Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 18, 2009

Oh, Nou begrijp ik het

Op de Joop staat zomaar per ongeluk een critisch artikel over Hamas van Harrie Verbon (Waarom steunt links Nederland Hamas?) en dat kan natuurlijk helemaal niet. Hamas is heilig voor verschillige mensen. Hamas, dat zijn de Edele Wilden. Hamas moet ondersteunt worden.

Anja klom gelukkig meteen in de pen en schrijft een tegenstuk. Want een andere mening, en ook nog tegen Hamas, dat mag niet onbeantwoord blijven. Dit schrijft ze erover:

"Ondanks het feit dat ik aan mijn eigen weblogje al mijn handen vol heb even overspel gepleegd en een opiniestukje geschreven voor de Joop. Daar stond een mal stuk op van Harrie Verbon, hoogleraar openbare financiën, die vast heel erg veel weet over openbare financien, maar heel weinig over Palestina/Israel. En toch moest komen vertellen waarom wij van links ongelijk hebben dat we vinden dat er met Hamas gepraat moet worden. Dat mag niet van Verbon want Hamas is tegen vrouwen. Van feminisme heeft meneer Verbon dus ook al geen kaas gegeten.  "

Voel het dedain. Lees de demonisering tegen andersdenkenden. Iemand die een andere mening heeft, ook al is het een hoogleraar, is mal, weet niks en is vrouwonvriendelijk.

3 comments:

Painted Bird said...

Verbon geeft toch echt zeer duidelijke voorbeelden bij zijn argumenten. Ook Meulenbelt heeft een paar goede argumenten. Het verschil is de afstand in benadering. Waar Verbon zakelijk en nuchter is vliegt Meulenbelt er verbaal agressief met gestrekt been op in. Alsof Verbon de meest vreselijke dingen zegt. Terwijl hij enkel wordt afgezet tegen de eenzijdigheid van Meulenbelt.

Stella said...

Natuurlijk moet je met Hamas praten, een lieftallig groepje welzijnswerkers dat zijn geld haalt uit ontvoeringen en nu toevallig geld nodig heeft.

Zie dit bericht:
Premie op Israëlische soldaten
AP op 18 november '09, 13:01, bijgewerkt 18 november '09, 13:18

Stijders van Hamas (AFP)

GAZA-STAD - Een aan Hamas gelieerde liefdadigheidsorganisatie in de Gazastrook heeft een premie uitgeloofd voor iedere Israëlische soldaat die gevangen wordt genomen. De Waad groep roept Palestijnen in Israël op om soldaten te gijzelen. De groep stelt hiervoor 1,4 miljoen dollar beschikbaar.

christinA eijkhout said...

Praten met Hamas, waarom niet, zolang je rugdekking hebt en je niet laat inpakken door "gewenste" antwoorden.
Weet Anja dan wel iets van feminisme zoals feminisme oorspronkelijk bedoeld is?