Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, June 26, 2009

Hassnae Bouazza en Bas Heijne in NRC

Door Keesjemaduraatje
Hassnae Bouazza en Bas Heijne hebben helemaal niets met elkaar te maken, behalve dan dat ze allebei vandaag in het NRC onzin uitkramen. Maar dat doen ze om totaal verschillende redenen. Bouazza heeft gewoon een bord voor haar kop en wil nog een keer flink cashen, voordat de NIO definitief ten onder gaat, terwijl Bas Heijne wel degelijk ter kwader trouw, een volkomen verkeerde voorstelling van zaken geeft.

Hassnae_2Hassnae Bouazza beweert vandaag in het NRC, dat de besturen van de moslimomroepen incapabel zijn. Oh ja, Hassnae? Is dat zo? En zijn ze dat sinds jij bij de NIO werkt of zijn ze dat pas geworden sinds jij je vriendje Peter Breedveld er naar binnen geloodst hebt? Heb je helemaal niet door, dat de politiek correcte NRC een publiciste van islamitische huize nodig heeft om vast te stellen wat medewerkers en observanten van de islamitische omroepen al jaren zeggen? Zelf durven ze zo'n boute stelling helemaal niet aan, bang als ze zijn om voor islamofoob en racistisch uitgemaakt te worden. Ze zijn maar al te blij dat de redacteuren zelf dit soort beweringen doen.

Eerst jarenlang met plezier bij een omroep werken en als Minister Plasterk kritiek op de omroep heeft en de geldkraan dicht wil draaien, dan opeens met kritiek komen en je huid proberen te redden. Peter Breedveld mag wel oppassen, want Hassnae zal hem ook laten vallen zodra het zinkende schip ten onder gaat. Ze heeft geen greintje gevoel voor solidariteit.

Bas Heijne schrijft vandaag in het NRC een boekbespreking over David Aaronovitch "Voodoo Histories", dat is een boek waarin alle complottheorien van de vorige en deze eeuw worden besproken. Over de maanlanding die niet echt heeft plaatgevonden, over de aanslag op de Twin Towers, waar zogenaamd geen Joden bij zijn omgekomen. (Toevallig heb ik zelf gemerkt dat deze complottheorie door bezoekers van de Al Fourqaan moskee in Eindhoven wordt verspreid, maar dat geheel terzijde) Over Eurabia, waarin sprake is van een complot om Europa te islamiseren. Enzovoorst enzovoorts.

Bas Heijne kweekt helaas zelf ook weer één van de hardnekkige mythes, die door Alexander Pechtold en anderen met opzet worden rondgestrooid, namelijk dat Geert Wilders gesproken zou hebben van een "Tsunami van Moslims", terwijl iedereen op Youtube kan zien dat hij sprak over een "Tsunami van Islamisering".  Je komt er bij Bas Heijne nooit achter of het een uiting van jounalistieke luiheid of van kwaadaardigheid is, of allebei of geen van beiden. Misschien wel een complot om Geert Wilders in discrediet te brengen. We weten het niet.

Wat we wel weten is, dat je eerst moet sterven voordat de main stream media een keer serieus positief over je muziek gaan schrijven en dat je ook vermoord moet worden voordat de politici je ideeën gaan overnemen en kopieren. Wat dat betreft lijkt Geert Wilders wel een beetje op Michael Jackson. Alleen Geert Wilders willen ze nog dood hebben en Michael hebben ze al dood gemaakt. Oh..... weer een complottheorie geboren.      

8 comments:

James said...

Ik zou de muzikaal totaal overgewaardeerde pedofiel Michael Jackson er niet bij slepen (al begrijp ik de actuele aanleiding). Men kan beter verwijzen naar hoe er voor en na de dood van zowel Pim Fortuyn als Theo van Gogh over hen werd gesproken en geschreven. En natuurlijk hoe Peter Breedveld voor en na de dood van zijn intellectuele integriteit(*) over islam-critici in het algemeen schrijft.

(*) die viel, geheel toevallig, samen met het begin van zijn liefde voor Hassnae Bouzza (sindsdien denkt Peter schijnbaar niet meer met zijn hersenen)

joost niemoller said...

Kees,
In dit verband: valt het je ook op wat een positieve toon er door die krantmensen (ik hoor er zelf bij, maar schaam me ervoor) geschreven wordt over Fortuyn, alleen maar om Wilders extra in het donker af te kunnen beelden?
Joost

bottehond said...

Goeie oud- Linksche directe, Keesje.
Op FN geen greintje sympathie gelezen voor de vrijheidsopstand in Iran, integendeel zelfs.

Bas Heijne zou de reportage nav Fitna uit Iran nog es moeten zien. Daarin zegt een oud vrouwtje:"Die Wilders heeft gelijk!"

Jean Plaidy said...

@keesje

Is dit nieuws? Heb je de laatste drol van mevrouw Bouazza in Vrij Nederland dan niet gelezen? Daar lusten de honden echt geen brood van. Zal binnenkort wel op de site van Breedveld verschijnen maar als ie verstandig is laat hij het voor wat het is.

Karel said...

Hassnae bouazza LIEGT als ze op tv verteld, dat de koran 'helemaal geen enkele oproep tot geweld' bevat.

ZE LIEGT HET GEWOON allemaal bij elkaar.

Lees alleen soera 4:34 van de koran.

'er is maar een god, en mohammed was zijn boodschapper' en dit is zijn boodschap:

"Men have authority over women because God has made the one SUPERIOR to the other, and because they spend their wealth to maintain them. Good women are OBEDIENT. They guard their unseen parts because God has guarded them. As for those from whom you fear disobedience, admonish them and send them to beds apart and BEAT them. Then if they obey you, take no further action against them. Surely God is high, supreme."

Jean Plaidy said...

Breedveld heeft het nrc stukkie vol misplaatste trots op zijn site gezet;taqiyya mijn beste. Wie mevrouw bouazza's laatste drol in VN heeft gelezen weet echter dat het wicht geen verlichte geest is maar met een stalen smoel veinst dat ze haar mening over haar radicale held Qaradawi "herziet". tijd voor Brendel om in te haken.

joost niemoller said...

Vandaag weer de burgemeester van Groningen in Trouwe:
Fortuyn was top!
Wilders is niks!

Hebben we in het verleden ooit één lofprijzing over Fortuyn uit deze hoek gehoord?
Wat een opportunisme.

Herman Benschop said...

Complottheorietje over Michael Jackson horen?
Michael zat volledig op zwart zaad en had enorme schulden. De kans dat hij dat met zijn comeback terug zou verdienen was niet groot.
En niets levert zo veel geld op als een dode popartiest. Want Neverland wordt nu een bedevaartsoord a la Graceland en Michaels platen worden nu verkocht als nooit tevoren.
Nee, er hadden heel veel mensen grote belangen bij Michaels dood...