Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, June 22, 2009

De Iraanse Revolutie en de gevolgen voor Nederland

Door Keesjemaduraatje
Veel mensen verwachten dat de revolutie op een dag bij ze aan de deur klopt en dat ze dan kunnen besluiten mee te doen. Of niet. En als er dan eens een keer een echte revolutie langs komt, dan herkennen ze hem niet. Of wat nog erger is, ze steunen de verkeerde kant. Dat is natuurlijk shit.

Iran Natuurlijk willen de Europese regeringen graag contacten met Iran onderhouden, omdat ze graag de handelsbetrekkingen in stand willen houden. Misschien willen ze zelfs wel onderdelen voor de kerncentrale aan Iran leveren. Dat was bij de Sovjet-Unie zo en dat was bij Polen zo. Wij waren al bezig stencilmachines naar Solidarnosc te smokkelen toen Maarten van Traa (PvdA) nog druk bezig was met de machthebbers te onderhandelen. De PvdA had betere contacten met de dictatuur dan met de oppositie. Ze konden zich niet voorstellen dat die dictatuur op een gegeven moment afgelopen zou zijn. 

Nu klopt de revolutie aan onze deur. De kranten en het NOS-journaal waren er niet op voorbereid. De Youtube-, Facebook- en Twittergebruikers hebben de Main Stream Media wakker moeten schudden uit hun politiek correcte winterslaap. Wakker Worden. De revolutie staat voor de deur. Dan spreekt CNN nog steeds over "onbevestigde beelden". Want beelden zijn pas echt als een officiele journalist er een stempeltje op gezet heeft. Maar dit is een fucking weblogrevolutie. De eerste.

Waarom is de Iraanse revolutie zo belangrijk voor Europa?
Omdat er binnenkort, met een beetje geluk weer een islamitische dictatuur minder is. Minder steun voor Hezbollah en Hamas. Minder dreiging van de islam. Als het allemaal lukt en daar kunnen wij een beetje aan meehelpen, dan heeft al weer een geweldloze volksopstand een einde gemaakt aan een dictatuur. Geweldig. Dan Syrië, Saoudi-Arabië en Pakistan nog. We schieten op. 

2 comments:

Ge said...

Tje Keesje ik wist niet dat je het ook nog eens met me eens kon zijn.
Wel jammer dat je de oude media weer politieke correctheid moet verwijten. Das ongeveer hetzelfde als mijn vader verwijten dat hij de telefoon nog pakt en niet met zijn door reuma aangetaste handen een smsje stuurt.
Overigens kan ik me dat "onbevestigde beelden" echt wel voorstellen. Ook jij hanteert regelmatig de schaar om precies die beeldjes te laten zien die jou het beste uitkomen.
Iedere keer weer die teleurstelling, frustratie, rancune en angst in je stukken terwijl je hoop uit wilt stralen.

Ge said...

Doe je ook mee? http://sargasso.nl/archief/2009/06/22/wees-een-cyberterrorist-en-help-mee-de-staatssites-van-iran-te-laten-crashen/#comments
Vanaf je werk kan vast wel een paar servertjes inzetten, net als ik.