Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, January 09, 2010

Een jaar infiltratie binnen D66

Je kunt natuurlijk ook in andere partijen infiltreren. Zoals ik in 2006 bij D66. Interessant en schokkend. Ik ben een paar maanden lid geweest van de werkgroep Internationale Betrekking van D66. Vergaderde destijds in de Tweede Kamer met Bert Bakker. Sterker nog: Ik had Bert Bakker gemakkelijk kunnen doden. Niet dat daar iemand een fuck om gegeven had. Maar ik had het best kunnen doen. Vreemd eigenlijk dat de media alleen spreken over rechtse politici die gedood kunnen worden. Oh ja, dat komt natuurlijk doordat de laatste 20 jaar ook alleen maar rechtse politici gedood zijn.

Lid worden van de werkgroep Internationale Betrekkingen van D66 was heel gemakkelijk. Ik deed dat onder mijn eigen naam en hoefde alleen even een gesprekje met de voorzitter te voeren. Ik deed dat op een congres in Zutphen en Alexander Pechtold kwam er zelfs nog even bijstaan. Hij vertelde iets over hoofdonderwijzers in Uruzgan en het belang van onderwijs. Een paar maanden later hoorde ik hem precies hetzelfde verhaal in de Tweede Kamer ophangen. Blijkbaar uit zijn hoofd geleerd.

D66bertbakkerAls je lid bent van de werkgroep Internationale Betrekkingen van D66, dan denk je dat de leden van die werkgroep wel iets weten van Internationale betrekkingen. Niets is minder waar. 22-jarige blonde meisjes met namen als Terlouw, van Boxtel en  andere achternamen van partijgroten uit het verleden, die er gewoon bij zitten omdat hun vader een plaatsje voor ze geregeld heeft. Bert Bakker werd altijd vergezeld van zo'n jong huppelkutje en het gerucht ging dat die zich graag door hem liet neuken in ruil voor een interessante regel in haar CV.

Een belangrijk speler in de werkgroep Internationale Betrekkingen van D66 is de 67 onderzeebootkapitein J. Jan Willem van Waning, die elke dag meerdere emails stuurde over allerlei onderwerpen, maar die een grote sympathie voor het Palestijnse Volk bleek te hebben. Vooral vermeende misdaden van Israel werden in de werkgroep door hem uitgebreid besproken. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd te veronderstellen, dat de pro-Israel houding van de PVV een belangrijke reden is voor de aversie van D66 tegen de PVV. Het is bekend dat Bert Bakker en Lousewies van der Laan destijds echte tegenstanders van Israel waren. Ik denk echter niet dat Alexander Pechtold in staat is een gefundeerde mening over dit thema te formuleren.

Het toppunt van anti-Israel optreden door D66 werd bereikt in 2007, na mijn infiltratie in de D66, toen Frans Verhagen, voorzitter van de Werkgroep Internationale betrekkingen van de D66, formuleerde dat de Israel-lobby de belangrijkste drijfveer achter de oorlog in Irak is. Daarmee de anti-Israel propaganda van de Arabische landen napratend. 

Waning De hele werkgroep Internationale Betrekingen van D66 is sterk anti-oorlog. Dat is op zich een loofwaardig streven, ware het niet dat D66 toen onderdeel van de regering uitmaakte en zich dus achter het Uruzgan beleid moest stellen. Dat bleek slechts met heel veel moeite en veel discussie haalbaar.  De oorlog in Irak was een doorn in het oog van de oudere leden van de werkgroep. Ik heb mijzelf dan ook niet bepaald geliefd gemaakt door een betoog over de Vietnam oorlog te houden. Een oorlog waar ik zelf nog tegen gedemonstreerd heb en waarvan ik nu achteraf zeg: "Wie hebben we eigenlijk in het zadel geholpen door onze anti-oorlogsprotesten?" En ik weet zeker dat we er over 20 jaar qua Irak precies zo over denken. Amerikaanse bezetting is altijd nog tien keer beter dan communistische -dan wel islamitische terreur. Maar daar dacht de stagiaire-neuker en de onderzeebootkapitein geheel anders over.

In 2006 ben ik uit D66 gestapt, nadat bleek dat deze partij de Turkse Stem belangrijker vindt, dan de waarheid over de Armeense genocide boven water te krijgen. Fatma Koser Kaya zei "niet precies te weten wat er toen is gebeurd". Dat is tekenend voor de positie van deze partij.

In de volgende aflevering: Het neukertje van D66-Eindhoven fractievoorzitster Mary-Ann Schreurs

20 comments:

Eric said...

mooi verhaal!

bottehond said...

Puik werk, Keesje.

Peter Siebelt said...

De pro-palestijnse houding van D66 is terug te herleiden naar haar zusterpartij RATZ in Israel. Deze club steunt al jaren de Palestijnen en is ondermeer de oprichter van B'tselem http://www.btselem.org/English/

Wie zijn neus iets dieper in deze verbanden steekt begrijpt al snel hoe diep D66 in de Palestijnse zaak betrokken is.

Ik ben momenteel druk doende om de verbanden tussen D66/RATZ/B'tselem en de Palestijnen in kaart te brengen.

ejb said...

Eerst slijmen voor een vliegtuigbouwer en daarna op de wip. Hij kan de rambam krijgen.

Rick said...

Interessante tekst hierboven. Ik doel niet op het slap stuk bullshit wat meneer heeft geschreven, maar op het stukje wat ons ter attentie brengt dat alle reacties hier gemodereerd worden en dus pas zullen verschijnen na goedkeuring van de auteur.
Ik wacht af.
Verder had ik nog te melden dat dit stuk belachelijk slecht is geschreven in opbouw en motivatie. Er wordt niet gerefereerd naar kennis van personen met autoriteit op dit gebied of ook maar gebruik gemaakt van redelijke argumenten. Een "artikel" waarin wederom heel duidelijk blijkt dat u, en de massa waar u deel van uitmaakt, plenair en continu uw gal spuwt vanwege uw eigen vretende ontevredenheid en hulpeloosheid. U bent narren.

Het stukje waar in u laat zien dat Alexander Pechtold zijn kennis paraat heeft en bij zijn standpunt blijft, maar dat neerzet met een negatieve ondertoon, moest ik een paar keer lezen. Het maakt kennelijk niet uit wát je zegt, als het maar gezeik is.

Goed; ik kom er langzaam achter dat ik dit stuk schrijf voor u en mij. Tenzij u dit uiteraard 'goedkeurt'. Naar alle waarschijnlijkheid gebeurt dat niet en stop ik zodoende met dit schrijven.

Ik wens u veel wijsheid toe in komend jaar.

Ik eindig met een zin die mijn tong kietelt sinds ik uw artikel voor het eerst zag: "Je ben 'n kankernerd."

Rick.

Jos Zilversmid said...

Een grimas is iets anders dan een glimlach. Als de schrijver iets humoristisch in elkaar poogt te flanzen is dat misschien iets om in het achterhoofd te houden.
Het is extra zuur dat zo korte tijd later een commentaar van Siebelt wèl weer een lachsalvo weet op te wekken.

Ah wel, al doende leert men. (Behalve dan als men Siebelt heet kennelijk.)

Frank said...

Voor bepaalde lieden zijn de druiven wel weer erg zuur, zeg. Goed dat er eens wat bagger over dat klote-D66 wordt uitgestort, met afstand de meest huichelachtige partij van het politieke spectrum.

Martijn Janssen said...

Satire mag, satire is leuk, als het maar tegen een rechtse partij of persoon is gericht.

Wordt het tegen een correct-linkse partij gericht dan is er geen sprake van satire maar van pure bedreiging en fascisme.

Dreigementen tegen Wilders worden afgedaan als ludiek en kunstzinnig terwijl de "hatemails" die Herman van Veen ontving worden gepresenteerd als de grootste ramp sinds de Tweede Wereldoorlog.

bottehond said...

@ Rick.Het stemvee van d66 zijn lafaards.

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=6047

Intellectuele en ethische vedergewichten met een uitmuntend talent om zich kosmopoliet te wanen. botte beschouwt ze stuk voor stuk als gevaarlijke snobs.

Tarak said...

"Een "artikel" waarin wederom heel duidelijk blijkt dat u, en de massa waar u deel van uitmaakt, plenair en continu uw gal spuwt vanwege uw eigen vretende ontevredenheid en hulpeloosheid. U bent narren.


.............

Ik eindig met een zin die mijn tong kietelt sinds ik uw artikel voor het eerst zag: "Je ben 'n kankernerd."

Hilarische reactie! Bedankt daarvoor!

Richard Sorge said...

De uitslag van het Zwitserse minarettenverbod heeft het gevaar van het gedachtegoed van D66 voldoende duidelijk gemaakt.

vanhetgoor said...

Goed werk, en gevaarlijk ook. Je weet dat stagiaires vaak de kans lopen om 'genomen' te worden, en als dat nu mensen van aanzien waren dan was dat nog aanvaardbaar, maar mensen van D66 daar wil ik dood nog niet eens naast gezien worden, laat staan in bed.
Undercover werken bij D66 is ook gevaarlijk op een ander vlak. De kans bestaat, de kans is zeer groot, dan men ook een zwalkend beleid gaat aanhangen of verdedigen. Meewaaien met elke oppositionele richting om maar weer in de nabijheid van de mainstream macht te raken. D66 aanhangers dat zijn pluche-junkies zonder ruggegraat en verstand.

Rick said...

Met moeite deze site weer terug gevonden. Nu er maar snel weer vandoor.

Thijs said...

Heerlijk schrijfsel. Bijna net zo vermakelijk als de reactie van ene Rick Slagroomlul. Kostelijk! Ik zie hem zo voor me zitten, stram voorovergebogen, verbeten gelaat, leesbrilletje en toupetje erop, tweevingertypend. En BOOS! Ik moet nu stoppen want ik krijg weer de slappe lach.

Rick Slagroomlul said...

Haha! Zo ben je een student en zo ben je een oude norse intellectueel met een toupetje. I <3 reacties!

Ik ben niet boos, ik ben teleurgesteld. Niet in de politiek of de allochtonen, de politie of de maatschappij. NEEN! In U! De boosheid is úw emotie.
De mensen die overal de kanker aan hebben, zoals u allen. U zanikt over niets heren! Het is allemaal niet zo ernstig als u denkt.

Drink toch pils, frusten!

Tarak said...

@Rick TMI

"Haha! Zo ben je een student en zo ben je een oude norse intellectueel met een toupetje. I <3 reacties!

Ik ben niet boos, ik ben teleurgesteld. Niet in de politiek of de allochtonen, de politie of de maatschappij. NEEN! In U! De boosheid is úw emotie.
De mensen die overal de kanker aan hebben, zoals u allen. U zanikt over niets heren! Het is allemaal niet zo ernstig als u denkt.

Drink toch pils, frusten"

Nou ja zeg, wie is er nu boos?
U bent toch de enige die boos is in uw commentaren op dit artikel?
En wat is niet zo ernstig als "wij" denken? Het gebrek aan intellectualisme binnen D'66? Of veegt u ineens allerhande visies op samenlevingsissues op één hoop?

niels said...

U zanikt over niets heren! Het is allemaal niet zo ernstig als u denkt.


hehe, komt echt geloofwaardig over. u bent duidelijk een man van het volk heer Rick. En natuurlijk weet u precies wat er wel en niet speelt in de achterbuurten van de randstad.

danny said...

Beste Rick, jouw gefrusteerde en verbeten reactie doet mij denken dat jij ook zo een leugenachtige D66-aanhanger bent. Heb ik gelijk of niet?

Jinx said...

Dit kan niet echt zijn. D66 is een partij van wereldvreemde figuren. Als daar iets van naar buiten zou komen, zou je je een ongeluk lachen. Nu hoefde ik slechts te glimlachen.

J said...

Wat een onzin verhaal....ik zit en zat op dat moment zelf in dat platform en er klopt echt zeer weinig van...Beetje jammer