Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, November 17, 2009

Het Meulenbelten

natuurlijk is dat Scheisse, dat Meulenbelten. Maar de Ilse-Media, waar web-log bij hoort, heeft helaas geen andere mogelijkheid. De authenticatie werkt niet en ze kunnen of willen er ook niets aan doen. Er is een reaguurder die zo erg kwaad op mij is, dat hij midden in de nacht mijn adresgegevens gaat publiceren. Nu kunnen alle ontzettond stoere reaguurdertjes wel zeggen dat ze dat niet erg zouden vinden, maar intussen zijn er maar twee mensen die hier met hun eigen naam reaguren. Een ervan woont in een zwaar beveiligd huis. De ander is overtuigd van de goede bedoelingen van de mensheid. En van zo'n twintig reaguurders weet ik de echte naam wel. Dus dat houdt ook niet over.

Over Anja gesproken. Ze mag nu een column op Joop schrijven, waarin ze oproept tot dialoog met Hamas. Joop is de nieuwe opiniewebsite van Francisco van Jole en de VARA. De redactie van de Joop maakt het eigenlijk niet veel uit wie er bij ze schrijft, als het maar "links" is.  Anja mag eigenlijk bij andere media helemaal niet zo vaak optreden. Gretta wel. Maar Franscisco heeft er geen moeite mee. Zo groot is de linkse familie nu ook weer niet.  En dat Anja dan een terroristische vereniging aanprijst, dat maakt Joop niet zoveel uit. In dat opzicht is het een amorele site, de Joop.

Nu willen jullie natuurlijk weten waarom ik zo weinig schrijf de laatste tijd. Dat komt namelijk zo. Ik ben bezig met een heel groot IT project in Den Haag. Dat had op 1 january klaar moeten zijn. Maar ik wist in juni al dat ons dat niet zou lukken. Maar ik heb dat niet gezegd. Hopen op een wonder. En nu ben ik natuurlijk gestressed. Logisch. Mijn eigen schuld. Ik ben s avonds te moe om nog iets op te schrijven. Dus wachten op betere tijden.

14 comments:

vanhetgoor said...

Sterft, gij oude vormen en gedachten!
Slaafgeboornen, ontwaakt, ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten,
Begeerte heeft ons aangeraakt!

Anja Meulenbelt zal zich werkelijk thuis voelen bij Joop. Op beide weblogs kan men met goed fatsoen geen enkel bericht geplaatst krijgen dat de redactie onwelgevallig is. Het is net alsof ze niet tegen kritiek kunnen, net alsof men geen weerbaarheid heeft tegen ontnuchterende opmerkingen. Het is net alsof men in een droomwereld wil blijven leven waar geen oppositie is, geen mensen die nadenken en met oplossingen kunnen komen waar men zelf nooit achter gekomen zou zijn.

Marco Knol said...

Niks mis toch met een dialoog met Hamas? Het verondersteld althans dat Hamas bereid is om te luisteren en daar iets mee te doen. Of interpreteer ik "dialoog" nu te letterlijk?
En daarnaast, vrede sluit je met je vijanden, niet met je vrienden.

Wim Nusselder said...

Hoi Kees,

Ik ben niet zo naief om te denken dat de mensheid en alle exemplaren daarvan alleen goede bedoelingen hebben, hoor.
Ik geloof alleen (ja, in de religieuze betekenis van het woord) dat de wereld beter wordt als dat het uitgangspunt is van je gedrag en slechter als je van het tegendeel uitgaat.
Het principe van het prisoner's dillemma.

Ik geloof graag dat al die mensen die onder pseudoniem schrijven op internet dat met de beste bedoelingen van de wereld doen (zoals het beschermen van hun gezin), maar ondertussen is het gevolg wél dat de sfeer op internet én gebruik dat er van gemaakt worden er niet beter op worden.
Individueel begrijpelijk gedrag leidt tot collectief onwenselijke gevolgen.

En je moet ergens beginnen om een bijdrage te leveren om dat te verbeteren als je dat constateert.
Bij mezelf dus.

Sterkte met de stress.

Groetjes,

Wim

Steady Freddy said...

Nou ja zowaar op joop ook een artikel wat praten met Hamas in twijfel brengt. Trouwens hoeveel heeft de VARA eigenlijk ( met publiek geld) betaald voor de URL joop.nl? want van Jole gaf in zijn eerste schrijven op die site aan dat het een lange onderhandeling was....

http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/waarom_steunt_links_nederland_hamas/

christinA eijkhout said...

"Hopen op een wonder."

Over geloven in goedheid gesproken....
Je vergeet beslist regel 1: geloof alles, maar vertrouw niets.
Waarschijnlijk was je project dan ook niet af geweest, maar het scheelt veel stress.
Ik denk dat Van Jole ook regel 1 vergeet.

Jaan said...

De Joop eens bekeken, dat er in Nederland zoveel gekken rondlopen, daar word je niet vrolijk van. Wat wil HAMAS anders dan de vernietiging van Israel en invoering van de sharia in Palestina? We gaan beroerde tijden tegemoet met een dwaze linkse moslim als president van Amerika. Iran zal zoals Netanyahu zegt als eerste Israel vernietigen, maar daarna volgen er meer slachtoffers. Het is dus zaak ze voor te zijn. Wil het Westen geen bom op zijn kop krijgen dan zal Israel Iran moeten aanvallen. Dan komt de sharia hier toch wel maar zonder atoombom, dan komen de terroristen alleen met hun enige islamitische uitvinding: De bomgordel.
Israel is gesticht op land dat ooit islamitisch was, daarom moet het verdwijnen. Ooit land van de islam is altijd land van de islam. De rest verzinnen ze erbij. Kijk naar het Palestijnse speldje en de vorm van palestina: Dat is heel Israel en niet de bezette gebieden, Israel moet dus weg, koste wat het kost.
Praten is zinloos, islam is niet van deze tijd, het is onderwerping desnoods via terreur. Islam is vrede betekent: Nadat de hele wereld islamitisch is desnoods via moord en geweld, dan zal er vrede heersen op de wereld, dat zeggen moslims. aan mijn hoela, immers shi-ieten worden als ongelovigen beschouwd, die moeten dus ook een kopje kleiner. Het zal nooit stoppen met die islam, het is moord en terreur, anders niks.

Marco Knol said...

Sohee, nu al 3 mensen kennelijk die reageren onder eigen naam. De wereld gaat vooruit. ;)

keesjemaduraatje said...

@knolliebollie: drie soorten mensen kunnen rustig onder hun eigen naam reageren: zelfmoordenaars, extreem-linkse Hamasvrienden en mensen die zichzelf en hun gezin goed kunnen beschermen.
Denk daar maar eens over na

christinA eijkhout said...

En ik natuurlijk, sinds 1998 ben ik onder eigen naam bekend, en ik leef nog, ben niet extreem-links en dat beschermen loopt ook wel los.

Wim Nusselder said...

Hoi Kees,

Val ik in de categorie zelfmoordenaars, extreem-linkse Hamasvrienden of mensen die zichzelf en hun gezin goed kunnen beschermen?

Groetjes,

Wim

Wim Nusselder said...

Beste Christina,

Mag ook "Geloof in goede bedoelingen, maar vertrouw er niet op dat die goed uitpakken."?

Met vriendelijke groet,

Wim

Marco Knol said...

Kees,

Volgens mij val ik in een andere categorie. Namelijk die van eigenwijze en arrogante kleaudtzakken zonder familie en/of doodswens die denken; "Boeieh! Eerst zien dan geloven".

Maar ik kom dan ook uit Utreg in plaats van dat duffe dorp dat wereldstad denkt te zijn. De lokale krakerts waar ik ooit zijdelings wel eens mee te maken heb gehad waren nog burgerlijker dan ik met hun vriendinnetje en hond, roze piekhaar of niet. Moslimterroristen heb ik ook nog nooit last van gehad, en ik heb toch aardig wat (vermoedelijke) moslims ontslagen. Al moet ik zeggen dat zulks nimmer was vanwege de religie.
De enige "bedreiging" die ik de afgelopen jaren heb gehad was van een autochtone tokkie die niet kon begrijpen dat ik er nog zo fris en fruitig bijloop. ;)

Maar voor de duidelijkheid; ik ben als Jonge Socialist in de PvdA nog in de jaren 90 (lichting 93-05) in militaire dienst geweest omdat ik er niet zo'n probleem mee heb om in bepaalde gevallen iemand een kogel tussen de ogen te mikken. Van bedreigingen trek ik me niet zoveel aan, al ga ik de fysieke confrontatie liever uit de weg. Een vechtersbaas ben ik nooit geweest.

Maar ik geef onmiddelijk toe, zonder familie kun je je zo'n instelling wat makkelijk veroorloven en je zou het ook gemakkelijk kunnen verwarren met zelfmoordneigingen hebben. Alhoewel ik in dat laatste geval toch meer de neiging zou hebben om dagelijks de Domtoren te beklimmen en een corpsbal uit te zoeken om op te landen. Maar dit terzijde.

Natasha said...

Ja, Kees, in welke categorie val ik?

Peter Siebelt said...

@Natasha | 24 december 2009 om 0:41

Ja, ja, ik weet het, de vraag was niet aan mij gesteld, maar toch. In mijn ogen val je onder de categorie leuke meiden met oogkleppen op, afdeling hopeloze gevallen.