Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 01, 2009

Last van Spam

het "Anonieme Lafbekje" alias "Nijmeegse Kraker" alias "Ik weer" en met veel andere fantasievolle krakersnamen heeft het voor elkaar. Reaguren op dit weblog de komende tijd alleen na aanmelding. Weliswaar is dat aanmelden blijkbaar zo moeilijk dat het aantal reacties drastisch vermindert, maar dat komt doordat de site "web-log.nl" slechts vier beveiligingsmomenten kent:

Beveiliging


De laatste optie is "moderatie" en dat is hetzelfde als het beruchte Meulenbelten. Dus dat doen we maar even niet. De eerste optie, die ik gekozen heb, houdt in, dat je een account bij Typekey moet hebben. Maar dat is mij zelf nog nooit gelukt. Wat te doen? Goede raad is duur.

Veel webloggers hebben tegenwoordig last van Spammers. Peter Breedveld schreef er laatst nog over. Een reaguurder had de identiteit van zijn eigen Hassnae vriendin aangenomen. Loor schrijft ook over een "vaste spammer" en Hoeiboei heeft er heel erg veel last van gehad.

Blijkbaar roepen de weblogs zoveel agressie op, dat mensen geen andere uitweg meer zien dan een weblog vol te spammen. Maar we mogen nooit alle spammers over één kam gaan scheren. En we moeten oppassen dat door de maatregelen die we tegen spammers nemen, niet de burgerrechten worden ingeperkt. Of, wat nog erger is, dat de spammers gaan radicaliseren door onze anti-spam acties. Kortom: thee drinken en alles lekker over je heen laten komen. 

No comments: