Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, June 13, 2009

Vragen over vragen..

Door Keesjemaduraatje
Nou we toch bezig zijn en ons gefrustreerde gal spuien en iedereen voor knettergek en politiek correcte minkukel uitmaken, kunnen de volgende vragen ook nog wel gesteld worden:

-Waarom is er precies een Marokkaanse en een Turkse staatssecretaris? Als we toch allemaal gelijke kansen hebben en het er helemaal niet toe doet en de beste het moet doen. Waarom precies die twee nationaliteiten? Waarom geen Surinaamse, Antillaanse (als het dan een etnische minderheid moet zijn) of nog beter, een Duitse (grootste minderheid) of Franse?

-Waarom zorgt de PvdA ervoor, dat er in de stad waar 55% van de Marokkaanse jongens met de politie in aanraking is geweest, er juist een Marokkaanse burgemeester wordt aangewezen. Een burgemeester die bij vrije verkiezingen nooit een meerderheid zou hebben gehaald. Wilde de PvdA nog even snel, voordat de macht taant, een paar posities bezetten (Utrecht, Eindhoven, Rotterdam) en  wilde ze nog even de Rotterdammers straffen voor hun steun aan Fortuyn?

-Waarom maakt de Moslimomroep een programma over de grote onrust die onder moslims in ons land is ontstaan, omdat de PVV zoveel stemmen heeft gekregen. "Wat is er mis gegaan" vragen ze zich af. Je kan je ook afvragen wat deze bevolkingsgroep tot nog toe voor groots gepresteerd heeft, dat ze nu al, zonder zelf te gaan stemmen, twee staatssecretariaten mogen bezetten.

Het zijn maar vragen natuurlijk. Opvallend is ook dat er verschillende kranten wordt geschreven, dat er "sociale chaos" dreigt, nu Geert Wilders bij de Europese Verkiezingen zoveel stemmen heeft gekregen. Volgens mij verwarren de kranten chaos onder de bestuurders met chaos in het land. In het land gaat iedereen gewoon naar zijn werk en doet zwijgend zijn plicht. De enige die echt in paniek moeten zijn, zijn de lokale bestuurders van de PvdA die binnenkort hun baantje kwijt raken. 

17 comments:

TWITVB said...

Een Duitse burgermeester van Rotterdam ligt, denk ik, ook gevoelig.

Louisa said...

Nou Kees, ik woon al mijn hele leven in 010 en dat is bijna 60 jaar,maar jouw vragen zijn ook de mijne.
Nu woon ik die 60 jaar wel in ruime, groene,buitenwijken, niet het centrum..
Maar één ding kan ik je verzekeren..als mijn huis verkoopbaar is,na de "crisis" ben ik weg hier..ga ik naar 070...aan het strand...dat is ook een zooitje, maar wel een frisser zooitje, door de zeewind..
Overigens, Appie Aboutaleb krijgt van mij het voordeel van de twijfel, de man doet gewoon zijn best...en is een voorbeeld voor de Mar. Rotterdammer die gewoon/woont/werkt en ook de zakken vol heeft van de klierende Marokkaantjes uit het Oude Noorden en Oude Westen en IJsselmonde andere Vogelaarwijken hiero...

Appie vervult een voorbeeldfunctie voor de Riffanen, maar zijn benoeming was een PvdA-afspraakje...wel eens van van Heemst gehoord?? Van de PvdA?

Maar er is geen stad in Ned. waar de sentimentaliteiten zo hoog oplopen als hiero, vandaar de dwazen van "Leefbaar Rotterdam", de Pimfortuynfanaten en ga zo maar door...En Wilders wil ook hiero de gemeenteraad in....zucht...ik vermoed dat dit lukt....
Maar dat er een Mar. staatssecretaris is en een Turkse, dat is toch prima ?
Die mensen draaien gewoon mee.
Een Marokkaan die Nederlander wil worden dient daartoe een verzoek in bij de Staat der Nederlanden.
Als hij/zij aan de voorwaarden voldoet krijgt hij de Ned. Nat.
(en daar zit hem de kneep) dan heeft hij/zij dus twee nationaliteiten.
Een Marokaan(se) die Nederlander wil worden /is geworden en zijn Mar.nat. wil "afleggen", moet een verzoek indienden bij de Koning van Marokko, die altijd afwijzend beschikt.
(uiteraard is de sanctie en de achterliggende reden een economische, Marokkanen in Nederland worden zo in de economische en politieke tang gehouden, als zij daro nog familie hebben, al is het maar een opoe in Nador, oder zo etwas)
Dus de meeste Marrokanen laten dit maar na...
En dus drinken we lekker thee met elkaar, met Job daro en met Achmed hiero en met Jozias in 070 ...

Louisa said...

Nog ff een aanvulling, het zit mij en andere Rotterdammers best wel dwars dat onze eerste burger, Achmed Aboutaleb, korpsbeheerder en ga zo maar door, ook onderdaan is van de Koning van Marokko...
Maar mijn mening is dat diot vooral een taak is van hoe heet hij ook al weer, de minister van buitenlandse zaken, met die zachte Gé..van het CDA...Maxime Verhagen...

Ge said...

Het dubbele paspoort voor Marokkaanse nederlanders is alleen maar een issue omdat er een issue van gemaakt wordt.
Zo kan er lekker gezeurd worden over dubbele loyaliteit enzo.
Laat Aboutaleb nou eerst zijn werk eens even doen.

Lex said...

@ Gé
Mijn "Nederlandse" neefjes en nichtjes die al heel lang in het buitenland wonen, krijgen die keus niet: indien ze besluiten Brit, Amerikaan of Duitser te worden, dan moeten ze terstond de Nederlandse nationaliteit inleveren.
Die Aboutaleb, ik weet het niet, alhoewel hij wel weer geflirt heeft met de LPF. Zou hij daarom in Rotterdam geparachuteerd zijn?

Factchecking said...

In landen als Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Zweden en Italië is een dubbele nationaliteit gangbaar en gelden er geen restricties voor het uitoefenen van een politieke functie. In de Verenigde Staten - smeltkroes bij uitstek - is de dubbele nationaliteit van politici ook geen probleem.
Lokale voorbeelden: Prinses Maxima heeft ook nog de Argentijnse nationaliteit. Argentinië is een van de landen die afstoting van nationaliteit niet toestaat. Beatrix, Juliana en Wilhelmina hebben of hadden allen naast de Nederlandse ook de Britse nationaliteit.

Louisa said...

@Lex, het is ingewikkeld en het verschilt per land.Ben je in Canada geboren, ben je Canadees, wat ook de nat. van je ouders moge zijn ! (Prinses Margriet, in 1943 geboren, voor haar werd de grond waar het ziekenhuis stond waar zij werd geboren tot Ned. grondgebied verklaard..., zulke dingen kunnen wel..)En je bent Brit als je in GB geboren bent, geloof ik..
Een ander voorbeeldje: een vriendin van mij, Nederlandse, trouwde met een Amerikaan, burger van de Ver. Staten van Amerika. Zij werd ook Amerikaanse, maar behield ook haar Ned. nat.
Ook handig...Veel Ned. vrouwen die buitenlanders huwen, blijven ook Ned.
Er lopen bosjes vrouwen in Spanje rond die de Spaanse en de Ned. nat. bezitten...
Voor ambtenaren van de burgelijke stand zijn er speciale eisen, zij moeten cursussen hebben gevolgd op dit gebied.
Wat Appie Aboutaleb betreft: ik vermoed dat de PvdA hem naar voren heeft geschoven om een brug te slaan tussen de autochtone Rotterdammers (schitterend, vaak de nazaten van Zeeuwse en Brabantse boerenarbeiders !) en de en de allochtone...
Ook vervult hij een voorbeeldfunctie voor de Mar. gemeenschap en dat is bepaald niet slecht...
Hij komt uit Beni Sidel in de Rif, kent de ins en outs van die mensen en dat kan geen kwaad.
We zijn hier gewoon van Oppie naar Appie gegaan, van de regen in de drup...

Louisa said...

Wat Maxima betreft, inderdaad.
We hebben over een poosje een staashoofd, getrouwd met een slimme vrouw met belangen in Argentinië..
En nog ff wat Aboutaleb betreft: de ene na de andere wethouder neemt hier de benen, (allemaal met één nationaliteit, de Nederlandse !) wat niet getuigt van gevoel van verantwoordelijkheid, dat weglopen, gebeurt dat ook in 020 ?
Lees de column van Carrie in het AD van gisteren, zij verwoordt dit perfect..
Volgens mij hebben de G$ dezelfde problemen...

Louisa said...

Zucht, GS moet zijn G4.
Ik moet toch eens naar de oogarts...

Lex said...

@Louisa & Factchecking
Mijn neefjes en nichtjes worden door de Nederlandse staat gedwongen hun Nederlandse nationaliteit op te geven, zodra ze een andere nationaliteit verkrijgen. Dit ligt niet aan de VS, UK of Duitsland, maar is Nederlandse regelgeving.
Over die Zeeuwse en Brabantse boerenarbeiders, die naar Rotterdam gekomen zijn (vergeet die van de Veluwe kwamen ook niet) valt op te merken, dat zij weliswaar een ander dialect spraken, maar wel dezelfde taal, te kerke gingen bij een geloof dat toen hier ten lande algemeen geaccepteerd en bekend was en men uit de eigen regio vertrok zonder de zekerheid een sociaal-financieel vangnet aan te treffen.
Wat had Maxima een tijd geleden ook al weer te zeggen over het Nederlanderschap? Kunt u mij helpen?
Verantwoordelijkheid is een moeilijk begrip. Soms moet je besluiten ergens niet aan willen deel te nemen om te voorkomen dat je medeplichtig wordt, en ik geef grif toe dat de VVD in Rotterdam niet sterk gehandeld heeft.
En Carry verwoordt het perfect, waarom loopt iedereen weg en waarom steekt Aboutaleb zijn handen niet eens uit de mouwen!

Louisa said...

Lex, die kwestie van de nationalteit is gewoon heel ingewikkeld en verschilt per land en er zijn internationale verdragen,je moet jurist zijn en gespecialiseerd op dit gebied om het fijne er van te snappen, maar ik geloof je best..
En het schijnt ook uit te maken of je man of vrouw bent,om het nog wat ingewikkelder te maken en in de loop der jaren verandert de wet ook nog eens...
In mijn familie speelt dat ook, mijn grootmoeder van vaderskant werd in Londen geboren (een Nederlandse moeder en een Duiste vader) in 1906 en stond hier te boek als Britse.
Ned. geworden door huwelijk met mijn Ned. opa, maar kreeg prompt problemen toen Duitsland Nederland binnenviel, toen behoorde zij ineens tot de vijand, na de oorlgsverklaring van Engeland tegen Duitsland..ze loste het op door dood te gaan aan een enge ziekte, die ze nu tussen neus en lippen door ff genezen..
Je hebt Carrie's column gelezen begrijp ik..
Wat Appie A. betreft...ja, hij heeft een groot probleem en eerlijk gezegd verwacht ik hier in 010 in de toekomst grote problemen.
De zaak stond hier al op scherp na de dood van "Pim" en nu de heer Wilders en mevrouw Verdonk naar 010 gluren vrees ik het ergste.
Zou Appie er ingetuind zijn ??

steady freddy said...

Grappig om te zien hoe jij het programma InFocus typeert als: een programma over de grote onrust die onder moslims in ons land is ontstaan, omdat de PVV zoveel stemmen heeft gekregen. Als je namelijk goed kijkt en luistert ging het over waarom de moslims niet zijn gaan stemmen of anders gestemd hebben dan voorheen. Als moslims dan zo'n moeite hebben met Wilders waarom zijn ze niet massaal gaan stemmen ipv thuis blijven. 70% van de stemgerechtigde Marokkanen heeft niet gestemd en dat geeft te denken. Ik denk trouwens niet dat Marokkanen en Turken zo erg bezig zijn met die twee staatssecretariaten en zich al helemaal niet vertegenwoordigd voelen door die mensen.

keesjemaduraatje said...

waar het natuurlijk over gaat is, dat de moslims helemaal geen partij op hoeven te richten, omtoch een buiten-proportionele invloed op het bestuur te hebben.

Lex said...

@Louisa
Ik denk niet dat Aboutaleb er ingetuind is, ik denk dat hij het onderschat heeft.
Ik denk ook dat een allochtoon ergens in het komende decennium de zaken in Rotterdam eens keihard rechts gaat richten. Autochtonen maken geen kans meer.

Louisa said...

Ben het eens met Kees en Lex.

Ge said...

Dat is nou het grappige aan democratie; je hoeft niet eerst iets groots gepresteerd te hebben om toch verantwoordelijkheid te kunnen krijgen en nemen. Je wordt namelijk gewoon gekozen om wat je zegt en mensen probeert voor te houden. 2 staatssecretarissen in een bestuur van 28 bewindslieden is toch niet overdreven en doet recht aan de getalsmatige verhoudingen. Misschien zelfs nog een beetje ondervertegenwoordigd.
Ik sprak gisteren een onderneemster uit Rotterdam (die helemaal geen problemen heeft met welke buitenlander dan ook) en die zegt ronduit dat het in Rotterdam geen moer uitmaakt wie er in het bestuur zit. Als (een van de) grootste havens in de wereld telt het geld en zijn het de grote ondernemers die het voor het zeggen hebben. Daar kan geen stadsbestuur tegenop. Het zijn de grote bedrijven die voor zichzelf een goed klimaat regelen en dat is niet hetzelfde als een goeie en veilige woonomgeving voor de Rotterdammers. Rotterdammers werken zich het schompes maar voor wie eigenlijk? Onder een PvdA burgemeester werd het een puinhoop, onder een VVD burgemeester bleef het een puinhoop en ik ben bang dat Appie het inderdaad onderschat heeft.
Waarom is er toch zo’n verschil tussen Adam en Rdam? Misschien omdat in Adam het probleem van de verloederende wijken eerder is aangepakt? Weet je nog Keesje hoe we te keer gingen tegen Schaeffer? Maar hij heeft wel de stadsvernieuwing op gang gebracht. Een stadsvernieuwing die nog steeds doorgaat. Op dit moment wordt heel Adam west onderhanden genomen terwijl in Rotterdam de luiken voor de dichtgetimmerde ramen een kleurtje krijgen om de buurt maar een beetje op te kalefateren.

@Lex. Ik snap je omperking "... de zaken in Rotterdam eens keihard rechts gaat richten" niet. Zou je dat even uit kunnen leggen

lex said...

@ Ge
Ik bedoel daarmee orde op zaken stellen.

Overigens is het inderdaad zo dat indien het de haven betreft, dan kan er heel veel en heel snel, dat ziet iedereen hier in Rotterdam.
Als men ook zo'n slagvaardigheid en snelheid aan het licht brengt bij Antiliaanse straatrovers en Marrokkaanse en Nederlandse (autochtonen) drugsdealers, dan werd het allemaal wellicht beter. Ook zou het fijn zijn als men de kwaliteit van de woonomgeving in bepaalde wijken eens zou verbeteren.
Maar ja, zolang de SP weer wet de bewerkstelligen dat een Coffeeshop in Rotterdam ontheffing krijgt omdat deze minder dan 250m afstand tot een school ligt, dan kunnen we niets anders doen dan lijdzaam toezien.