Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, January 07, 2010

George Galloway: Ik zat aan Yasser Arafats sterfbed

Eindelijk is het Viva Palestina convooi aangekomen in Gaza (1 dode, 53 gewonden). De Britse MP George Galloway doet op Al Jazeraa enkele interessante uitspraken:

" We zullen nooit een stap in Israel zetten. We zullen Israel nooit erkennen.(...)" (3:30 min.)
"Ik was 22 toen ik Yasser Arafat voor het eerst ontmoette. Ik zat in Parijs aan zijn sterfbed ." (4:40 min.)

Daar kan Harry van Bommel nog een puntje aan zuigen.George Galloway heeft wel iets van zijn vriend Arafat geleerd. Hij is namelijk de aanstichter van het geweld dat een Egyptische grenswachter vandaag het leven kostte. Toen de onderhandelingen over het transport niet snel genoeg gingen heeft hij de begeleiders van het convooi tot rellen aangezet, om de onderhandelingen te versnellen. Met name jonge Engelse en Turkse activisten gingen daar gretig op in.

4 comments:

Peter Siebelt said...

Galloway is een van de uselful idiots die bewust het belang van de voormalige Sovjet-Unie diende door steun te verlenen aan allerhande revolutionaire bewegingen in de Derde Wereld.

In dit kader werkte hij nauw samen met allerhande actiegroepen in Nederland.

Vooral zijn ‘War on Want’ periode http://www.waronwant.org/about-us/our-history is de moeite waard om eens nader te belichten.

Het is opmerkelijk dat deze man nog steeds ongestoord zijn gang kan gaan.

arafat said...

grenswachter is door friendely vuur gestorve en niet door george

keesjemaduraatje said...

Egyptische grenswachter werd door een Palestijnse scherpschutter doodgeschoten

Meryam said...

God bless you George Galloway for
seeing the palestinians as humans.