Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, September 14, 2009

Vrankrijk=Groot Complot?

Door Keesjemaduraatje
Als er iets ergs en maatschappelijk schokkends gebeurd, dan zijn veel mensen al snel geneigd er een Groot Complot achter te zoeken. Twee mensen worden voor de deur van een kraakpand met steigerpijpen in elkaar geslagen. Waarom? Je denkt al gauw, dat het een afrekening in het krakersmilieu is. Als kort daarna een nieuwe anti-kraakwet wordt besproken, dan zeggen weer anderen: "Ze zochten een stok om de hond te slaan". En poging van de Politie Inlichtingen Dienst PID om licht in de hele zaak te brengen, wordt gebruikt om een nog wilder complot in de wereld te helpen: "Ze proberen zo te verdoezelen dat ze alles al wisten". Lees bijvoorbeeld het commentaar van de Hoofdredacteur van de Grachtenkrant Sander op Ravage:

Aivd "Dat de smeris deze affaire zou proberen te gebruiken om hun informatiepositie te verbeteren lag voor de hand - en dat is ook gebleken. Om nog wat speculaas toe te voegen: het zou me in het geheel niet verbazen wanneer die arrestaties al veel eerder plaats hadden kunnen vinden, dat de inlichtingendiensten allang wisten hoe de vork ongeveer in de steel zat, maar dat er een afweging van belangen of zelfs een kleine interne machtstrijd nodig is geweest voor het zover was. Die inlichtingendiensten moesten zich immers blootgeven en hun informatiepositie verzwakken - dat willen ze natuurlijk niet! De eeuwige clinch tussen informatieverzamelaars en ordehandhavers."

Het komt niet in Sander zijn hoofd op, dat de politie deze zaak misschien werkelijk wil oplossen en daarbij informatie nodig heeft. 

Nu volgt de ontnuchtering door de reactie van een direct betrokkene. Volgens hem is het allemaal veel simpeler. Het gaat om een stelletje beledigde macho's, die er niet tegen konden, dat een paar rake tikken niet voldoende waren. Ze bleven maar doorslaan omdat Yoghurt en Harmjan we niet bang deden en wegrenden. Volgens hem zit er helemaal geen groot complot achter.

o

9 comments:

ethan said...

Uhm,, huh? Waar is die retro achtergrond gebleven?
Begrijpen we nu goed dat je definitief gebroken hebt met je krakersverleden en dat je de nieuwe tijdgeest omarmd heb?

keesjemaduraatje said...

zoiets koekebakker, zoiets

ethan said...

Die header zou misschien iets smaller kunnen,
*wil zich dr niet mee bemoeien verder*

Maar eh ik mis wat artikelen in het archief, klopt dat?
zoek er 2,
1. Anja die zich introuwt in de harem van een Palestijnse "activist"
( http://thewestistheverybest.punt.nl/?id=486151&r=1&tbl_archief=& )
2. Een artikel over de oorlog in Gaza
weet niet precies meer welke, stonden in ieder geval flink veel reacties onder.

keesjemaduraatje said...

ik doe de redesign net zoals ik altijd de IT-projecten doe: meteen in productie veranderen en testen. Dan zie je het beste hoe het wordt. Voor de gebruikers niet zo leuk, maar wie heeft jullie verteld dat dit een leuk weblog was?

achteraf said...

waren ze maar weg gegerend!
Was het NOOIT gebeurd.
Complot BULLSHIT.
Allen komt het hele gebeuren, de voorstanders
van het kraakverbod verdomde goed uit.

keesjemaduraatje said...

@achteraf: Yoghurt en HarmJan waren dronken. Er was in het geheel geen reden om massief geweld te gebruiken. Zeker niet met knupels dan wel steigerpijpen. De deurploeg bestond uit een contactschuwe autist en een uit Denemarken gevluchte crimineel. Need I say more?
Misschien is achteraf een complot te ver gezocht. Inderdaad. Zowel daders als slachtoffers zeggen dat dit niet het geval is.

achteraf said...

Ik begin je stukjes zo nu en dan ook nog wel goed te vinden ook. Je moet eens nadenken over KEES TV of zo. Leuke video items op je site!
Maar klote blijft dat kraakverbod.
aan de andere kant, Blijven er dan misschien
nog een groepje van die lui over die niet bang weg rennen. Of een beetje stoer doen in en voor hun (kraakpand) En de rest stond er bij en keek er naar en zweeg toch die avond. Nou bijna iedereen dan.
In de rest van de wereld word ook gekraakt TOCH.
Dat gaat met kraak verbod ook wel.
Om nu die stomme slogan KRAKEN GAAT DOOR er
weer bij te halen in Den Haag afgelopen week
vind ik.... ach ik heb denk ik maar gewoon geen mening meer over dit hele gebeuren,
lijkt me een stuk makkelijker zo.
Geen mening ergens over hebben, is best hip tegenwoordig geloof ik.

keesjemaduraatje said...

ga je ook naar het hoger beroep?

achteraf said...

Heb ik (nog) geen mening over
zo van ik ga naar het... Want ik vind de...
zowiezo straf verdiend.
weet het niet