Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, June 02, 2009

Tongzoenen met de Taliban

De klucht rond journaliste Joani de Rijke gaat nog verder. Volgens Geert Wilders zou het morele verval van de Nederlandse elite blijken uit het verhaal van Joani de Rijke die begrip toont voor het feit dat ze is verkracht door de commandant van de Taliban, tijdens haar gijzeling in Afghanistan. Iedereen valt natuurlijk over Geert heen. Want daar mag je volgens Groenlinks en D66 geen politieke munt uit slaan. Maar wat blijkt? Ze heeft zelfs haar sexuele fantasiëen beschreven:
 
"In de nacht nadat hij haar voor het eerst verkrachtte, delen de Nederlandse journaliste Joanie de Rijke en Talibaan-commandant Ghazi opnieuw een slaapzak. ‘Hij laat me voelen hoe opgewonden hij is,’ schrijft De Rijke. ‘Zijn vingers sluiten zich met kracht om mijn vingers zodat ik ongewild in hem knijp. Minuten later trekt hij mijn hand van zijn penis af. Ik begin te begrijpen wat hij wil duidelijk maken. Hij is zo hitsig als wat, maar probeert zich uit alle macht te beheersen. Op slag verdwijnt mijn haat. Dit is zijn manier om spijt te betuigen.’
"Terwijl De Rijkes opdrachtgever, hoofdredacteur van het Vlaamse mannenweekblad P-magazine, via een onderhandelaar het losgeld omlaag probeert te krijgen, maakt Joanie de Rijke er in het Afghaanse gebergte het beste van. Op een aantal angstige momenten na, waarin ze dreigen haar de keel af te snijden, hebben Joanie en de krijgers het met elkaar best naar de zin. Commandant Ghazi vindt geflirt met andere Talibaan best, maar haar lichaam betasten mag alleen hij. In het licht van de halfvolle maan bekijkt De Rijke haar ontvoerder. ‘Zijn lange zwarte haar, zijn fonkelende ogen en krullende baard stralen zo’n ontembare drang naar revolutie uit, dat ik een gevoel van heimwee krijg. Heimwee naar het leven van een oude krijger dat ik nooit heb gekend. Hij pakt mijn hoofd met zijn beide handen vast en kust me.’ Zelfs de beste keukenmeidenroman kan hier nauwelijks tegenop."

"Lezers worden gemanipuleerd in dit boek. Schrijfster en uitgever vragen respect voor het slachtoffer van een wrede verkrachter. Als fatsoenlijk mens wil je dat ook geven, maar dat wordt je door dit boek bijzonder moeilijk gemaakt. Uitgeverij De Geus suggereert op de omslag dat De Rijke lijdt aan een Stockholmsyndroom, maar je begrip voor haar brokkelt verder af met iedere passage waarin ze zich verliest in erotische overpeinzingen. Over tongzoenen met de Talibaan, bijvoorbeeld; ze vraagt zich af hoe dat zou zijn, want van de commandant krijgt ze alleen maar klapzoenen."

"Haar interview in het tv-programma Pauw en Witteman twee weken na haar vrijlating, hielp ook al niet. Ze verzekerde ons dat de Talibaan haar fysiek niets hadden aangedaan. Loog ze toen? Of liegt ze nu, in het boek?"
De uitgeverij heeft bekendgemaakt dat er 173.000 euro losgeld voor Joanie is betaald.Uit: Tongzoenen met de Taliban, NRC 15 mei 2009
http://misdaadjournalist.web-log.nl/misdaadjournalist/2009/05/kabaal-in-zoete.html 

2 comments:

witte fosphor said...

Het is niet geheel duidelijk of je voor of tegen het gebruik van witte phophor bent. Als de zionazies het doen geloof je het niet als de anmerikanen beweren dat de taliban dat spul gebruikt zet jij het op de voorpagina van je miezerige blog. heb ik het goed zo?

keesjemaduraatje said...

vreemd genoeg heb ik niets meer over de witte fosfor gehoord. Terwijl er in Rotterdam een Palestijn (met 1 "l") op bezoek is geweest die alle gruwelijke foto's heeft getoond. Er was er geen één van verbrande plekken van fosfor bij.
Dus ik denk dat er wel witte fosfor is gebruikt, maar dat die niet de verwachte gevolgen heeft gehad. Anders hadden we het zeker gehoord. Er si ook geen klacht over bij de VN ingediend. Dat is anders na elke oorlog wel het geval.