Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, January 25, 2010

Teken van Leven

tientallen mensen kijken dagelijk op dit weblog of ik nog iets geschreven heb. Vandaar hierbij een teken van leven. Nog steeds bezig met mijn pretentieuze ICT-project. Geen tijd gehad om bij de Parnassusweg te gaan demonstreren voor de Vrijheid van Meningsuiting. Intussen hoorde ik dat de klant bij de hogere legerleiding had geklaagd over mij vanwege het ontbreken van projectmanagementscapaciteiten. Dus die wilden mij wel weg hebben. Jammer dan. Mijn eigen firma wilden mij niet laten gaan en gingen pal voor mij staan. Anders was ik al weg geweest. Dus ik moet nog even doorgaan tot 01-april 2010. Hopelijk is dan alles klaar.

Wilders_demoVond ik het erg er niet bij te zijn op 20 januari, bij de demonstratie ter gelegenheid van het proces van de eeuw? Achteraf natuurlijk niet. Tot nu toe heeft niemand er over geklaagd dat Ben van der Kooij weer prominent in beeld was. Ben is in het filmpje van Rutger de enige die normaal uit zijn woorden komt. Ik heb mij daar al bij een eerdere demonstratie over verwonderd. Dat de demonstranten het normaal vinden een man die bij alle neo-nazistische en fascistische demonstraties aanwezig is, tussen hen in te laten staan. Alleen een politieagente zag het incident en kwam in actie, direct voor de camera van Rutger. Het is trouwens dezelfde politieagente die mij wegstuurde toen ik door die maffe Wally van de Vrankrijk werd bedreigd, tijdens de Anti-Islam-Demo op de Dam in 2008. Misschien behoordt zij wel tot een speciale extreem-rechts-brigade van de politie. Je weet het niet.

Ik ga hier geen foto's  van Ben van der Kooij neerzetten en ook geen verdere details. Ga zelf maar googlen en vergeet niet op pictures te googlen. Dan begrijp je dat Ben ook wel "de man met de muts en de jerrycan" wordt genoemd. En bedenk dan of je de volgende keer weer naar zo'n demonstratie toe gaat. Volgens mij kan je beter elke dag op weblogs demonstreren, in plaats van jezelf dit aan te doen. Maar wie ben ik?

Veel mensen vragen zich af of ik nog wel rechts genoeg ben. De laatste tijd niet meer zo heftig uitgehaald en Geertje niet meer zo enthousiast toegejuicht. Wat moet je? Een mens wordt ouder en wijzer. Mijn mening komt in het kort hier op neer:
-als een politicus oproept tot het verbieden van boeken, dan gaat hij dat op een gegeven moment ook doen.

4 comments:

Tarak said...

Nou, ik was er wel omdat ik van mening is dat de vrijheid van meningsuiting zo belangrijk is, zo basaal voor onze samenleving, dat je daar gewoon moest staan.

Ook al staan daar misschien andere mensen met wie ik niet geassocieerd zou willen worden. Dat is dan jammer. Ik stond daar met mijn eigen boodschap te protesteren tegen een politieke vervolging door het OM. Een
OM onder leiding van een dubieus figuur die eerder godsdienstkritiek strafbaarder wilde stellen in de wet als antwoord op het afschaffen van juist het betreffende artikel in de wet, die eerder een cartoonist oppakte, en die ik er van verdenk nu aangiftes tegen Wilders te misbruiken om religiekritiek in Nederland verder strafbaar te stellen. Met Spong, Lucas en tal van andere useful idiots als pion.

Mensen als Ben van der Kooij waren misschien aanwezig, ze waren geen spreker, woordvoerder of organisator. Ik zou Ben van der Kooij, of enige andere persoon die ik op de site van Kafka zag staan nooit herkennen omdat ik niet in dergelijke kringen verkeer. En dan nog, het zou voor mij misschien nog wel een extra reden zij om er bij te zijn, zodat de vrijheid van meningsuiting niet door hen gekaapt zou worden.

Natuurlijk waren er mensen met denkbeelden die ver van mij afstonden, en ja daar was ik van tevoren ook een beetje bang voor, natuurlijk misbruikten de media het protest door het als pro-Wilders demonstratie neer te zetten, maar ik was daar om tegen de (van hogerhand ingegeven) beslissing tot vervolging door het OM te protesteren, want daar ging het om.

En nee, in het verbieden van boeken en in kopvoddentaksen geloof ik ook niet. Wel in strijden tegen totalitaire ideologieën die geen ruimte aan individuele vrijheid laten, of ze nu Islam, fascisme, communisme of socialisme heten.

En tegen moedwillige intellectuele domheid/makkelijkheid/decadentie zoals je die vindt bij mensen als Anja Meulenbelt, Elsbeth Etty en Ad Melkert kan ik ook slecht. Daar moet je ook tegen strijden voordat mensen dergelijke vlieggewichten serieus gaan nemen.

Peter Siebelt said...

Het feit dat er geen grote tegendemonstratie was door moslims en linkse activisten geeft aan hoe invloedrijk de sleutelfiguren zijn binnen de linkse kerk.

Een tegendemonstratie kwam ze ditmaal niet goed uit, stel je voor dat er geweld zou plaatsvinden.

Want wat zouden onze vriendelijke rechters daarvan kunnen denken: "Had Wilders dan toch gelijk."

Keesjemaduraatje said...

als ik daar had gestaan, dan had ik ook niet tegen één man gezegd: "Je moet hier weg". Maar de aanwezigheid van dit soort mensen moet wel geproblematiseerd worden.

De Indymedia mensen zijn niet gekomen omdat ze niet tégen de vrijheid van meningsuiting willen demonstreren. Zoals twee jaar geleden op de Dam nog wel gebeurde. Ze weten maar al te goed, dat ze zelf op een gegeven moment ook veroordeeld kunnen worden vanwege uitlatingen.

Bart Smit said...

Waarom pik je Ben eruit, Keesje ?

Hij heeft een consequent verhaal, kan goed uit zijn woorden komen, is consequent in zijn aanwezigheid bij demo's, is moedig (T-shirt), is duidelijk in zijn opvattingen (tegen joden, negers en moslims) en is actiebereid (ruik ik nou benzine?). Hij verstopt zich nooit.

Ondanks dat ik zijn opvattingen over joden en negers niet deel: Als iedere nederlander meer dan de helft van Ben zijn goede eigenschappen bezat, zijn de problemen met allochtonen in enkele maanden opgelost.

De mensen met lef, de mensen die zich kwetsbaar opstellen, zullen uiteindelijk in de geschiedenisboeken als helden worden vermeld.


*PATS* *PATS* *PATS*
(leeftijdsgenoot met vergelijkbare levensloop geeft Keesje pak op de billen)