Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, January 03, 2010

Hedy "ik ga niet" Epstein

Drie keer heeft "mensenrechtactivist" Hedy Epstein zich aangemeld voor een tochtje naar Gaza en al drie keer is ze op het laatst toch niet gegaan. De ene keer werd ze, de dag voor de reis, in haar woonplaats in de USA overvallen en lag ze ziek in bed. De volgende keer blijft ze op het laatste moment in haar hotel op Cyprus. De laatste keer, in december 2009, ging ze in Caïro plotseling in hongerstaking en weigerde ze de bus in te stappen, waar 100 activisten mee naar Gaza zouden rijden.

De Duitse publicist Hendryk M. Broder vroeg zich in augustus 2008 af, wat er was gebeurd als ze toch was gegaan en de Hamas leider Ismail Hanije  had ontmoet:

Freegaza“Wie war es damals so in Auschwitz?” hätte der Ismail die Hedy gefragt. “Schlimm, ganz schlimm, aber nicht so schlimm wie heute in Gaza”, hätte Hedy geantwortet. Nun sitzt Hedy in einer Pension in Larnaca (Cyprus) und kann sich nicht entscheiden, was sie machen soll.

Blijkbaar laat ook Hendryk M. Broder zich op het verkeerde been zetten door de betiteling "Holocaust-survivor" van Hedy Epstein. Hij gaat er zonder meer vanuit dat Hedy Epstein in een kamp gezeten heeft.

Het incident laat echter ook zien dat Hedy Epstein niet zo dom is als haar acties doen vermoeden. Het gaat haar in de eerste plaats om de publiciteit. Maar ze weet heel  goed dat het voor haar levensgevaarlijk is in Gaza. De Hamas moet namelijk niets hebben van overlevenden van een holocaust die ze zelf ontkennen.

39 comments:

Peter Siebelt said...

Hedy Epstein functioneert als een soort Joods Raad die haar eigen volk netjes en goed georganiseerd naar de afgrond voert.

Natasha said...

Hätte, hätte. Misselijk stukje. Iets langer nadenken mag wel.

keesjemaduraatje said...

@Natasha: ik ken je intussen al een beetje, dus vermoed ik, dat je die Hedy Epstein al lang gegoogeld hebt en dat je dus kunt verwachten dat ik er nog meer over ga schrijven. De combinatie communisme, moslimknuffelaarster en "mensenrechtactivist" is te mooi om te laten liggen. Ik kan het zelf in ieder geval niet zo krankzinnig bedenken. We hebben hier te maken met de perfecte Tara Singh Varma lookalike.

Natasha said...

Oh, de vergelijking met Tara Singh Varma dringt zich op? Ach, Tara was ook maar een vrouw die alles een beetje teveel boven het hoofd gegroeid was. D vrouw die na zich jaren en jaren wel degelijk effectief en met hart en ziel inzetten voor de medemens de weg helaas geheel kwijtraakte en daarom door iemand als Youp van het Hek bijvoorbeeld, zo geestig afgeserveerd mocht worden als 'die schoensmeernegerin' (wie raakt hij nog meer met dat soort termen en wat ben je werkelijk als die in je opkomen) die 'werkelijk met kankercellen zou moeten worden ingespoten'. Die Tara Singh Varma? Nou, ga je gang hoor.

Raak de menselijkheid waar het je allemaal om schijnt te gaan niet teveel uit het oog he?

Natasha said...

@Peter Siebelt. Ja Peter Siebelt, dat alle joodjes die zich niet aan jou meningen en instelling conformeren met Kapo's vergeleken mogen worden weten we nou wel. Zet es n andere plaat op.

keesjemaduraatje said...

@Natasha: Als jij echt einde jaren 80 in Amsterdam actief bent geweest en dan bedoel ik naturlijk politiek actief, dan weet je net zo goed als ik, dat Tara Singh Varma toen al het Grenada-komitee heeft opgelicht en geld achterover heeft gedrukt. Dat verzin ik niet zelf. Dat is uitgebreid op Radio Stad Amsterdam besproken. Maar toch heeft het de GroenLinks fractie behaagd, haar op een verkiesbare plaats voor de Tweede Kamer verkiezingen te plaatsen. Dus dan weet je wel wat dat voor een club is. Maar goed jij wil de "menselijkheid" centraal stellen. Ga je gang. Maar we hadden het over Gaza.

Natasha Gerson said...

Je hebt je feitjes niet helemaal op een rijtje. Eind jaren tachtig in de verste verre iets bekend over malversaties van Singh Varma bij een 'Grenada Komitee' en dat ook op Radio Stad? Laat je nakijken.

Ik geloof dat je heel wat achteraf hebt ingekleurd en weer vreemdsoortig geinternaliseerd in je wusste ich immer schon reflex.

We hebben het over een achteraf als slordig boekhouden gehouden toestand bij de Grenada Stichting, niet Komitee, tussen 1991 en 93.

Ik zal het maar houden op memory lapse, met mijn herinnering is gelukkig niet zoveel mis geloof ik.

Van een Grenada Komitee of stichting had ik, politiek actief eind jaren 80 nog nooit gehoord. Ik hoorde er voor het eerst over vanwege de affaire Varma.

Natuurlijk heb ik wel enkele malen met Tara SV te maken gehad, maar in haar pre kamerlid tijd, namelijk als gemeenteraadslid Amsterdam.

En dan in de jaren 89-92 vooral inzake allochtone meisjes, en wel vooral om allerlei redenen weggelopen meisjes. Inclusief islamitische meisjes die bang waren voor uithuwelijking of eerwraak of besnijdenis, dat soort dingen, die toch nog niet de hobby, de verontwaardigingsspeeltuin en het grote gelijk van verveelde witte mannen waren maar genegeerd werd voor linkse vrouwen om zich mee bezig te houden.

waar Tara dan weer een potje ergens voor vond, of een opvangplaats lospeuterde ergens, of iets probeerde te doen aan een zelfstandige verblijfsvergunning. Meisjes als Ay

keesjemaduraatje said...

dus je geeft toe dat er voor het kamerlidmaatschap van Tara Singh Varma al sprake was van een "slordige boekhouding" bij een Grenada Stichting. Dan zijn we het toch met elkaar eens. Maar dat soort feiten worden dan door de Publieke Omroep niet gechecked en dubbel gechecked. Ze hoeven er helemaal niet voor naar Kenia of Somalië hoor. Gewoon even de archieven van Stad Radio Amsterdan doorkijken.

Natasha said...

Je moet wel je feiten op een rijtje hebben als je je waagt aan vanzelfsprekende weergave van je geinternaliseerde en gepersonaliseerde 'wusste ich auch schon' bespiegelingen.

Je achteraf herinneringen stroken daar niet mee namelijk.

Wilde jij beweren dat wie eind jaren tachtig politiek actief was 'natuurlijk' op de hoogte was van vermeende malversaties van Tara SV bij het 'Grenada Komitee' en als je dat niet was, je het had kunnen vernemen bij Radio Stad?

Laat je toch nakijken.

Nou, ik had tot in 1994 midden in de kwestie Singh Varma ook die beschuldiging werd gedaan inzake de Grenada Stichting, niks Grenada Komité naar ik meen, inzake de periode 91-93m, nog nooit van de hele club gehoord.

Ik zal 'in de late jaren 80' wel niet politiek actief genoeg geweest zijn om ooit van de stichting gehoord te hebben, laat staan TSV bemoeienissen daarmee.

Tara Singh Varma kruiste mijn pad tussen 1986 tot ze kamerlid werd en dat al snel misliep verschillende malen mijn pad in waar ik dan wel actief was, en dat was inzake allochtone meisjes. Weggelopen allochtone meisjes om precies te zijn, want daar hield ze zich in haar amsterdamse raadsperiode vooral mee bezig.

Daaronder dus veel islamitische meisjes bang voor uithuwelijking of eerwraak enzo, meisjes op zoek naar zelfstandigheid voordat dit de hobby en het grote gelijk van witte mannen werd, want nog louter het domein geacht van linkse vrouwen.

Tara SV was iemand waar je altijd wel weer een potje kon vinden, haar laten vinden, of een opvangplek (niet zelden zijzelf) een aanbeveling voor een stichting, etc etc etc. Als ik zeg hart en ziel dan bedoel ik hart en ziel.

Administratief zal het heus wel een bende geweest zijn. Maar heeft ze zichzelf verrijkt? Qua geld heb ik alleen iemand gezien die rustig haar eigen portomonnee weer trok als er iets voor iemand opgelost moest worden.

Dat was de TSV die ik kende. Een tof wijf die weliswaar altijd haar hysterische of controlfreakerige trekjes had, maar die zich het vuur uit de sloffen liep voor veel te veel mensen en hun eindeloze problemen die haar soms heel moe en hopeloos maakten.

Als het om een Granada Komitee gegaan had en ik had er wel van gehoord, had dat me nog geen kloot kunnen schelen.

Natasha said...

Wat raaskal je nou over de publieke omroep? Wat heeft dat ermee te maken? Jij trok de vergelijking tussen besje Epstein en Tara Singh Varma. Die nergens op sloeg.

Daarbij deed je beweringen die niet kloppen. Dat grenada stichting verhaal is juist door de publieke omroep gebracht hoor, als onderdeel van de Tara Singh Varma onthullingen van Tros Opgelicht.

Alleen in 1994, als onderdeel van de hele affaire.

keesjemaduraatje said...

Ik heb in 1991 Nederland verlaten en ik weet zeker dat het er vóór gebeurd is. En het is inderdaad ut mijn hoofd. Maar dat is soms helemaal niet zo erg. Volgens mij heb ik de feiten juist wel op een rij.

Je kan wel steeds blijven roepen dat ik een verveelde witte man ben, maar die hebben dit land wel gemaakt tot wat het is. Terwijl jij met je Varma-vriendinnetjes het land in de grond probeert te boren....

Natasha Gerson said...

Radio Stad is in 1989 opgegaan in Radio Noord Holland. Ze kunnen dus nooit iets uitgezonden hebben over Tara Singh Varma en de Grenada Stichting.

Jij beweerde dat Groen Links vanwege de Grenada Stichting beter had moeten weten om haar Kamerlid te maken, maar dat was ze dus al toen dit ter sprake kwam.

Een commissie boog zich daarover toen ze een half jaar ofzo kamerlid was, en geconcludeerd was dat ze slordig was geweest maar er niet echt gefraudeerd was als zodanig.

Niet gaan draaien als je het gewoon mis hebt.

Natasha said...

Te makkelijk, Keesje, te makkelijk.

Ik schreef waar zij zich mee bezighield toen dit nog niet echt de aandacht van de witte mannen heb.

Wat word je toch goedkoop en kinderachtig als je het mis hebt.

Natasha said...

Correctie: Granada stichting er weer bijgehaald door Opgelicht in 2001, maar was in 1994 beschouwd door een kamercommissie of iets dergelijks. In elk geval ging het over de jaren 91-93

keesjemaduraatje said...

ik vind dit een veel leuker topic dan dat hele Hedy Epstein gedoe. Zal ik een stukje over Tara Singh Varma schrijven?
De Commissie was in 1994, maar de "slordige boekhouding" was al veel eerder. En de mensen die met haar werkten, wisten ook al veel eerder dat ze financieel "nogal onhandig" is. Want ik wist dat eind jaren '80 reeds. Maar die Groenlinksers hebben aan mij natuurlijk weer niets gevraagd. Ik denk dat ze zo'n Surinaamse vrouw wel graag erbij wilden hebben. de linkse politieke partijen maken nu weer dezlefde fout bij de Marokkanen. Ze halen corrupte types binnen. Zo. Nu zijn we al weer bijna bij het thema.

keesjemaduraatje said...

@Natasha: als je nou gewoon eens in het IISG kijkt. Waar jij zo thuis bent. Dan zie je staan dat de "affaire Tara Singh Varma"reeds in 1984-1985 was. Maar toen had jij nog luiers om.
http://www.iisg.nl/archives/en/files/g/10820088.php

Natasha Gerson said...

Dat is al weer heel wat anders dan je bewering dat het toch nauwelijks mogelijk was geweest dat iemand die eind jaren tachtig politiek actief was niet wist van Tara's grote graaien bij het Grenada Komitee. en dat jij dat dan weer wel wist, destijds al, moeten we maar aannemen.

Maar op Radio Stad was het zeer zeker niet. En corrupt noem ik iemand die er zelf beter van werd. Ze deed aan 'clientalisme'.
Nou ik weet wie die clienten waren en daar keek destijds politiek en anderszins verder nauwelijks een hond naar om.

Nogmaals, wat boeit mij die Grenada Stichting?

De manier waarop men zich meent te kunnen permitteren niet alleen over iemand als Tara Singh Varma te kunnen oordelen, maar in de walgelijkste vuigste termen te kunnen beschimpen, uit politiek hobbyisme, is de enige vergelijking die gemaakt kan worden met mevr Epstein.

keesjemaduraatje said...

Ik denk dat het in de Bluf gestaan heeft.

keesjemaduraatje said...

en dan kom ik terug naar Nederland in 2001 en dan is ze opeens kamerlid.....
met kanker....

natasha said...

...bij het ISSG waarbij de 'affaire Varma' inmiddels voor de zoekers aangeduid is in de beschrijvingen op de websites n.a.v. een inventarisatielijst van de stukken van het Grenada comite dan, uit 2000. Betekent nog niet dat die er destijds was, en al helemaal niet in 1984-85.

Moet je je daarmee staven? En voor de derde keer, al had ze dat hele Grenada Komité leeggerooft, zit jij daarmee?

keesjemaduraatje said...

Dat is zo leuk. Als TROS opgelicht een programma over Tara Singh Varma maakt, dan moeten de makers zich verantwoorden, dat ze dat aardige goedwillende zwarte vrouwtje zo belagen. Maar als de Zembla of NOVA iets over Ayaan of over Dion Graus vindt, dan is het allemaal geweldig goed. Het is gewoon hypocriet.
Ik zit er wel mee ja. Ik vind dat gewoon corrupt, dat ze geld van het Grenada Komitee achterover gedrukt heeft.

keesjemaduraatje said...

http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/article897354.ece/SINGH_VARMA

Sandew Hira, wetenschappelijk onderzoeker en ex-voorzitter Grenada Komitee: 'In het Grenada Komitee had ze de penningmeester, een Antilliaanse vrouw, valselijk beschuldigd van fraude. Het ging om twaalfduizend gulden. Een pijnlijke affaire, want het bleek dat zij zelf cheques had gelicht. Ik probeerde de zaak te sussen, maar toen zij het geld niet terugbetaalde dreigden we naar de rechter te stappen. Uiteindelijk hebben vrienden van haar het betaald. Toen Varma in de Kamer kwam, werd de zaak weer opgerakeld. In een radioprogramma heeft ze in 1994 haar excuses aan me aangeboden. Wat mij betreft was de affaire toen afgedaan.

Integriteit kent geen kleur. En het maakt niet uit of je nu hoog of laag in de politiek staat. Juist als je hoog bent, moet je integer zijn. Al doen politici ook goede dingen, dat is geen vrijbrief. Maar als je invloed en macht hebt, kun je ver komen met liegen en bedriegen.'

André Haakmat, advocaat en ex-minister in Suriname: 'Bij de Grenada-kwestie was ik voorzitter van het Komitee Eerherstel voor Varma. Daarna heb ik haar alleen gesproken bij de parlementaire enquête Bijlmerramp. Uit de Grenada-kwestie had ze moeten leren dat ze zich verre van financiële zaken moet houden

Natasha said...

Zeg, leg me geen dingen in de mond. Hoezo vind ik dat Tros Opgelicht zich 'moet verantwoorden' als ze 'lieve zwarte vrouwtjes' belagen? Ik noemde Tros Opgelicht op jou bewering dat de publieken dergelijke dingen verdonkeremanen, en zei dus, nou volgens mij maakt de Tros nog altijd onderdeel uit van het publieke bestel.

En wat Nova van Ayaan vindt en dat dan geweldig... zwam toch niet zo.

Nogmaals, vervelende affaire, maar eind tachtiger jaren niets publiek van bekend, omdat alle publieke discussie en aanduiding ervan in de archieven van 1994 of erna is en meestal zelfs na 2000.

En niets dat ze ooit heeft gedaan dat het rechtvaardigt om de vrouw en daarmee miljoenen anderen met vuig racisme en walgelijke suggesties tegenmoet te treden a la de van het Hecks en iedereen die in 2001 aan de Grote Varmaslachting meedeed.

Zoals het ook niet siert om besje Epstein voor rotte vis uit te maken.

Ge said...

@Keesjemaduraatje. "Je kan wel steeds blijven roepen dat ik een verveelde witte man ben, maar die hebben dit land wel gemaakt tot wat het is" Je bent niet alleen rechts geworden maar je begint ook echt enge trekjes te vertonen.

Peter Siebelt said...

De comeback van een pseudologe

Door Carel Brendel

Soms staat je verstand stil, zo ongelooflijk is het nieuws.

De uit Suriname afkomstige Tara Oedayraj Singh Varma maakt in de jaren tachtig furore binnen de hoofdstedelijke CPN. Partijgenoten als Elsbeth Etty weten dan al dat de strijdster tegen racisme en discriminatie een rijke fantasie bezit. Het welvarende onderkomen van haar moeder blijkt een armoedig hutje. Het verhaal van de hindoestaanse over een vertrek naar Nederland om aan een gedwongen huwelijk te ontkomen heeft ze uit haar duim gezogen.

Singh Varma doet als penningmeester een greep in de kas bij het Grenada-comité, bedoeld om de marxisten op het gelijknamige mini-eiland te steunen in hun strijd tegen het machtige Amerika. Ze wordt bovendien bedreigd en gemolesteerd door rechtse extremisten. Deze kwestie wordt nooit opgehelderd. Gezien alle andere gebeurtenissen rond Singh Varma kan worden aangenomen dat deze mishandeling net zo min heeft plaatsgevonden als de ontvoering en opsluiting in een rioolbuis van acteur Jules Croiset door rechtse extremisten.

De pseudologische wapenfeiten van Singh Varma worden met de mantel der liefde bedekt. De CPN en later GroenLinks hebben een allochtoon boegbeeld nodig. Dan maakt het kennelijk niet uit dat dit boegbeeld aan pseudologia fantastica lijdt en een bedenkelijke reputatie heeft op financieel gebied.

Als Tweede-Kamerlid verschijnt Singh Varma opeens in rolstoel bij de debatten. Ze zou aan een ongeneeslijke kanker lijden. Een golf van medeleven rolt over het Binnenhof. Totdat het TROS-programma Opgelicht onthult dat Singh Varma een dodelijke ziekte voorwendt om onder financiële verplichtingen uit te komen. Het Kamerlid van GroenLinks verdwijnt in 2001 van het toneel, niet nadat ze haar verzinsels heeft toegeschreven aan post-traumatische stress als gevolg van haar bemoeienissen met de nasleep van de Bijlmerramp.

Die zien we nooit meer terug, zou je zeggen. Nee hoor, de stichting Survival, organisator van een totaal geflopt afkicktraject voor Surinaamse verslaafden (ze gingen terug naar Suriname naar een plantage aan de Commewijne om hun trauma’s, waaronder de slavernij van hun voorouders, te verwerken) geeft de gepatenteerde leugenaarster een prominente plaats in haar organisatie. De website van Survival meldt vol trots dat Tara Singh Varma, ‘die ons de afgelopen periode met zoveel mensen in contact heeft gebracht’, is opgenomen in de raad van commissarissen.

Je moet na al het voorgaande wel heel naïef zijn om geld of subsidie te steken in zo’n project of samen met Tara Singh Varma in een raad van commissarissen zitting te nemen. Toch zijn die naïevelingen kennelijk te vinden, zoals Peter Rehwinkel, royaltykenner en burgemeester van Naarden. En natuurlijk VVD-politicus Hans Dijkstal. In zijn geval is nadere toelichting overbodig.

Eén ding zal nooit veranderen. De wereld wil bedrogen worden.

Carel Brendel is auteur van Het verraad van links (Uitg. Aspekt)

Geplaatst op 27 april 2008

Homepage: www.hetverraadvanlinks.nl

Peter Siebelt said...

Natasha begint zichzelf dusdanig belachelijk te maken dat bij mij alle behoefte is verdwenen om direct naar haar te reageren.

Wel zal ik blijven trachten om haar links draaikontgekronkel te weerleggen.

Alvast een voorproefje:


"Varma hoeft niet weg na fraudezaak

DEN HAAG, woensdag

Het Tweede-Kamerlid Tara Varma (GroenLinks) hoeft van haar fractie niet op te stappen.

Ondanks het feit dat een speciale onderzoekscommis¬sie onderleiding van ex-minis¬ter De Graaff-Nauta haar een leugen en bedrog met valse kwitanties verwijt, vindt de GroenLinks-fractie dat de po¬litieke geloofwaardigheid van Varma niet is aangetast.

"Maar wij zullen haar niet vragen penningmeester van onze fractie te worden", ver¬klapte gisteren fractieleider Paul Rosenmäller.

Slordig
Vooral haar optreden in het Grenada-Komitee, tien jaar geleden, is omstreden. "Me¬vrouw Varma is slordig, on¬zorgvuldig, rommelig bezig geweest", concludeerde de voormalige bewindsvrouw.

De zeer emotionele Varma noemde de Grenada-affaire 'een zwarte bladzijde' in haar leven. "Ik heb geworsteld met, dit probleem. Ik heb fouten gemaakt. Daarvoor heb ik mijn excuses al aangeboden. Maar ik vind dat ik kan blijven functioneren in de Kamer."

In het rapport is vastgelegd dat Varma gelden van het Gre¬nada-Komitee op oncontroleerbare wijze heeft besteed. Bovendien betichtte zij de vo¬rige penningmeester van het Komitee van verduistering van bedragen, die zij zelf had opgenomen en niet had ver¬antwoord. Daarnaast overleg¬de ze nog twee valse kwitan¬ties.
"Het betekent niet dat het blazoen van mevrouw Varma ongeschonden is", schrijft de commissie in het rapport.

Twee andere affaires die Varma achtervolgen, zoals de mislukte actie 'Help Zuster Gerda' en het Informatiepunt voor Surinamers worden door de commissie• afgedaan als non-affaires."

Bron: De Telegraaf, 21 december 1994.

natasha said...

Ja, dus? Carel Brendel schrijft iets in 2008. De affaire stond in 1994 in de Telegraaf. Ja, toen nam ik er ook wel kennis van. Maar? Want? Toen zat ze toch al in de Tweede Kamer? Dat staat zelfs in het stuk. Ik ontken toch niet dat het gebeurd is? Ik ontkende alleen dat dit voor iedereen die politiek actief was breeduit bekend was EIND TACHTIGER JAREN. en op RADIO STAD zou zijn geweest. Niet dus.

Maar hou je er gerust niet mee bezig hoor.

Natasha said...

En wat betreft jezelf belachelijk maken, Peter Siebelt, jij hebt jezelf de laatste weken daarin echt overtroffen hoor. Wat zeg ik, je hebt het onmogelijk gemaakt voor zelfs je meest gewillige toehoorders om je nog in de verste verte serieus te nemen.

natasha said...

Terug naar het onderwerp. Ik begrijp werkelijk niet, Keesje, waarom je je zo druk kunt maken over een tachtig plus dame, haar meningen en acties. Ik ben het niet met haar eens, maar ik zou wel trots op haar zijn als eccentrieke tante of zo.

Vraagje, heb je 'het einde van het jodendom' van Hajo Meijer gelezen? Dan begrijp je de drijfveren van de Epsteins en de EAJG'ers misschien beter. Wat de gedachtengang is. Je hoeft het er niet mee eens te zijn. Maar het gaat over meer dan Israel en de Palestijnen.

philippine said...

Ik wou dat Hedy Epstein zich hier druk om maakte:

http://ayaanhirsiali.web-log.nl/ayaanhirsiali/2010/01/joden-en-roma-n.html#comment-form

Peter Siebelt weet natuurlijk ook het nodige.

keesjemaduraatje said...

@Natasha: ik heb een neus voor hypocrisie en deze Hedy is hypocriet. Dat voel ik. Er klopt helemaal niets van haar verhaal. In 2000 vertelde ze een ander verhaal. In Duitsland, waar ze helemaal niet van Hamas houden, vertelt ze ook weer een ander verhaal. Volgens mij is ze psychisch gestoord.

keesjemaduraatje said...

en jij hebt een heel slecht gevoel voor leugens. Als je die Singh Varma een leuk mens vindt. Dan spoor je niet helemaal. Bij de Vrankrijk zette je in op de verkeerde mensen. Bij de "schreeuwende Damkraker"ondersteunde je ook de verkeerde.

Natasha said...

Er zijn maar heel weinig "verkeerde mensen". De enige verkeerde mensen die er zijn zijn mensen die grote getalen anderen als 'verkeerde mensen' zien. Of die zich te buiten gaan aan geweld, fysiek of in de communicatie jegens mensen die zij als verkeerd zien. Mijn doel is niet mensen constant in te delen in verkeerd of niet. In heilig of zondig, zo je wil. Ik ben niet opgevoed met verdelingsdoctrines die sommigen daartoe blijkbaar nopen. Ik heb meegekregen anderen te respecteren door me zoveel mogelijk proberen in hun drijfveren en handelswijze te verplaatsen, waar mogelijk, om te beginnen door ze serieus te nemen. Dat jij nooit iets aan iemand gehad hebt, betekent niet dat die persoon niet een heel andere waarde voor iemand anders kan betekenen. Je drijft rap van al je eigen oorspronkelijke doelstellingen van dit alles af Keesje. Wat was het ook alweer wat je zo aan de kraakbeweging in zijn totaliteit hekelde? Ik begrijp ineens waarom je zo hevig naar die tijd terugverlangt. Wat zouden jij en Peter Siebelt een goeie Theo en Jack geweest kunnen zijn. In een parellel universum
Ajuus maar weer. Veel wijsheid in het nieuwe jaar.

keesjemaduraatje said...

discussies met Natasha Gerson verlopen altijd naar hetzelfde patroon:
-je schrijft iets over een persoon die Natasha bewondert.
-Natasha verdedigt die persoon
-Ze beweert dat je "fouten maakt"of een "slecht geheugen" hebt.
-Daarna wordt je door Natasha belachelijk gemaakt
-Vervolgens komt de moraliteit om de hoek kijken.
-Dan presenteer je de feiten
-die worden eerst glashard ontkent.
-Dan schrijft ze dat ze iets heel ander gezegd hebt.
-Als laatste worden alle contacten verbroken
-Maar gelukkig niet vor eeuwig.
-Want Natasha kan niet buiten deze schermutselingen
-Diep in haar hart wil ze ook wel zo'n keiharde rechtse bikkel zijn.
-Maar Natasha steekt helaas haar talenten onder een korenschoof (Matth 25: 22, 23.)
-In plaats van webloggers lastig te vallen, moet ze schrijven schrijven schrijven. Aan een nieuw boek.
-Dat maakt haar dan ook wel weer grappig.
-Tot gauw

Natasha said...

Je begint gelijk al fout, bij je eerste observatie sla je de plank al totaal mis.

Ik heb geen enkele bewondering voor mevr. Epstein of haar standpunten, anders dan dat ze een vrouw van in de tachtig is die niet achter de garaniums gaat zitten niksen. Of bewondering voor Tara Singh Varma anders dan de verzachtende omstandigheden die ik uit persoonlijke ervaring heb kunnen putten.

Ik vind niet dat ze op abjecte wijze beschimpt hoeven worden, zeker niet door mensen die zelf witheet worden voor de mildste ironische aanduiding.

Daar begon het hier ook mee, inzake de 'Damkraker'. Ik was het niet met hem eens, zoals meermalen geschreven, in zijn reden om daar te lopen zeuren bij die SIOE. Dat had ik hem even voor het moment van opname zelfs nog gezegd. Waar ik me tegen uitsprak, was de verschijning van jouw filmpje bij Geen Stijl voorzien van een gedichtje waarin gefantaseerd werd over het opknopen van deze persoon 'Bungel, bungel' weet je nog wel. Dergelijke 'poezie' naar later bleek van Prittstift, vond en vind ik NSB rijmelarij.

Wil je nou echt dat ik ook zo'n rijtje maak van het verloop van ieder contact met jou? Waarin de woorden 'hoop' 'integriteit' 'beschaamd' en 'te ver' frequent zullen figureren?

Natasha said...

PS Ik ambieer helemaal geen rechtse bikkel te zijn. Want wat is dat nou? Toetsenbordcontra's...

Dat ik al een bikkel ben op zoveel fronten, IRL, weet ik zelf goed genoeg

Toef said...

"Dan presenteer je de feiten".

O ja Keesje?

Mag ik dan één bewijs van ruchtbaarheid in de meida over fraude door Singh Varma van VOOR haar kamerlidmaatschap?

keesjemaduraatje said...

@Toef: dat onderzoek in 1994 ging juist over fraude vóór haar kamerlidmaatschap. De feiten staan hier boven. Maar dat is weer zo'n ander kenmerk van linkse doofstomheid, dat feiten niet als zodanig herkend worden.
Dan wordt er bijvoorbeeld gezegd dat ze "iets onhandig met boekhouden is"

In 1985 was er nog geen internet en ik ga echt niet zelf naar het IISG lopen om het te kopieren. Dus dat mag jij zelf doen als je nog steeds een bord voor je kop wenst te hebben.

Peter Siebelt said...

Varma is gewoon een ordinaire oplichtster die haar vak leerde in de oude Bijlmer in de omgeving van het SOSB http://biodata.asp4all.nl/centralestad/1991/BGB2000002229/BGB2000002229.pdf.

Daar zaten allerhande Surinaamse clubjes die door CPNers werden gemanipuleerd en waar miljoen aan gemeenschapsgeld is verdwenen.

Uit eerste hand heb ik deze smerige manipulaties mogen meemaken omdat ik de kantoren van dit zooitje jarenlang, dag en nacht, heb mogen bewaken.

Iedereen die durfde om er maar iets over op te merken werd meteen bestempelt als fascist.