Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, June 25, 2009

Keesjemaduraatjes Wetten van Meden en Perzen

Door Keesjemaduraatje
Nou wilde ik ook eens een paar wetten gaan formuleren. Gewoon omdat het kan.

1) De eerste wet van Maduraatje: Een blogger die "omgaat", dat wil zeggen van anti-islam, pro islam wordt, bijvoorbeeld doordat hij een moslima als vriendin neemt, zal altijd als eerste Israel gaan bekritiseren.

Sharia 2) De tweede wet van Keesjemaduraatje: Hoe gematigd, dan wel seculier, dan wel fundamentalistisch een Marokkaan ook is. Hij/zij zal nooit de staat Israël accepteren.

3) De misdaden van een dictatuur in het Midden-Oosten worden altijd goedgepraat met de vermeende misdaden die Israël zou heben gepleegd in Libanon of Gaza.

4) Het afwijzen, veroordelen en bestrijden van het "Wij-Zij-Denken" is alleen van kracht als er een ethnische minderheid ter sprake komt. PVV-kiezers mogen nog steeds over één kam geschoren worden.

5) Het vermoorden, discrimineren en uitsluiten van hele bevolkingsgroepen in Turkije, Soedan en Marokko wordt door de zogenaamde kwaliteitsmedia graag met de mantel der liefde bedekt. 

18 comments:

Jaan Krats said...

Goed gezegd Keesje, links ben je nooit echt geweest. zal wel net als met mij zijn, links aanzien voor eerlijkheid en een betere wereld, maar tot de conclusie komen dat hun inzicht en verstand nul komma nul zijn. Ik heb altijd links gestemd tot het overduidelijk werd dat hier geen humanr politiek achterzat, maar gewoon volkeren binnenhalen als stemvee die hier niets te zoeken hebben, die vijandoig tegenover ons staan, de zaak komen opvreten en afbreken. Dat is links hier massa's subsidies in steken en bejaarden in een pamper rond laten lopen. Zum kotschen die lui.

Katje Borgesius said...

Het heeft doorgaans weinig zin om in discussie te gaan met Israelhaters en Jodenhaters (de tweede groep is een deelverzameling van de eerste).

Hier is een leuke voor Ge. In een vaak genoemde variant van de tweestatenoplossing worden stukken Israelisch grondgebied waar Arabieren ("Palestijnen") wonen, b.v. Umm al-Fahm, geruild tegen Joodse nederzettingen op de Westoever, net ten oosten van de bestandslijn van 1949.

Maar nu komt het. De Israelische Arabieren willen helemaal geen burgers van de toekomstige "Palestijnse" staat worden. Er doet onder die Arabieren een gezegde de ronde, dat luidt: "Liever de Israelische hel dan het Palestijnse paradijs".

Hoe zou dat nou toch komen, Ge?

Louisa said...

Je leest van de door Katje genoemde categorie ook vaak, "dat juist het Joodse volk/Israël beter zou moeten weten".
Men legt dus de lat voor Joden/Israël hoger dan voor andere volken.
Ondervonden leed zou dus moeten louteren.
Maar je leest bijvoorbeeld nooit dat Indonesië beter zou moeten weten, als de diverse bevolkingsgroepen daar elkaar weer eens naar het leven staan.
Terwijl het Indonesische volk ook wel het een en ander voor de kiezen heeft gehad...
Van Nederland bijvoorbeeld....

Ge said...

Wetten zijn regels die pas zin hebben als er enig gewicht vanuit gaat, gezag uitstralen.
Keesjemaduraatje dat mis je ten ene malen, laat staan dat je regeltjes wetten zullen zijn.
Wat betreft jouw eerste regeltje; jou vrijheid van meningsuiting zit dus tussen je benen?
Op dat "als vriendin neemt" zal ik maar niet ingaan?
Wist je dat Geert Wilders voorafgaande aan vergaderingen in de tweede kamer over het MO eerst bij de Israelische ambassade langs gaat om zich te laten instrueren over in te nemen standpunten?
@Katje Borgesius. Waarom wonnen er meer Joden buiten dan binnen de grenzen van Israel?
@Louisa. Jammer dat de gezaghebbers in Israel niet beter weten. Er was een hoop mensen een hele hoop ellende bespaart gebeleven.

Louisa said...

Ge, er waren tijden dat ik, als ik je kul las, kwaad werd.
Dat is voorbij, er rest mij slechts medelijden...

Louisa said...

O ja Ge, nog ff: volg eens een basiscursis Nederlands, je weet wel, ik loop, stam.
Jij loopt, stam plus t, etc.etc.

Volgens mij beschouw jij op dezelfde manier de politiek ...dat was mij al duidelijk...
Prettig weekend en kijk eens wat verder dan je neus lang is.

Louisa said...

En, als je die cursus Ned. hebt gevolgd, daag ik je uit nu eens echt, inhoudelijk in te gaan over hetgeen ik zeg over Indonesië en niet de bal terugspelen en weer over Israël beginnen, dat weten we nu wel (ik ben in dit conflicht neutraal.waar 2 kijven hebben 2 schuld en deze zaak is te ingewikkeld om in een paar zinnen af te doen ) dus Ge. wat vind je wat ik zeg van Indonesië ??
En bedenk dan ook nog ff het volgende:
Ned. heeft jarenlang de begroting rond gekregen met de baten uit Indonesië, toen kwam WO2 en wilde Indië vrij zijn, daarna,
Nederland zond militairen en de politionele acties volgden.We waren te laf om het een oorlog te noemen.
Boter op het hoofd van Nederland.
Snap je de link een beetje, Ge?
Dat een Nederlander zoals jij eigenlijk helemaal geen recht heeft om te zaniken over Israël omdat je erfgenaam bent van een regime, het Nederlandse, dat op zijn minst erger is dan Israël...Nu ?

Ge said...

@Louisa. Tja, als je argumenten op zijn dan ga je maar over spelfouten/typos zitten miereneuken.
Waar 2 kijven hebben 2 schuld; wat een dooddoener en wat laf om niet voor je standpunt uit te hoeven komen. Hiermee maak je je dus verantwoordelijk voor de dood van de onschuldige vrouwen en kinderen in de Gazastrook. Wat was de ratio ook al weer in de laatste terreur aanslagen van Israel? 1300 tegenover 10 of zo?
Het is al heel lang niet meer ingewikkeld. Israel is de agressor en de onderdrukker. De bewoners van de Gazastrook en de Westelijke Jordaanover de onderdrukten en het slachtoffer. Niet meer en niet minder.

GorilaZz said...

Jordanië, Libanon, Egypte, Syrië en Irak. Alleen in Jordanië en Israël kregen zij burgerrechten.


Indonesië is te ver denk ik.

Verdiep je eens in jordanië, syrië ofzo. Palestijnen in Israël hebben het veel te goed om je druk over te maken

Louisa said...

Ge, het is duidelijk dat jij dit log gebruikt om stennis te schoppen.
Zielig, heel zielig.
Ik wens je het beste.

Ge said...

@Louisa. Zoals Keesje al een keer heeft uitgelegd hebben hij en ik dezelfde achtergrond. Keesje zet het rel trappen nog steeds voort in zijn weblog door controversiele standpunten in te nemen, de kant te kiezen die zich zogenaamd tegen de "gevestigde orde, de linkse elite” keert. Deed hij in de tachtiger jaren ook alleen toen was het “gevestigde orde, de rechtse elite”.
Dat is alleen een wassen neus en ik hou dat in de gaten omdat Keesje de pretentie heeft de deskundige te zijn op het gebied van krakers in de tachtiger jaren. Af en toe irriteer ik Keesje door duidelijk stelling te nemen tegen zijn en zijn medestanders hun (veranderde) standpunten, stelling te nemen tegen mensen die vrijheid opeisen en dat alleen kunnen doen ten kosten van de vrijheid van anderen. Die pro-Israel zijn omdat ze anders vinden dat ze niet genoeg anti-Islam zijn. Die pro-Israel zijn omdat ze nog steeds niet over dat schuldgevoel van het uitmoorden van 6 miljoen Joden heen zijn. Die pro-Israel zijn omdat het wel handig is dat de confrontatie tussen de Islamitische en Christelijk-Joodse cultuur juist op dat grondgebied plaats vind en niet hier. Die de Christelijk-Joodse Westerse cultuur, die het anti-semitisme maar ook het zionisme heeft voortgebracht, verheffen boven iedere ander cultuur. Dus ja, je hebt gelijk in wezen ben ik nog steeds dezelfde relschopper als 25 jaar geleden net als Keesje.
Zolang Keesje het toelaat (en ook als hij het niet toelaat) dat ik zijn log hiervoor gebruik dan zal ik dat blijven doen.
En jij, wat is jou achtergrond, waarom vindt jij het nodig om steeds maar weer te lopen fitten en kankeren op mij en iedereen die het niet meteen met je eens is? Waarom probeer je nog neutraliteit uit te stralen met je uitspraak waar 2 kijven hebben 2 schuld terwijl iedereen die regelmatig op dit weblog komt kan lezen dat je duidelijk anti-Palestijnen bent en pro-Israel. Dat je iedere keer weer als een stier op een rode lap reageert bij kritiek op Israel, vooral als dat van mij komt.
Wie ben je eigenlijk en wat is je relatie tot Keesje? Laat eens wat meer van jezelf zien en hou op mij het beste te wensen terwijl je er geen rotmoer van meent.
Ook ik weet waaruit NL is opgebouwd. Slavenhandel , gouddiefstal, leegplunderen van kolonien en de jammerlijke toevalligheid dat we een gasbel onder ons land hebben. Maar heeft het zin als juist ik voor die uitbuiting mijn excuses aanbied? Maar bij deze!
Laat ik nog even een ding duidelijk maken. Ik ben niet anti-Israel, wel anti-zionist. Israel zal net als alle andere “beschaafde” landen bescherming moeten bieden aan al zijn inwoners, ongeacht afkomst, religie, overtuiging en/of geaardheid. Dat doe je niet door mensen van hun land te verdrijven, muren te bouwen, grondstoffen te jatten, rechten te ontnemen en mensen in het buitenland te betalen om toch vooral een anti-Islam agenda te voeren. Dat doe je niet door mensen in een ghetto op te sluiten.

gerben said...

Ik ken nog een wet...
als goedgeaard linksist zal je roepen om een jodenrein gebied, te beginnen in hebron waar er meer dan 3000 jaar een joodse gemmenschap is geweest (met een pauze van ongeveer jaar teon de arabieren samen met de britten en andere antisemieten hebron jodenrein maakten).

gerben said...

Ik ken nog een wet...
als goedgeaard linksist zal je roepen om een jodenrein gebied, te beginnen in hebron waar er meer dan 3000 jaar een joodse gemmenschap is geweest (met een pauze van ongeveer jaar teon de arabieren samen met de britten en andere antisemieten hebron jodenrein maakten).

gerben said...

Wat een gelul... 'niet anti-joods, wel antio-zionist'. De laatste tweeduizend jaar hebben joden altijd terug willen keren naar israel, dat deden ze ook en iedere keer werden ze geslacht door mensen die 'niets tegen joden hebben. Zionisme is de roep om joods zelfbeschikking, ergo Louisa vind joden alleen aardig als ze dhimmies zijn die van tijd tot tijd kunnen worden afgeslacht. Zegt mij geneog.

nog1 said...

Wat een onzin weer.

) De tweede wet van Keesjemaduraatje: Hoe gematigd, dan wel seculier, dan wel fundamentalistisch een Marokkaan ook is. Hij/zij zal nooit de staat Israël accepteren.

Wat dacht je van al die (joodse) Marokkanen die in Israël wonen?

3) De misdaden van een dictatuur in het Midden-Oosten worden altijd goedgepraat met de vermeende misdaden die Israël zou hebben gepleegd in Libanon of Gaza.

Wie doet dat dan? Ik heb dit nog nooit gehoord. Wat ik wel ken is de reactie van Israël als ze op haar politiek gewezen wordt; die gaan dan leuteren over het dictatoriale karakter van hun tegenstanders. Een beetje wat jij ook doet dus.

Waarom ben je eigenlijk zo pro-Israël? Dat kun je namelijk ook geen democratie noemen;
geen gelijkheid voor de wet, (alleen joods landbezit) geen persvrijheid (nakba is verboden onderwerp), landjepik (Jordaanoever), standrechterlijke executies en moordaanslagen.

Gelukkig hebben Palestijnen en Joden duidelijk herkenbare kleren aan, want anders kon ik ze niet uit elkaar houden.

nog1 said...

De enige rechtvaardige toekomst is de nul-staten oplossing.

Beide partijen hebben door hun aanhoudende agressie ieder recht op dit gebied (of welk ander gebied dan ook) verloren.

nog1 said...

1) De eerste wet van Maduraatje: Een blogger die "omgaat", dat wil zeggen van anti-islam, pro islam wordt, bijvoorbeeld doordat hij een moslima als vriendin neemt, zal altijd als eerste Israel gaan bekritiseren.

He...dat gaat over jezelf, maar dan in spiegelbeeld. Was jij niet een multiculturele kraker (toen dat mode was) en nu populistisch rechts (nu dat in de mode is.

Eerst kritiek op Israël en nu het beste vriendje.

Een beetje zoals Leon de Winter, die vroeger een boekje geschreven heeft (Handleiding ter bestrijding van extreem rechts, Bezige Bij, 1994)

Ach, over een jaar of tien is de mode weer links en veranderen jullie weer van standpunt.

keesjemaduraatje said...

Dus een blogger die de islam gaat bekritiseren, wordt automatisch pro-Israël. Zou zomaar zo kunnen wezen.