Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Sunday, November 01, 2009

Last van Spam

het "Anonieme Lafbekje" alias "Nijmeegse Kraker" alias "Ik weer" en met veel andere fantasievolle krakersnamen heeft het voor elkaar. Reaguren op dit weblog de komende tijd alleen na aanmelding. Weliswaar is dat aanmelden blijkbaar zo moeilijk dat het aantal reacties drastisch vermindert, maar dat komt doordat de site "web-log.nl" slechts vier beveiligingsmomenten kent:

Beveiliging


De laatste optie is "moderatie" en dat is hetzelfde als het beruchte Meulenbelten. Dus dat doen we maar even niet. De eerste optie, die ik gekozen heb, houdt in, dat je een account bij Typekey moet hebben. Maar dat is mij zelf nog nooit gelukt. Wat te doen? Goede raad is duur.

Veel webloggers hebben tegenwoordig last van Spammers. Peter Breedveld schreef er laatst nog over. Een reaguurder had de identiteit van zijn eigen Hassnae vriendin aangenomen. Loor schrijft ook over een "vaste spammer" en Hoeiboei heeft er heel erg veel last van gehad.

Blijkbaar roepen de weblogs zoveel agressie op, dat mensen geen andere uitweg meer zien dan een weblog vol te spammen. Maar we mogen nooit alle spammers over één kam gaan scheren. En we moeten oppassen dat door de maatregelen die we tegen spammers nemen, niet de burgerrechten worden ingeperkt. Of, wat nog erger is, dat de spammers gaan radicaliseren door onze anti-spam acties. Kortom: thee drinken en alles lekker over je heen laten komen. 

No comments: