Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, June 28, 2009

Keesjemaduraatje antwoordt Tofik Dibi

Nou beginnen allerlei Groen-Linksers mij al te SMS-en, dat Tofik Dibi mij een brief gestuurd heeft en of ik daar even op wil antwoorden. Hoe durft die Tofik überhaupt zich rechtstreeks aan mij te richten? Zijn we vriendjes geworden ofzo? Zijn we "on speaking terms" en zo ja, sinds wanneer?

Vandaag in de Volkskrant: Open brief aan u die op de PVV stemt . Daarin smeekt Tofik de PVV stemmers toch alsjeblieft terug te keren tot de beschaafde wereld en vooral te beseffen dat hij de radicale islam net zo verafschuwt als de PVV dat doet. Dat is natuurlijk mooi gezegd van Tofik, maar híj zit in het parlement en kan ook werkelijk iets van die grote afkeer van de radicale islam laten zien. Tot nu toe heb ik er weinig van gemerkt. Groenlinks wil praten met Hamas. Groenlinks wil praten met Iran. Groenlinks wil atoomtechnologie aan Iraanse studenten beschikbaar stellen. Eigenlijk wil Groenlinks graag met allerlei soorten van dictaturen praten, maar een stemming tegen de dictatuur heb ik nog niet meegemaakt. En nu wil Groenlinks zelfs praten met de PVV stemmer. Nou ja vooruit dan maar.

Tofik begint de vriendelijk bedoelde brief al meteen helemaal fout. "Voor ik van wal steek, realiseer ik me natuurlijk terdege dat dé PVVstemmer net zo min bestaat als dé Nederlandse cultuur". Daar begint de rechtgeaarde PVV stemmer al meteen te steigeren. De Nederlandse Cultuur ontkennen is vloeken in de kerk. Denkt Tofik Dibi soms dat het helemaal niet uitmaakt in welke cultuur we leven? Dat alle culturen gelijk zijn? Dat Nederland voor niets zo rijk is en Marokko zo arm. Denkt hij nou echt dat dit door toeval zo gekomen is? Op dat punt zal een discussie al heel erg moeilijk worden. Omdat Groenlinks de Nederlandse Cultuur ontkent.

Dibi_opgepaktNog een statement van Tofik: "De reden dat ik u rechtstreeks aanspreek, is niet om u te reduceren tot racist of u te onderzoeken als nieuw ontdekte diersoort. Ik wil u ook niet overtuigen niet meer op de PVV te stemmen. Die keuze is aan u en aan niemand anders." Dat is natuurlijk heel aardig van Tofik. Hij moet wel. Een jaar geleden nog, stond Tofik Dibi samen met de Internationale Socialisten op de Dam, met een bord waarop stond: "Geert Wilders brengt u en de samenleving schade toe"  Toen dachten deze extreem-linkse activisten nog dat ze door dreigen en marginaliseren de politiek van Geert Wilders konden tegengaan. Nu blijkt dat er 17% van de Nederlanders achter de standpunten van Geert Wilders staan en dat er een kans is dat Geert Wilders gaat meeregeren, moet er natuurlijk een andere toon aangeslagen worden.

Dan komt er een hele sympathieke zin van Tofik Dibi: "Er is geen haar op mijn hoofd die ook maar één seconde fantaseert over de invoering van de sharia of de jihad. Elke keer als ik in aanraking kom met een boerka, ervaar ik dat, net als u, als een wandelende gevangenis. Homo’s moeten hand in hand door onze straten kunnen wandelen, zonder dat ook maar iemand zijn poot naar ze uitsteekt. Cabaretiers, columnisten, auteurs en kunstenaars moeten vrijelijk islamkritiek kunnen hebben zonder angst voor eigen leven."

Hoewel ik best wel wil geloven dat Tofik Dibi deze woorden echt meent, weten we dat het niet waar is, wat hij stelt. De islamisering is namelijk al veel verder voortgeschreden dan Tofik Dibi wil waarnemen. Een paar voorbeelden:
Tofik_dibi -Na de moord op Theo van Gogh ging de premier niet naar de familie en vrienden van Theo om troost te bieden, maar naar een islamitische school in Uden. (Die net in de fik was gestoken)
-De koningin ging als reactie op de moord naar een Marokkaans jongerencentrum.
-Een liberaal comitee onder leiding van ex-minister Winsemius ondersteunt het Amsterdamse islamitische initiatief Marhaba, om de islam "te laten aarden" in Nederland
-De gemeente Amsterdam ondersteunt samen met de woningbouwvereniging Het Oosten de bouw van de Westermoskee.
Nog nooit gehoord van Tofik Dibi, laat staan Groenlinks, dat ze dit toch wel een schending van de scheiding tussen Staat en Kerk vinden.

Toen Geert Wilders voorstelde dat parlementsleden en leden van de regering geen dubbele nationaliteit mogen hebben, werd dat door alle andere fracties weggehoond. Als Tofik Dibi dan zo geweldig geseculariseerd is en het zo geweldig vindt in Nederland, dan kan hij zijn Marokkaanse paspoort toch teruggeven?

Hij geeft daar als antwoord op: "Ik ga niet weg. Ik blijf hier. Ik ben een geboren en getogen Nederlander. Net zo Nederlands als u. Ik blijf hier, omdat ik van ons land houd en net zo strijdbaar wil opkomen voor essentiële vrijheden als de vrijheid van meningsuiting of de gelijkheid van vrouwen. Ik ben niet ‘anders’, maar onderdeel van een nieuwe generatie kinderen van de multiculturele samenleving die zegt: er is geen weg terug. Dat is geen islamisering, maar een nuchtere Hollandse constatering."

Tofik Dibi laat met deze woorden zien, dat hij geen oog heeft voor islamisering in eigen kring. Juist de Nederlandse moslims zelf, hebben last van de toenemende invloed vanuit dictatoriale moslimlanden. Het debakel met de Westermoskee laat dat zien, evenals de pogingen van Saudi-Arabie en Pakistan, om via financiele ondersteuning, invloed op moskeebesturen te krijgen. Juist de moslim-meisjes op moslimscholen, hebben last van de dwingende islamitische regels. Het is opvallend, dat Tofik Dibi geen brief stuurt aan hen. Deze onderdrukte groep heeft bondgenootschappen meer dan nodig.

Tofik Dibi schrijft: "Ik wil bondgenootschappen creëren met alle mensen, die vrijheid en gelijkheid net zo belangrijk vinden als ik, zodat er geen ruimte is voor een radicale islam"  Ook dit is weer heel vriendelijk bedoeld en hartelijk dank voor het aanbod. Tofik Dibi werkt al met de geachte afgevaardigde Martin Bosma (PVV) samen in een Tweede Kamer commissie voor voortgezet onderwijs. Dat las ik tenminste vandaag, staande bij de tijdschriften in de Albert Heijn, in het weekblad Vrij Nederland. Volgens dit weekblad kunnen de twee het goed met elkaar vinden. Ik raad Tofik Dibi aan eens mee te stemmen met een van de moties van Martin Bosma, om te laten zien hoezeer de bestrijding van de radicale islam hem aan het hart gaat.   

37 comments:

KASSANDER said...

Mooi stuk, Herr Madoera!! Vooral die feitelijke opsomming van wat Tofikje doet, is sterk: Nederlandse (Westerse) cultuur ontkennen; de opportunistische omslag in de toon richting Wilderianen; het vrijblijvende progressief-doen zonder ooit kritiek te oefenen op wat de islam in Nederland feitelijk doet.

Tofik taqiyyaat, maar Tofik heeft, denk ik, er vooral veel plezier in om vanuit zijn veilige niche, goedbetaald, op kosten van de Nederlandse belastingbetaler, diezelfde Nederlander lekker te treiteren. Het is gewoon een relnicht. Hetzelfde soort treitersnolletjes als Malou van Hintum in de VK. Dat perversiteitsverslaafde hijgertje presteerde het laatst in haar column om de terreur in Iran alleen te gebruiken om Wilders zwart te maken en de islam als vrijheidslievend voor te stellen. Wilders zal het wel erg vinden, zei het meisjes-ratje, dat daar islamieten voor de vrijheid opkomen, want dat schaadt zijn islambashing-agenda. Hoe giftig kan de chemie in je hersenpan worden?

Enfin, zo'n soort treitergeilheid vermoed ik ook bij jochie Tofik. Hij is iets slimmer, minder openlijk pervers dan Maloetje of die psychopaath Von der Doenk, ook VK, maar met dezelfde treiter-insteek. Niet echt serieus, niet werkelijk innerlijk bewogen, niet echt uit op waarheid. Eigenlijk behoort Tofik tot een soort mensen waarop je niet zou reageren als we niet een quasi-elite hadden die niks doet als met dit soort moreel en intellectueel inferieure rotzakken collaboreren. Jij, Kees, steekt er hier ook weer energie in. Ik steek er energie in. Maar dit soort is het eigenlijk niet waard. Ze hebben nooit enig bewijs van waarachtigheid geleverd, alleen rotzooi laten zien. Ze floreren alleen bij gratie van het grootste probleem dat we hebben: een hedonistisch-narcistische nep-elite van zelfmanifestanten: “Kijk toch! Ik ben een goed mens! Ik ben positief! Zoveel beter dan deze Wilders!”

Als je nou toch in het aangezicht van 14 eeuwen wereldwijde theoretische en reëel bestaan hebbende islam jezelf moslim blijft noemen, dan ben je toch of dom, of slecht, of niet goed bij je hoofd of een mengeling van alle drie? Ik heb het niet over het totaal onwetende hoofddoekmeisjes aan de kassa bij Albert Heijn, of over de moslim-opa met zijn bidsnoer die gelooft dat de imam het wel het beste zal weten, maar over types al Marcouch, Aboutaleb en Dibi. Die mensen moet je voorhouden, zoals “Kano Soerdis” op HVV aan Dibi deed, dat ze blijkbaar bewust een misdadige ideologie aanhangen, met als oorsprong een weliswaar wellicht slechts mythische maar zeer misdadige “Profeet”.

Duidelijk gemaakt moet eens een keertje dat de islam – gegeven het feit dat die ideologie zichzelf al 14 eeuwen definieert als eeuwig en onveranderlijk - niet hervormd kan worden. De islam kan slechts in zijn geheel bij het grof vuil gezet worden. En niet meer omkijken, zou ik adviseren. Er is in de islam niets goeds. Niets. Nooit geweest ook. Je kan het ook omzwachteld zeggen, zoals Mark Rutte: “Ik geloof niet dat de islam iets heeft toe te voegen aan onze cultuur.” Ja, zo kan het ook. Maar het bewustzijn daarvan moet wel groeien. Het moet meer hardop en publiekelijk gezegd worden. En vooral, vooral, vooral: de zich BEWUSTE noemende moslims in het Westen moeten meer met die stelling geconfronteerd worden en daar openlijk op antwoorden. Maar DIE discussie gaat Tofikje echt niet aan. Laat hem dat maar eens regelen met de Volkskrant. Een briefwisseling: “Beste Kassander/Beste Tofik”. Maar dat gaat-ie echt niet doen. En de Volkskrant ook niet. En het hoeft niet met mij, overigens, want ik ben natuurlijk alreeds te beledigend geweest. Maar er zijn genoeg anderen, die én beleefd én vlijmscherp zijn. Ik ben het stadium van de beleefdheid voorbij. Om het eens islamitisch te zeggen: naar de hel met ze!

Clyde Westwood said...

Beste Keesjemanduraatje, Hulde voor uw HVV-pagina 8723!
Over T.Dibi kan ik heel kort zijn: hij is naast T.Ramadan, Y.Asghari, F.Elatik en A.Marcouch* niets anders dan vleesgeworden taqiyya.
http://tinyurl.com/dz39dq
Ik ben het volledig met u eens dat we tot op heden niets gemerkt hebben van(stevige) kritiek van moslimkopstukken van het kaliber Dibi en consorten op het weerzinwekkende gedrag van hun soortgenoten
in b.v.Gouda en Slotervaart.
Wat dat aangaat beginnen deze moslimkopstukken steeds meer vriendjes te krijgen en daar word ik niet blij van.
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8651
*slechts een greep uit een haast ontelbare, door dagelijkse machtsverheffing uitdijende groep.
Meer over machtsverheffing in voornoemde link.
Goeie zondag, CW

roelz said...

Dat is schrikken voor Dibi: zijn eeuwige liedje wordt niet meer gepikt, de mensen lopen er niet meer in, de ballon wordt doorgeprikt. Dadelijk verliest Dibi nog zijn lekkere warme plekje in leugenaarsland. Moet hij mogelijk nog eens gewoon echt gaan werken. Oh, ik kan niet wachten tot die ontzaglijke overwinning van Wilders waarheid wordt en die hele poppenkast van islam faciliteerders ondersteboven wordt gekeerd.

jvdheuvel said...

Waarom toch zo graag mensen met een ander geloof afzeiken? Ik dacht dat die godsdiensttwisten meer iets waren voor de middeleeuwen of verre onbeschaafde landen.

JanJanus said...

Goed gezien, jvdheuvel. Alleen zijn die verre onbeschaafde landen nu hierheen gekomen met hun middeleeuwse godsdienst en komen dank zij hun hier nu godsdiensttwisten!

keesjemaduraatje said...

De Senator van Haat en Terreur citeert wel de reacties van jullie reaguurders, maar helaas vermeldt zij geen URL. Bang natuurlijk dat haar schaapjes dit weblog gaan lezen en schrikken:

http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2009/06/27/tofik-dibi-spreekt-pvv-stemmers-aan/#comments

jvdheuvel said...

JanJanus ik zie hier voorlopig maar 1 godsdienst twist en dat is met zijn allen samen tegen de islam.

keesjemaduraatje said...

@jvdheuvel: we hebben in Nederland al een keer eerder bewezen, dat we een ons onderdrukkende religie de deur kunnen wijzen. Is wel 400 jaar geleden, maar toch.
Vandaag zag ik in de film over Juliana op 1, prinses Irene een buiging voor de Paus maken. Dat doet toch steeds weer pijn om dat te moeten zien.

Katje Borgesius said...

Mooi stuk van Kassander. Die Dibi is inderdaad een bedriegertje - een zesderangs bedriegertje. Alleen al door zijn uitstekende relatie met de antidemocratische, antisemitische Hamasvrienden van de Inter-Nationaal-Socialisten maakt mannetje Dibi zich volstrekt ongeloofwaardig.
Zijn taktiek - uit de school Danen - is makkelijk te doorzien, en wordt in zijn geval inderdaad opgediend met een weeë saus van getrol en getreiter.

Jean Plaidy said...

'Over T.Dibi kan ik heel kort zijn: hij is naast T.Ramadan, Y.Asghari, F.Elatik en A.Marcouch* niets anders dan vleesgeworden taqiyya.'

@ Clyde Je vergeet Hassnae Bouazza aan de lijst toe te voegen. zij was en blijft fan van de radicaal Qaradawi; zie haar drol in VN van half juni.

Jos van Dijk said...

Die tekenen van voortgeschreden islamisering vind ik niet erg overtuigend. Het gaat hier vooral om initiatieven van Nederlandse autoriteiten die ingegeven zijn door de wens tot integratie van gewone moslims in de Nederlandse samenleving. Zij hebben toch een geheel andere agenda dan radicale islamitische ideologen, dacht ik.
Tweede opmerking. Je schrijft: "Juist de moslim-meisjes op moslimscholen, hebben last van de dwingende islamitische regels. Het is opvallend, dat Tofik Dibi geen brief stuurt aan hen." Ik denk dat Tofik voldoende contacten heeft met en weet heeft van moslim-meisjes. Dat hij een bondgenoot is blijkt voldoende uit zijn inzet in het parlement. Maar met een beetje meer steun van anderen die zich ook zorgen maken om hun toekomst kunnen we veel problemen voorkomen. Dus ik zou zeggen, ga eens met hem praten.

jvdheuvel said...

@Keesmaduraatje doet dat pijn? Zit het nog zo diep na 400 jaar? Ik als niet religieuze zit daar totaal niet mee. Ook niet met de zg "islamisering". Ik zit niet in de gevangenis dus ik hoef niet halal te eten.

Jean Plaidy said...

@ jvdheuvel heb je het lef die vraag ook aan je vriendje Nekschot te stellen?

http://www.gregoriusnekschot.nl/blog/index.php/2009/06/27/halal

keejemaduraatje said...

@jvdheuvel: jouw reacties op Anja haar website blijven staan. Wat kunnen we daaruit concluderen? Dat je haar nog niet voldoende op haar zenuwen hebt gewerkt.

Wim Nusselder said...

Hoi Kees,

Ik ben blij dat wij nog wel 'on speaking terms' zijn, al ben ik een GroenLinkser, en dat je Tofik serieus neemt.

Anders dan jij las ik in Tofik's brief geen smeekbede aan jou en andere PVV-stemmers om terug te keren tot de beschaafde wereld.
Geert Wilders zoekt de grenzen, maar plaatst zich niet buiten de beschaafde wereld, en degenen die op hem stemmen lijken net zo makkelijk op hem te stemmen als op andere partijen die duidelijke standpunten innemen (zolang die dat doen).

Tofik haalt onderzoek aan waaruit zou blijken dat de groep vrijzinnige moslims groeit en wil de ruimte voor radicale islam verder verkleinen.
Waarop baseer je jouw stelling dat er sprake zou zijn van "toenemende invloed vanuit dictatoriale moslimlanden"?

Wat jij aandraagt als voorbeelden van "islamisering" lees ik -met Jos- eerder als pogingen om moslims op hun Nederlanderschap en op z'n Nederlands aan te spreken, als -kennelijk deels succesvolle- pogingen om vrijzinnige islam te ondersteunen en radicale islam de wind uit de zeilen te nemen.

Groetjes,

Wim

keesjemaduraatje said...

@Wim Nusselder: wat ik heb gestemd, dat heb ik zelfs niet aan mijn eigen moeder verteld. Op dit weblog staat het volgens mij ook niet ergens. Ik ben tegen de islam en tegen autoritaire regimes. Begrijp je de consequentie?
Tofik vroeg om een reactie en die heeft hij nu. Het betekent niet dat ik Tofik werkelijk beschouw als een ideologisch hoogstaande persoon, of zo. Hooguit grappig.

Volgens mij zijn er wel vier soorten moslims in Nederland. Dat betekent echter niet dat we er geen kritiek op mogen leveren. Een jonge moslim man die nu naar de hoeren gaat, drinkt en verder ook een westerse levensstijl heeft, kan zodra hij getrouwd is of nog later opeens gaan bidden en fundamentalist worden. Dat zijn geen vaststaande categorien.
Tofik probeert ons zand in de ogen te strooien, door het verschil tusen gematigde moslims en extremisten te benadrukken.

Tofik zit in een merkwaardige oaradox. Als homo zou hij zich tegen de islam moeten afzetten, terwijl hij juist vanwege zijn werk voor de Turkse Arbeidersbeweging in de kamer zit. Hij profiteert van zijn moslim zijn en heeft er zijn beroep van gemaakt, terwijl hij eigenlijk gewoon westers zou moeten worden en zich bij de VVD of de PVV zou moeten aansluiten. Die komen namelijk wel voor homo's uit moslimkring op.

Clyde Westwood said...

@Jean Plaidy: het was slechts een greep uit een hele lange reeks van islamitische misleiders.H.Bouazza kende ik nog niet. Is ook niet van belang, ze zijn allemaal met hetzelfde desinformatie-sap overgoten.
Maar ik wil hier graag een uitzondering maken voor Afshin Ellian.
Ligt voor de hand, dacht ik.
Toegift:
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8546

Wim Nusselder said...

Hoi Kees,

Klopt dan toch wat Tofik schreef, dat PVV-stemmers in eigen omgeving niet als zodanig uit de kast durven te komen...?
Ik heb het toch echt hier gelezen, 22/11/06, dat je besloten had om op Geert te stemmen (http://keesjemaduraatje.web-log.nl/keesjemaduraatje/2006/11/freek.html).
Wat zijn wij als lezers van je blog toch bevoorrecht, dat we meer weten dan je moeder! :-)

Islam is ook niet mijn favoriete godsdienst, maar mensen moeten vooral de vrijheid hebben om moslim te zijn, mits ze daar geen al te radicale conclusies uit trekken die de vrijheid van anderen inperken.
Ik noem mij christen, maar ben evenmin fan van vormen van christendom die menen de Waarheid en algemeen geldende normen en waarden in pacht te hebben.
Er zijn veel meer stromingen in de islam dan 4 (ook in Nederland) en er zijn er ook (bijv. soefisme) waarin ik als Quaker veel herken.

Kritiek op islam en moslims moet inderdaad mogen al is het niet aanbevelenswaardig om ze daarbij al tezeer over één kam te scheren.

Ik heb net als jij al heel lang geen autoritair regime meer gesteund (eigenlijk nooit bij mijn weten).

GroenLinks heeft bij mijn weten niet zo'n eenduidige ideologie, eerder een gezamenlijke post-moderne waardenoriëntatie, dus al daarom zou ook ik Tofik niet 'ideologisch hoogstaand' noemen.

Al kan toenemende vrijzinnigheid weer omslaan, het zegt natuurlijk wél wat.
Zo nu en dan bekeren zich ook niet-moslims tot de radicale islam, net zoals er zelfs mensen overstappen tussen D66 en PVV.
Het zijn vloeiende overgangen en geen harde verschillen.
Het is zaak om mensen langs die vloeiende overgangen de goede kant op te laten bewegen.
Dat verkleint de ruimte (voedingsbodem) voor radicale standpunten waarmee mensen zich buiten de maatschappij plaatsen, waardoor ze zich ideeën in het hoofd kunnen halen dat ze zich zelfs met geweld tegen die maatschappij mogen/moeten keren.
Dat doe je eerder door contact te maken/houden met mensen dan door ze aan te vallen op hun neiging om zich te idenficeren met dat waar je het niet mee eens bent.

Ik denk dat hooguit CU en SGP enige sympathie op kunnen brengen voor de afkeer van homo's bij orthoxe moslims en dat een homosexuele moslim bij alle andere partijen terecht kan.

Je gaat niet in op de hoofdpunten van mijn reactie:
- Tofik's brief bevat geen smeekbede en geen kenschetsing van PVV-stemmers als onbeschaafd.
- Hoe kom je er bij dat er "toenemende invloed vanuit dictatoriale moslimlanden" zou zijn en hoe valt dat te rijmen met de groeiende groep vrijzinnige moslims?

Groetjes,

Wim

Steady Freddy said...

Ik heb Geert Wilders en de zijnen nogal gemist toen de raad van State het goed keurde dat in het speciaal onderwijs men homoseksuele onderwijzers mag weigeren. Zal wel iets te maken hebben met de enorme winst bij de EU verkiezingen in o.a. Volendam etc...
Wel jammer want nu mogen ze in het islamitisch onderwijs op de zelfde gronden ook homo's als leraar weigeren. Bedankt PVV vor deze oorverdovende stilte in principiële aangelegenheden. De PVV een pro homo partij? Mijn reet!

Steady Freddy Rocks! said...

Steady Freddy: ordinaire potenrammers in vermomming

Clyde Westwood said...

@Steady Freddy,280609,23:42
Ik ben blij dat je die oorverdovende stilte van de PVV in casu het weigeren van homoseksuele leraren in speciaal onderwijs aan de orde hebt gesteld! Die PVV-ers hebben Vrijheid in hun vaandel staan, maar ze stemmen wel mee met dat verdomde nieuwe paspoort en ze zijn van plan igv regeringsverantwoording het preventief fouilleren uit te breiden naar het hele land. Kunnen ouden van dagen met rollators straks op straat hun borst natmaken.
http://tinyurl.com/knukqv
(uitzending/Netwerk 260609)
Op mijn beurt ben ik zeer benieuwd hoe de PVV gaat reageren op de komende Kamervragen van Groenlinks deze week op hetvolgende fenomeen... (MP3-tje)
http://tinyurl.com/kmlkjg
Alle details op vrijspreker.nl, titel: "wij komen uw woning..."

roelz said...

@Wim: Het is heel belangrijk om goed onderscheid te maken tussen een de volgende twee zaken:
1. De islam is per definitie, in zijn aard en wezen, extreem, agressief, totalitair en vijandig aan de westerse waarden van vrijheid

2. Niet iedere moslim is een extremist. Vele moslims kennen de islam niet goed. Het zijn goede mensen maar slechte moslims.

keesjemaduraatje said...

@Wim Nusselder: in 2006 wel ja, maar dat was de schuld van Freek de Jonge

Ge said...

“... aan mij te richten?” als reactie op “Open brief aan heb die op de PVV stemt” . Het staat er toch echt.
De PVV zit nog niet op het pluche en ze beginnen al te draaikonten? Dat belooft wat.

philippine said...

@Gé

'De PVV zit nog niet op het pluche en ze beginnen al te draaikonten? Dat belooft wat'

Het zijn net mensen.

keesjemaduraatje said...

@Ge: waarom ga jij niet eens met die Dibi praten? Hij is helemaal jouw type: tegen Israel, tegen de VS, Voor Hamas.

Ge said...

@Keesjemaduraatje. Lees nou eerst eens alle comments die schrijf of maakt het inderdaad niet meer uit voor jou wat iemand zegt want jij weet toch altijd beter wat hij of zij zelf zegt? Voor alle anderen die dit ook lezen; ik ben niet tegen Israel, ik ben niet tegen de VS en ik ben niet voor Hamas. Duidelijk Keesje?
Dibi spreekt voor zich zelf.

Ge said...

@Karel. En heb je ook een idee waar we met de kutkarels heen moeten?

Kutmarokaan said...

Cool

Kutmarokaan said...

Tofik dibi is een marokaan.

Marokanen horen in marokko.

Kutmarokaan said...

Marokanen hebben al een land. Marokko.

waarom moeten ze ook nederland hebben.

krijgen wij dan marokko? of krijgen nederlanders helemaal niets ,terwijl hun land aangevallen en verkankert word, door de KUTMAROKANEN?

keesjemaduraatje said...

Volgens mij is dit Brullio
doet eens effe rustig an.

kutmarokaan said...

Hoezo, moslimvriend, moet IK rustig aan doen?

JIJ probeert mij toch tot onmens te verklaren? te banne? tot zwijgen te brengen?

moet ik rustig aan doen, terwijl de kutmoslims ons land vertrappen?

99 procent van de marokanen zal zich nooit 'nederlander' noemen. Eerder zal men proberen van nederland 'marokko' te maken.

Nederland voor de nederlanders.
marokanen hebben al een land.

keesjemaduraatje said...

ik had de reaguurderspanelen zojuist weer opengezet. Nu kan iedereen zien dat jij die vrijheid helemaal niet aan kunt.

Clyde Westwood said...

Zag vanmiddag in het Vragenuurtje een optreden van iemand die Najib Amhali probeerde na te doen: hij werd op het laatste moment teruggefloten door Moe Verbeet. Des te beter. Ook díe Marokkaan dient zich aan bepaalde regels te houden.
Zoniet: koffers pakken en wegwezen.
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8487

Vincent said...

Tofik, jongen, kom nou eindelijk eens uit die kast man.

Anonymous said...

Zo een bek op zetten bah, word maar lekker gek wij pakken jullie land,geld,winkels en wijven. ( en weet je wat nog leuker is het blijft zo , dus wen er maar aan).