Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, January 08, 2010

George Galloway gedeporteerd uit Egypte

Opgepakt en Egypte uitgezet. Zeven Gaza-gangers gearresteerd. Brit parlementslid maakt reis met 200 vrachtwagens naar Gaza. Na 48 uur in Gaza het land uitgezet.

Het waren spannende 48 uur verblijf in Gaza. Vannacht werden er door Israelische vliegtuigen bombardementen uitgevoerd. De Gaza-activisten, ondergebracht in hotels in Gazastad maakten angstige momenten mee. Gelukkig werden alleen geheime tunnels en een wapenfabriek geraakt. De beschietingen door Israelische vliegtuigen waren een antwoord op een door Hamas afgeschoten raket richting Sdrot een dag eerder.

Vanochtend betrad George Galloway, na 48 uur verblijf in Gaza, Egyptisch grondgebied en werd onmiddelijk door een groep stillen in een wagen geduwd. Op het vliegveld aangekomen, hoorde hij dat er 7 activisten gearresteerd waren. Hij wilde terug naar Rafah, wat met geweld verhinderd werd. Officieren van de geheime dienst duwden hem een vliegtuig in en hij vetrok naar London.

In London aangekomen gaf Galloway op hoge poten een persconferentie. Helaas heeft hij een stempeltje in zijn paspoort en mag hij voorlopig Egypte niet meer in. Dat wordt voortaan weer met de boot vanuit Cyprus naar het Heilige Land varen.

George Galloway was de aanstichter van hevige rellen tussen Gaza-activisten en Egyptische oproerpolitie, afgelopen woensdag. Hij riep op de haven van Arish te bezetten, uit protest tegen de stroeve onderhandelingen over het transport. Hij weigerde een deel van de lading via Israel naar Gaza te laten brengen.

5 comments:

Peter Siebelt said...

Het kan even duren maar uiteindelijk krijgt hij zijn verdiende judasloon.

Stella said...

Of de rest van de Gaza-gangers er een betere herinnering aan over hebben gehouden is ook maar de vraag.
Amira Hass (in de volksmond wel eens genoemd: Amira Hamass) schreef hierover:
Another said, "From the outset, Hamas set conditions: No more than 5,000 marchers, no approaching the wall and the fence, how to make speeches, how long the speeches should be, who will make speeches. In short, Hamas hijacked the initiative from us and we gave in."
The march was not what the organizers had dreamed of during the nine months of preparation.

natasha said...

George Galloway over de Iraanse verkiezingen. Er is werkelijk geen einde aan de stupiditeit van de man.

Overigens weet ik uit betrouwbare Britse bron dat hij nog iets met onze Anja en natuurlijk met zijn goede vriend Ken Livinstone gemeen heeft en dat is chronisch alcoholisme. Dat moet je wel als verzachtende omstandigheid rekenen vind ik.

Ik las in de Lancet laatst een interessant artikel over geheugen.

Vooral van sterke drank, whisky en dergelijke (en trouwens heroine maar dat doet er nou niet toe) sterven naar het schijnt juist die hersencellen permanent af die zouden moeten zorgen voor flexibiliteit van geest, voor aanpassingsvermogen in het denken bij het onstaan van nieuwe situaties en feiten. Dagelijks gebruik van sterke drank 'sealt' als het ware de mening in de gebruiker, hij kan geen nieuwe impulsen meer verwerken. Daarom blijven ze ook alcoholisten trouwens, omdat dat ook maakt dat ze de schade van hun handelen en denken gewoon niet waarnemen. Het bestaat niet. Bovendien weten we allemaal dat dronkelappen gewoon niet kunnen luisteren. Het geheugen wordt direct nauwelijks aangetast door alcoholisme, het is de omweg van het niet kunnen opnemen van verwerken van nieuwe informatie die lijkt dat ook nieuwe zaken weer hetzelfde zijn, een soort groundhog day in de beleving, waardoor specifieke zaken niet onthouden worden.

Zielig.

Natasha said...

Ineens vraag ik me af of hoe het komt dat dimmitude en alcoholisme zovaak samengaat. Hersenbeschadiging kan niet de enige reden zijn dat juist chronische oude zuiplappen als eerste bereid zijn op de knieen te gaan voor de islam.

Ik kom tot de conclusie dat het onbewust een laatste poging tot redding is. Als het grootkalifaat over ons komt, wordt alcohol verboden en zij gered.

Hun constante publieke avances tot een godsdienst / cultus die alcohol verbiedt is dus misschien wel een wanhopig alternatief voor de AA, een eilandje in een drinkende wereld waar ze niet de ruggegraat voor hebben om naartoe te blijven gaan.

Aan hun vm communisme hebben ze tenslotte het diepe geloof overgehouden dat de staat er is om hun te helpen en te redden en op de been gehouden. Als de staat alcohol zou verbieden, zouden ze gered zijn. Dus moet dat eigenlijk bewerkstelligd worden.

Nu doen moslims alles stiekem, de hele godsdienst in doortrokken van de hypocrisie en achterbaksheid waar stiekeme zuiperds zich in thuisvoelen. Stiekem drinken terwijl het ideaal publiekelijk hooggehouden wordt.

Eskimo L. said...

Galloway via Cyprus wordt een Halloway.