Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, June 07, 2009

Buitenhof toont ballen

Door Keesjemaduraatje
Weer een bewijs dat de Nederlandse journalistiek, (in ieder geval de Publieke Omroep), de wetenschap, (in ieder geval de politicologie), en de politiek, (in ieder geval de regeringspartijen), met elkaar vermolten zijn en elkaar in het zadel houden.

Politicoloog Jos de Beus mocht een column voor Buitenhof  (videootje) uitspreken en daarin noemde hij Geert Wilders "geen man van het volk, maar een profiteur van zijn ellende". Hij stelde voor, dat de regeringspartijen de komende maanden steeds naar de kritische gemeentes als Volendam, Veendam, Moordrecht, Rotterdam en Venlo  zouden gaan om, de politiek nog een keer uit te leggen en te zeggen dat de PVV geen echte oplossingen biedt. Nee daar zitten ze in die plaatsen écht op te wachten.

JosdebeusBovendien stelt Jos de Beus voor, om de racisten en aanstellers echt op hun nummer te zetten, zoals al bij Fortuyn gebeurd is. Inderdaad, dat hebben de regeringspartijen bij Fortuyn doeltreffend gedaan. Daarbij noemt hij twee voorbeelden die ik niet kan plaatsen. Misschien dat de geachte extreem-linkse lezers van dit blog even bij hun Jansen en Janssen STASI-collega's langs kunnen gaan om te vragen of er links beschikbaar zijn.

-Aanhangers van Geert Wilders zouden een journalist bedreigd hebben.
-Hero Brinkman zou geen respect voor een omgekomen Marokkaanse soldaat hebben getoond.


In iedere geval is de wetenschap en de journalistiek nu "ontwaakt" en gaat in de tegenaanval. Het wordt interessant.

5 comments:

henri said...

'En vergeet de les van Pim niet: zet racisten en aanstellers op hun nummer.'
Alweer zo'n politiek correct figuur (eerder deze week was het Balkenende) die Pim Fortuyn (in 2002 nog verguisd door de gevestigde politieke orde) aanhaalt om Geert Wilders' PVV aan te vallen. Destijds was geen kwalificatie negatief genoeg om, geheel ten onrechte, Fortuyn als een rechtse rascist neer te zetten en in het algemeen te demoniseren. De hypocrisie ten top! En dan weer die stupide linkse arrogantie: 'als we het nu nóg een keer uitleggen, dan snappen ze (het kiezersvolk, en in dit geval de 'kritische' gemeenten) het wel.'

keesjemaduraatje said...

En Hero Brinkman verwijten dat hij geen respect toont voor een gevallen Marokkaanse soldaat is ook demonisering. Hij heeft bij Pauw en Witteman gezegd dat mensen met een dubbel paspoort niet tot het leger toegelaten moeten worden.

Ejn dat hij tegen het aanstellen van legerimams is

Tarak said...

Diezelfde Marokkaanse soldaat werd op het forum Marokko.nl en in mindere mate op Maroc.nl voor verrader uitgemaakt.

Wie heeft er nu geen respect?
Waar heeft die man het over?

tristan said...

'Racisten en aanstellers op hun nummer zetten'. Wordt hier mee bedoeld een taart in het gezicht smijten of een kogel door de kop schieten?

De PVV komt wél met effectieve oplossingen maar die stuiten op EU-regelgeving en anti-discriminatie wetgeving.
De criminele allochtoon is nog steeds een cultuurverrijker, een Marokkaanse straatterrorist is nog steeds een kansenjongere en een lid van de 5e colonne een zielige asielzoeker.

Jos de Beus is een typische exponent van de Linkse geitenwollensokkenbrigade die nog in de jaren 70 leven met maar één ideaal; de multiculturele Heilstaat. Geert Wilders weet perfect de mening van het gewone volk weer te geven zonder te vervallen in het wollige Haagse jargon. Wij geven de Linkse kerk een goed en welgemeend advies; ga vooral door met het demoniseren van de PVV en haar aanhang.

Het zal nog meer stemmen opleveren voor Geert Wilders bij de eerstvolgende verkiezingen.

Een andere tactiek is het subtiel opschuiven richting PVV. Minister Van der Laan is hier al mee begonnen gezien zijn uitlating dat er paal en perk moet worden gesteld aan de importhuwelijken vanuit Marokko en Turkije.
Een van de 'beruchte' voorstellen van de PVV om de instroom van ongeletterde moslims een halt toe te roepen. Op deze manier zijn we over 100 jaar nog bezig met het integratiedebat en het opschonen van de Vogelaarwijken.
De import van Berbers en Anatoliërs moet een halt worden toegeroepen. Deze slimme strategie om van primitieve minderheden af te komen en zodoende de Islamisering van West-Europa te versnellen heeft al te lang vrij baan gekregen.

Hier is een mentaliteitsverandering voor nodig en die is sinds 4 juni in gang gezet.

Rob said...

Het zwartmaken van rechtse politici is inderdaad een vervelende bezigheid van veel linkse (links-liberale) types op het moment. Maar een kritische reactie daarop komt beter over (en is bovendien aardiger om te lezen) als het deze tactiek niet overneemt. Een als 'STASI' gebruiken ondermijnt uw geloofwaardigheid omdat dergelijke historische verwijzingen uit de losse pols eigenlijk altijd bot en overdreven.