Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, June 02, 2009

Levende Schilden in Gaza

Door Keesjemaduraatje
Opmerkelijke beschuldigingen op het webog van de geachte Senator voor Gaza en omstreken. Het actualiteitenprogramma Eén Vandaag, zou bij een Palestijnse journalist die tijdens de laatste Gaza-oorlog in het gebied verbleef, beelden van "Palestijnen die burgers als levende schilden gebruiken" hebben gevraagd. De journalist, die nu in Europa verblijft, kon de gevraagde beelden niet leveren. Naar eigen zeggen omdat zulke dingen in Gaza niet gebeuren. Hij kon wel foto's van verminkte lichamen leveren. Daar was Eén vandaag echter niet in geïnteresseerd. 

Misschien had Sameh Habeeb tijdens de oorlog niet de beschikking over internet, en heeft hij daardoor Youtube niet kunnen bekijken. Want ik heb wel degelijk beelden gezien van gewapende strijders die langs de huizen liepen, terwijl er kinderen op straat liepen. Misschien niet helemaal dat waar Eén vandaag om gevraagd had, maar met een beetje fantasie had je er van kunnen maken dat de strijders erop gokten dat de Israelische soldaten niet schieten op kinderen.

Eén Vandaag had ook gewoon naar Palestinian Media Watch kunnen kijken:

(zie ook hieronder een youtube film over de inzet van kinderen door Hamas.)

42 comments:

ge said...

Kom je nou alweer met die onzin aanzetten. Ik heb al eens eerder op je blog commentaar geleverd op die beelden.
Die filmpjes over kinderen die juist weggestuurd worden of met gevaar voor eigen leven uit de vuurlinie worden gesleurd door burgers én/of Palestijnse strijders. Trouwens dit zijn geen beelden uit de laatste oorlog want deze beelden werden toen al door de zionistische propaganda machines als desinformatie de wereld ingestuurd.
Israel bepaald wel wat en wanneer iets militair doel is en zo kan het opeens zijn dat je een telefoontje krijgt dat ze het op jou en je huis hebben gemunt. Wat deden wij dan vroeger ook al weer Keesje? Belden we de alarmlijn en binnen een mum van tijd stonden er 100en krakers om het bedreigde (kraak)pand te verdedigen of de knokploeg tegen te houden.
Hamas is met een grote meerderheid gekozen in de Gazastrook dus ik kan me voorstellen dat er heel veel Palestijnen zijn die vrijwillig in de vuurlinie gaan staan. Deden westerlingen ook toen de voorbereidingen voor de oorlog in Irak in volle gang waren.

Er zullen wel weer een heleboel linkjes komen naar filmpjes (ik gok dat die van het jongetje die zijn arm wordt overreden er wel weer tussen zal zitten) Leuk kijken welke nieuw zijn en we weer door het riool van de zionistische propaganda kunnen spoelen.

keesjemaduraatje said...

ik moet weer effe zoeken. Maar ik heb inderdaad veel filmpjes gezien. Dat jochies op straat lopen en de strijders in dekking gaan enzo.
Maar als je niets geloofd dan houdt het op natuurlijk.
Ja, dat was een hele mooie tijd. Alarmlijn en dan met z'n allen op straat. Misschien wil Natasha er ook effe bij komen? Dan gaan we een kleine reunie houden.

keesjemaduraatje said...

die Palestinian Media watch zijn wel betrouwbaar

ge said...

@ KeesjeMaduraatje. "die Palestinian Media watch zijn wel betrouwbaar" Dat is wat ik je nu net wil zeggen. Jij gaat al zowiezo uit van de betrouwbaarheid van je bron. Als je daar nou eerste eens aan begint te twijfelen en vervolgens de beelden die je te zien krijgt zelf interpreteerd dan zie ik dus alleen korte fragmenten die voor velerlei uitleg vatbaar zijn. Propaganda dus.
Ik geloof in deze erg weinig. Ik zie alleen een onderdrukker (Israel) en onderdrukten (Palestijnen). Dat kan je proberen te vertalen naar dader en slachtoffer maar beiden zijn dader en slachtoffer daar kom je dus geen meter mee verder. Vandaar dat zionistische Israeliers het continue daarover wil hebben en niet over onderdrukker en onderdrukten.

keesjemaduraatje said...

ze vertalen gewoon. Als dat ook al niet meer mag

ge said...

Ja, en jij bent ook gewoon maar een doorgeefluikje zeker? :-)

roelz said...

@Ge:
Beste Ge, je helpt de Palestijnen niet met het steunen van het Hamas tuig. Als je echt wil helpen moet je je ogen durven openen voor de werkelijkheid. Nu draag je bij aan de moord- en martelpraktijken. Dat wil je vast niet. Is jouw vastgeroeste standpunt het echt waard om jezelf medeplichtig te maken aan moord en martelen? Nee toch?

ge said...

@Roelz. Waar maak jij uit op dat ik Hamas steun?
Ga zelf eerst eens wat kruipolie tussen je oren aanbrengen!

keesjemaduraatje said...

@Ge: dat komt omdat je hebt geschreven dat elke verzet geoorloofd is.
Maar, volgens mij ben je al een beetje minder zeker van je zaak

keesjemaduraatje said...

@Ge: op 31 mei om 23.07 uur schreef je namelijk de ongelooflijk domme woorden: "Keesje hou je nou niet van de domme. De grootste misdaad van Israel is dat ze land van anderen bezet houden. Ieder verzet daartegen is legitiem. Daarmee kunnen juist de Palestjnen geen misdaden tegen Israel begaan."

Maar gelukkig schrijf je Palestijnen wel met 1 "l". Dat dan weer wel.

ge said...

Als dit de eyeopener moet zijn dan denk ik dat die vooral voor jou geld want ik heb het over Palestijnen en niet over Hamas. Dus vergeet nou eens alleen over Hamas te te praten en te denken en dan komen de radartjes vanzelf in beweging.
Je trapt gewoon in de val van Zionistisch Israel. Die hebben het ook alleen nog maar over Hamas en niet over Palestijnen.

roelz said...

@Ge: Je bent een tegenstander van Hamas?

ge said...

@Roelz. Ik neem het op voor mensen die onderdrukt worden. Als jij mij in een hokje wilt indelen en je daar lekker bij voelt moet je dat vooral niet laten.

GorilaZz said...

Gelukkig hebben de Palestijen het in Jordanië helemaal geweldig, of noem een ander willekeurig nep/verzonnen landje in die regio op palestijns grondgebied.

Louisa said...

Vraagje aan Ge: Heb je je al gemeld bij Meulenbelt ?
Bij haar clubjes, lijstjes, heb je op haar site al je instemming betuigd ?Geld gestort voor die club van haar, Kifaia of iets dergelijks ?
Zo ja, prima, hebben de Pals echt iets aan en kan je hier verder ophouden met zaniken.
Zo nee, waarom niet?

Natasha said...

@Gé 'Trapt in de val van Zionistisch Israel'. SLINKSE Zionisten. DOORTRAPTE Zionisten. Ja, alles wat je niet zint of wat je in verlegenheid brengt is een bedenksel van SLUWE JODEN. Welke val ben jij getrapt?

keesjemaduraatje said...

Daar is Natasha ook. We gaan een feestje bouwen.

Ik Weer said...

Hebben jullie ook zo genoten vam de toespraak van Obama? Ik wist niet dat ik ooit nog eens fan zou worden van en president van de VS.

Anonymous said...

@Natasha. Waarom kruip je nu weer in de rol van het slachtoffer? Dat past toch niet bij een winnaar?

Louisa said...

In de jaren dertig van de vorige eeuw, in de aanloop naar de grote ellende die omschreven wordt als De Tweede Wereldoorlog,(en dus de kiem was waaruit de staat Israël zou ontspruiten, omdat dit nodig bleek) was er in Berlijn een cabaret, genaamd "De Pepermolen". Daar trad een cabaretière op, verkleed in het pak van een beer.
Zij zong, met snerpende stem, een lied, waarin zij de domheid hekelde van de leden van de in opkomst zijnde Nazipartij.
Het refrein was: "Ik ben de domheid.Ik heb bérenkracht!".
Bron: Simon Carmiggelt.
Als ik de reacties lees van Ge, Ik weer en deze laatste anonymus,(Ge dus) moet ik daar aan denken.
Prettig weekend.

Anonymous said...

@Louisa. Ik ben het niet die op de PVV heeft gestemd. Volgens mij vergis je je. De retoriek van Geert Wilders is de retoriek die met die van Hitler is te vergelijken niet die van mij.
Het is bijna cynisch te noemen dat op de dag dat in NL een xenofobe partij als de PVV zoveel stemmen krijgt en de machtigste man (het is nou een maal zo) ter wereld oproept tot verzoening en toenadering tot de Islam.
Maar Nederland krijgt zijn lesje wel van Europa.
Louisa zou je het over je lippen kunnen krijgen dat je het in je leven ooit eens op zou kunnen nemen voor de onderdrukten?

Natasha said...

@Ik weer. Hoezo kruip Ik in een slachtofferrol? Wat bedoel je daarmee?
Noe, ben ik אֶרֶץ יִשְׂרָאֵל Eretz?

Gheheheh.

Ge said...

@ Natasha. Moet ik jou dat nog uitleggen? Iets met stereotype misschien.
Weet ik veel of jij فلسطين
bent.

Natasha said...

He ja Gé. Leg me nou toch eens uit. Hoezo ik slachtofferrol en 'iets met stereotype'. Wát met stereotype? Doe me nou die deugd, beschouw me als dom, lég het uit.

Louisa said...

Ja Ge, ik ben ook heel dom.
Vergeleken bij jou ben ik echt niks, zo dom. dommer dan berenkracht.Leg mij dus ook eens uit wat jij nou eigenlijk bedoelt met je commentaar op mij, want echt professor Ge, ik snap het niet echt niet.
Dus, doe mij een lol en leg het mij uit, in begrijpelijke duidelijke taal graag.

Ge said...

@Natasha. Was jij dat dan op het terras in bezet Jeruzalem die vroeg wie Netanyahu is?
Ik kan je alleen iets uitleggen als je bereid bent te luisteren. Uit je reactie maak ik op dat je dat niet echt van plan bent. Daarmee bevestig je inderdaad je eigen domheid en je denken in stereotypen op het moment dat het jou het beste uitkomt. Jammer, maar ik zie inderdaad meer (ex)krakers die het zelfde lot is overkomen.

@Louisa "Louisa zou je het over je lippen kunnen krijgen dat je het in je leven ooit eens op zou kunnen nemen voor de onderdrukten?" Dat lukt je dus niet he?
Maar Louisa vergis ik mij en citeer je inderdaad Simon Carmiggelt om daarmee aan te geven dat de opkomst van de PVV te vergelijken is me de opkomst van de NAZIs in Duitsland en de opkomst van Geert Wilders met die van Hitler? De methodiek is zelfs vergelijkbaar. Het verkregen stemrecht gebruiken om de democratie om zeep te helpen en de verkregen zetels in het Europeese parlement gebruiken om Europa om zeep te helpen.
Louisa het is niet verstandig om steeds maar weer de huidige situatie te vergelijken met de tweede wereldoorlog.
Toen volgende men de verkeerde leider omdat er hoop was dat het beter zou worden. Nu wordt de verkeerde leider gevolgd omdat men bang is dat het slechter zal worden.

keesjemaduraatje said...

@Ge: gelukkig zijn er nog genoeg ex-krakers die hun verstand blijven gebruiken, of beter gezegd: hun verstand zijn gáán gebruiken.

Natasha said...

En wat ik zie bij veel dogma-klampers zoals jij is dat wanneer ze een werkelijke directe vraag gesteld worden, wat ze precies bedoelen, of ze even wat licht op hun wollige insinuaties willen schijnen en daarmee gewoon in het nauw komen, ze gaan kronkelen en draaien en jij-bakken. Ik vraag gewoon wat je bedoelde met je beschuldiging. Blijkbaar kun je het niet uitleggen. Lijkt me duidelijk dan.

natasha said...

Ik vraag je me ajb wat uit te leggen, en jij pruilt dat ik wel niet zal willen luisteren. Waar maak je dat uit op? Afgelopen met de uitvluchtjes, wat bedoelde je.

Louisa said...

Ik heb diverse malen over mijn lippen gekregen dat het Pal. volk lijdt.
(Laatste oorlog dec.jan )
Dat lukt mij uitstekend, maar niet op de manier die Gre wil.
En voor de rest houd ik het hier voor gezien, want ik wil mij niet verlagen tot het niveau van Gre.(Nietes/welles)
Gre, je kunt niet lezen, niet schrijven, je hebt geen historisch besef en je hebt nog steeds mijn vraag niet beantwoord (dat schijn jij wel te mogen, vrouwenhatertje ???) waarom je niet de handen uit de mouwen steekt via Anja in de Gaza.Zeker afgekeurd voor militaire dienst op grond van S 5 ? Of gewoon bang ?
Voor mij ben jij gewoon te dom om te poepen en daar kan ik niks mee.
Keesje, dat was dat, jammer van je aardige weblog maaar hier stee ik mijn energie niet meer in.
Een kus voor Natasja en jou,
xxx,

Louisa.

Louisa said...

..".hier steek ik mijn energie niet meer in, "heb een nieuwe computerbril nodig...
Die kussen blijven het zelfde...!

Ge said...

@Natasha. Blij te merken dat je toch wel echt geinteresseerd bent in een verklaring mijnerzijds. Het is niet zo moeilijk. Jij komt met de vergelijking van het archetype de Sluwe Jood, niet ik. Anti zionisme is niet hetzelfde als anti Joods of zo je wilt antisemieties. Je zegt meet je opmerkingen; kijk zie je, heb je weer iemand die Joden in een bepaalde hoek wil duwen, snik, snik snik. Dat heet slachtofferrol.
Je wil mij in een hoek duwen van de anti Jood om vervolgens het gesprek niet aan te hoeven gaan. Dit is namelijk zoals het altijd gaat als je met pro Israel, Joodse mensen, anti-Hamas, anti-Palestijnen probeert te praten, te debatteren over het conflict wat de oprichting van de staat Israel met zich mee heeft gebracht.
Dat ik zeg dat Keesje in de val trapt van Zionistische Israel is dat Keesje in de eeuwenoude truuk trapt die wordt toegepast om het debat af te leiden van waar het werkelijk om gaat. Je belicht een aspect, dat vergroot je uit en vervolgens heb je het alleen nog over dat ene aspect.
En eigenlijk doe jij precies hetzelfde door het weer over stereotypen te gaan hebben in plaats van waar het werkelijk om draait; mensen zoals jij en ik die of wiens voorouders met geweld van hun land zijn verdreven of die opgesloten worden in het grootste getto ter wereld Gaza hetende.
Leuk woord trouwens; dogma-klampers. Zelf verzonnen?
@Louise. Doe je het weer. Het gesprek, hoe onaangenaam het voor jou misschien ook persoonlijk mag zijn, begint net op gang te komen, je gooit een paar kreten in de kring en vervolgens draai jeje rug naar iedereen en je laat een grote scheet om aan te geven hoe minderwaardig je iedereen vindt die je tegenspreekt. Blijf weg van dit weblog en kom nooit meer terug dan. Het is niet de eerste keer dat je dit doet. Kennelijk kan je het toch niet laten om terug te keren.
Je kan ook as vrijdag en zaterdag naar de Bali in Amsterdam komen om documantaires te bekijken gemaakt door Israeliers over Israeliers. Ik zal er zijn en misschien dat je dan een open gesprek met mij aan kunt gaan over hoe het verder moet met Israel en de Palestijnen.

keesjemaduraatje said...

@Louisa: niet weglopen. Het is alleen maar een discussie. Toevallig weet ik dat Ge in een geheel ander land, op een geheel ander continent zijn sporen in de ontwikkelingshulp heeft verdiend en dat hij vroeger, toen we nog gewoon krakers waren en gelukig, maar dat geheel terzijde, in de voorste linies stond om het onrecht te bestrijden en daarbij ook offers heeft gebracht. Daarom mag hij hier zeggen wat hij wil, hoewel ik het ook vaak veels te ver vind gaan en ik het dom gepraat vind, maar wie ben ik en bovendien, zolang we niet op elkaar gaan schieten is het hier beter dan in Gaza en dat willen we ook zo houden. Vanavond ging het op RTL4Nieuws ook weer over Gaza en dan vraag je je af: zijn er geen andere landen? Vallen er ergens anders geen doden? Maar dat is ons slechte geweten en het feit dat die Connie Mus daar toevallig toch zit en een paar leuke arabische vrienden heeft die hem helpen met leuke reportages over het lijden van het volk dat zichzeld Palestijns noemt, mar in werkelijkheid gewoon uit Egypte komt. Maar wat maakt het uit.

Ge said...

Wat te ver gaat Keesje is de dagelijkse systematische, door de Israelische overhied georganisserde achterstelling van de Palestijnen. De bezetting van gestolen land, het jatten van resources zoals water, de dagelijkse uitbreiding van de nederzettingen ondanks gerechtelijk uitspraken in eigen land (Israel).
Er is op dit moment maar een, zichzelf democratisch noemend, land ter wereld dat een getto van 1 miljoen mensen heeft gecreeerd en in stand houdt; Israel. Dat verdient dagelijks voorpagina nieuws te zijn totdat het opgehouden is en de mensen daar dezelfde bestaanszekerheden hebben gekregen als de bezetters zelf.

keesjemaduraatje said...

@Ge: het is gewoon allemaal erg éénzijdig, wat je hier schrijft en mijn vaste stam van reaguurders is niet onder de indruk van jouw haatprediken hier op de vroege ochtend.
Er is heus wel kritiek op Israel mogelijk, maar jouw kritiek is steeds zeer éénzijdig en volkomen ongefundeerd.

Ge said...

Zoek je opeens de nuance Keesje? Dan moet je toch andere onderwerpen aansnijden en zelf een andere toon aanslaan.
Maar wat moet ik een verrijking zijn voor je weblog. Vroeger was het preken voor eigen parochie ook altijd zo saai.
Beetje vuur in de tent is toch wat je wil?

keesjemaduraatje said...

Ge: nee, p deze manier hoeft et van mij niet. Ik heb liever dat je opsodemietert.

Ge said...

"Your mind is like a parachute. It only works when it is open"

Louisa said...

Weglopen ?
Ik loop niet weg, ik heb geen zin mijn tijd/energie te steken in zinloos gezanik.

roeben said...

ge is inderdaad eenzydig met zyn kritiek maar dat komt domweg omdat er in dit konflikt maar 1 party schuldig is : de oorlogsrepubliek israël en haar supporters..
de hoeveelheid kilovrachten aan misdaden waar dit corrupte oorlogsstaatje zich al meer dan 60 jaar schuldig aan maakt is schrikbarend..
logisch dat je dan eenzydige kritiek krygt..

Paardestaart said...

"misschien dat je dan een open gesprek met mij aan kunt gaan over hoe het verder moet met Israel en de Palestijnen"

Sjonge - benieuwd hoe je besluit zal luiden, zeg Gé!?
Ik wist niet dat jij iets had in te brengen in deze kwestie! Heb je enig gezag of verantwoordelijkheid? Kun jij dingen laten gebeuren, of juist verhinderen? Ben je door deze of gene afgevaardigd?

Wanneer doe je de rest van je verantwoordelijk werk? Heb je voor elk wereldprobleem een aparte avond?
Luisteren ze een beetje naar je?

Ge said...

@Paardestaart. Bij deze ben je ook uitgenodigd in de Balie vanavond.