de zelf verklaarde joodse staat, maar ook als erger als de genocide op het indiaanse volk in wat tegenwoordig de USA heet. Helemaal wrang wordt het als de belangrijkste advokaten van de moreel totaal failliete zionistische schurkenstaat op dezelfde manier over moslims spreken als vroeger de nazis over joden spraken.

Arend said...

Uit je reactie begrijp ik dat jij denkt dat de joden in nazi-Duitsland (net als de Arabieren in Israël) gewoon mochten wonen, werken, naar school gaan, hun eigen taal en religie belijden, naar de rechter stappen, politieke partijen oprichten, daar op stemmen, etc.

Maar wie zaten er dan in die concentratiekampen?
Alleen wat joodse terroristen?
Waar staan de concentratiekampen in Israël eigenlijk?
Wist je dat de "Palestijnen" de snelst groeiende bevolking ter wereld hebben, en zo ja, wist jij dat "genocide" iets heel anders betekent dan "een snelle bevolkingsgroei"?

Als je toch een geschiedenisboek gaat kopen, koop dan gelijk een encyclopedie en neem een abonnement op een van de betere kranten. Met een paar jaar studie kun je je algemene ontwikkeling nog wel dermate goed ontwikkelen dat je extreem lompe vergissingen zoals hierboven niet meer maakt.

piet stok said...

What the fock... enkel stalinisten als Rene Danen geilen op dit soort bobo-bijeenkomsten. Negeren is het devies.

naamloos said...

Beste Arend,
Dat begrijp je dan helemaal verkeerd. Maar dat weet je ook wel, je gebruikt de gelegenhied gewoon om je goebeliaanse ontkenning van de holocaust op het pallestijnse volk te ontkennen.
Zionisme is verworden tot een loot aan de boom van het fascisme, net zoals haar moeder, het nazisme, dat is. Moreel is er ook geen enkel verschil tussen het nazisme met haar concentratiekampen en de walgelijke praktijken van de zionistische babykillers.
Iets zegt me dat je dat niet wenst te zien en dat verder discussie met jouw niets zal opleveren omdat iedere conssie die jij zou doen het misdadige karakter van de zelf verklaarde "joodse" staat zou erkennen. Dus ga jij maar lekker door met het verdedigen van het moreel totaal failliete Israel opdat fatsoenlijke mensen weten wat voor vlees ze met jouw in de kuip hebben. Van mij zul je niets meer horen.

ps. zeuren over anti-semitisme en tegelijk Israel verdedigen is het meest duidelijke voorbeeld van politieke hypocritie die ik ken. Israel is de hoofdverantwoordelijke voor het feit dat er nog steeds anti-semitisme bestaat.

Arend said...

@Gewetenloos,

Arabieren in Israël worden NIET massaal vernietigd, ze hebben meer rechten dan Arabieren in Arabische landen.

Maar zelfs als Israël net zo racistisch en gewelddadig zou zijn als de meeste Arabische landen, dan NOG is de holocuast niet te vergelijken met het geweld tegen etnische (oa Koerden) en religieuze (oa christenen) minderheden in de Arabische wereld.

Kortom, je hebt groot gelijk dat je niet op de feiten ingaat, zelfs als je die ooit zou willen leren kennen.
Maar met dat vage gebrabbel over loten en bomen overtuig je nog geen cavia.

naamloos said...

Beste Arend,

Volgens mij werken de israeliers en de Turken goed samen.
Het gaat hier over twee volstrekt fascistische staten die allebei al decenia lang door door de NATO gesteund worden.

Zionisten die het opnemen voor Koerden...
Ik moet ze dat nog in de praktijk zien brengen. aan de andere kant: wie wil er nu een zionist als vriend?

Koerden worden eigenlijk door zionisten alleen maar gebruikt als bliksemafleider.

Arend said...

Beste Naamloos,

Niet van onderwerp veranderen; het ging er om dat er in Israël géén Arabieren worden vernietigd, zoals dat tijdens de holocaust met de joden gebeurde. Een endlösung waar veel Arabische landen en islamitische organisaties nog steeds regelmatig toe oproepen.
Arabieren in Israël worden zelfs niet zo slecht behandeld als Arabieren in Arabische landen, en zeker niet zo slecht behandeld als de diverse minderheden in Arabische landen.

Daarom is elke vergelijking tussen Israël en de nazi's een bewijs van stuitende domheid en extreem botte en kwetsende onbeschoftheid.

Als je dan al van onderwerp verandert, probeer dan een onderwerp te vinden waar je wèl iets van afweet. Turkije is geen Arabisch land om te beginnen, de Turkse taal en cultuur liggen mijlenver van de Arabische taal en cultuur vandaan. Koerden worden er weliswaar gediscrimineerd, maar niet zo erg als in Syrië of destijds Saddams Irak (Arabische landen dus). Turkije is zelfs geen echt islamitisch land, met een redelijke godsdienstvrijheid, al is Erdogan die nu langzaam maar zeker af aan het schaffen.

Turkije is minder vrij dan elk Westers land, maar tegelijkertijd een verademing vergeleken bij de rest van de islamitische wereld. Het is jammer dat je niet weet wat fascisme inhoudt.

Jouw onwetendheid moet ook niet de norm zijn; wie ben jij om te bepalen of zionisten wel of geen vrienden hebben? Waarop baseer je je beschuldiging dat zionisten de Koerden als "bliksemafleider" gebruiken? Wanneer is iemand eigenlijk zionist?
Ik ben geen zionist, ik wijs jou op het verschil tussen genocide en democratie, omdat je aangaf dat verschil niet te zien.

naamloos said...

Ik weet dat aanhangers van de internationaal talloze malen veroordeelde zionistiche schurkenstaat er niet tegen kunnen als ze op een lijn worden gestelt met de nazis. Toch is hun mentaliteit en de wreedheid van de zionistische babykillers heel goed te vergelijken met di3e van de nazis. DE gewetenloosheid en de totlale minachting van de zionistische fascisten is heel goed te vergelijken met de genadeloosheid en de minachting van de nazis voor de joden.
De onderdrukking van de Koerden worden door zionazis misbruikt als bliksemafleider tegenover terechte kritiek op het nazistische karakter van hun gruwlijke misdaden. De zionistische babykillers zijn de belangrijkste oorzaak voor het feit dat e rnog steeds anti-semitisme bestaat. Hun gruwelijke misdaden, de westerse tollerantie daarvoor zijn de belangrijkse parameters van de hypocritie van het westen. sadam was een kleine jongen vergeleken bij de jarenlange walgelijke misdaden tegen het pallestijnse volk door de zionistische babykillers die beweren een legitieme staat te zijn maar feitelijk ordinaire racistische landdieven zijn die de oorspronkelijke bevolking masaal over de kling heeft gejaagd en die de bezette gebieden hebben veranderd in enorme concentratiekampen.
Jij vind dat allemaal wel best omdat voor jouw pallestijnen untermenschen zijn?

naamloos said...

overigens beste arend,

jij bent degene die gewetenloos is. Jij klaagt niet over witte sulphur toch? Botten breken, zegt je dat wat?
http://www.youtube.com/watch?v=klMXpvOFuOQ

en ik mag die zwijnen geen nazis noemen van jouw. Ach ja, hypocrietie is geen issue voor een zionazie.

maak je maar klaar said...

http://www.palestinechronicle.com/view_article_details.php?id=15030

Ge said...

Waarom er zo'n hechte band tussen Turkije en Israel is is al lang bekend. Israel steunt Turkije in de ontkenning van de genociode op de Armeniers en op die manier probeert Israel al jaren , met succes, het exclusieve recht op een systematisch uitmoorden van een volk te claimen. Hiermee houden ze al sinds de 2e wereld oorlog de rest van de wereld in gijzeling en met name de Westerse samenleving.
De zionisten hebben de holocaust dankbaar aangegrepen. Soms zou je wensen dat de holocaust nooit had plaats gevonden als we kijken naar wat de staat Israel is verworden.
Misschien leidt Israel aan een variant van de het Stockholm syndroom waarbij men zich steeds meer gaat identificeren met de daders (nazis). Hoe moeilijker Israel het krijgt hoe harder er weer teruggegrepen wordt op het verleden. Dat houdt een keer op net als dat bij ons de herinnering aan de tweede wereld oorlog levend gehouden wordt maar met steeds minder succes.
@Arend je kan wel roepen dat de Arabieren in Israel het beter hebben dan de de Arabieren in de rest van het Midden Oosten. Je vergeet dan maar gemakshalve de positie van de Palestijnen in de bezette gebieden. Het getto in Warchau was een paradijs vergeleken met de Gazastrook. Daar werden tenminste geen fosforgranaten en met verarmt uranium verzwaarde munitie op kinderen en ander onschuldige burgers afgeschoten.
Hoe cynisch Israeliers kunnen zijn heb ik weer mee mogen maken toen de vrienden die ik Israel heb kort geleden weer even naar NL terug kwamen om hun tweede Nederlandse paspoort geldig te houden en zelfs het nog steeds op hun naam staande huurcontract gingen bevestigen omdat hun huis gesloopt gaat worden en ze dus zo recht konden blijven houden op vervangende woonruimte. Ik neem ze het cynisme niet kwalijk als ziet je dat zelfs de Arbeiders partij in een regering gaat zitten waaraan de ronduit racistische Lieberman en consorten deel neemt. Mensen die eisen dat Israel als een Joodse staat wordt erkend door de Palestijnen en dus veel verder gaan dan het eisen dat de staat Israel uberhaubt erkend wordt. Pas dan zou er gepraat kunnen gaan worden over een Palestijnse staat. Waarom? Omdat dan alle Arabieren Israel uitgeschopt kunnen worden.
De twee staten oplossing is al weer een gepasseerd station.

keesjemaduraatje said...

houden jullie er even rekening mee dat dit een pro-Israel en pro-zionistisch weblog is?
Schelden tegen het Heilige Land kan je op Maroc.nl of bij Anja.
Hier wil ik alleen positieve geluiden horen.

Ge said...

Goh wat is iedereen weer traag. Natuurlijk moet het zijn; De zionisten hebben de holocaust dankbaar aangegrepen. Soms zou je wensen dat de holocaust ook daarom nooit had plaats gevonden als we kijken naar wat de staat Israel is verworden.