Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, February 22, 2010

Wilders for President

Over Pim Fortuyn heb ik wel eens geschreven dat hij een aanhang van Patsers en Paupers had. Aan de ene kant de vrije jongens van het vastgoed en aan de andere kant de verliezers van de globalisering. Als je die twee groepen aan je weet te binden, dan heb je een grote politieke aanhang.

Aldi_tas_pvvNu zijn de patsers een beetje uitgerangeerd door de economische crisis en de groep van de verliezers van de globalisering wordt steeds groter. Geen wonder dus, dat Geert Wilders als allereerste politieke statement de verhoging van de AOW leeftijd afwees. Daarmee spreekt hij de teleurgestelde oude witte mannen en vrouwen, zonder eigen pensioen aan. Geert laat daarmee zien dat hij ook nog andere , economische, standpunten kan formuleren.

Opvallend, dat juist de zogenaamd progressieve partijen, zoals PvdA, D66 en Groenlinks, de oude witte mannen en vrouwen zo in de steek laten. Ontslagrecht versoepelen, hypotheekrente aftrek ter discussie stellen, AOW leeftijd verhogen. Het zijn thema's waarmee deze progressieve partijen zich niet geliefd maken bij de oude teleurgestelden.  Daarom is het goed en handig dat Geert Wilders juist hiervan een punt maakt.

Grappig, dat de enige boodschap die de PvdA na de val van het kabinet aan het volk heeft, het cordon sanitair rond Wilders betreft. Grappig dat Femke Halsema bij DWDD juist over Wilders begint.  Hilarisch dat Frits Abrahams nu een ronduit haatdragende column over Wilders moet schrijven, net nu die zo compromisbereid is. Deze hele verkiezingen, zowel de Gemeenteraads als de Landelijke, draaien om Wilders. Let op mijn woorden.

6 comments:

Maurits Burgers said...

Gaat nog eens groot worden die Wilders.

/smirk

Eiegenlijk is dit het eerste politiek ondelhandelbare statement van Geert Wilders.
De AOW als enige breekpunt met viering voor de punten Islam en intgratie, waar hij zich juist zo fel op profileert afficheert en inzet.
Slim en salonfähigbewust wel, maar trekt de kudde dit?

Anonymous said...

"Daarmee spreekt hij de teleurgestelde oude witte mannen en vrouwen, zonder eigen pensioen aan."

Is dat zo?
Ik moet nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg lang tot mijn pensioen, maar ik ben ook tegen de verhoging van de AOW leeftijd. Vooral omdat ik om mij heen zie dat de meeste mensen van die leeftijd gewoo "op" zijn. Veel minder geestelijke veerkracht hebben.

Nu kan er wel een overheidsbevel komen dat je lekker moet blijven tot je 67ste, maar dat werkt niet. Heel veel persoonlijke drama's voor mensen voor wie het niet meer gaat. Heel veel "gedoe' voor werkgevers en per saldo levert het de schatkist nauwelijks wat op. Alleen maar persoonlijk leed.... is dat het waard?

Zeker als je het vergelijkt met een "generaal pardon" en het weggeven van de Nederlandse nationaliteit aan uitkeringsmigranten. Dit land kan zo veel beter...

Philippine said...

Ik wacht gewoon op het nieuwe boek(je?) van Gerrit Komrij.

rkh said...

Het is geraffineerder.
Wie 67 zegt, zegt afbraak sociale voorzieningen. Waarom afbraak? Omdat het onbetaalbaar wordt. Waarom onbetaalbaar?
Vanwege kosten integratie/immigratie.
Die zit dus.

L*L. Hij zegt "lantaarnpaal", maar bedoelt iets anders. (als ik zo vrij mag zijn)

Louisa said...

Ik ben er wel voor dat de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft, op een nette manier en in fasen.
Want woningen zijn nu gewoon te duur, omdat men bij de aanschafprijs al rekening houdt met de renteaftrek.

ejb said...

Wordt het geen tijd voor een correlatie-onderzoek naar bewindslieden die tijdens hun periode beleidsbeslissingen nemen en de bijbaantjes na de politiek.

Wat mij opvalt in ons land is degene die de ORanjes steunt en de integratie stimuleert komen allemaal goed terecht. OF bij de EU of burgemeester of commissaris van de Koninging of bij een of andere subsidie-slurper.

Dit is Nederland 2010. Ik hoop dat Wilders zwaar gaat snijden in deze hobbies.Het demoniseren zal alleen maar toenemen. Wat mist men Pim Fortuyn.

Deze lieden, meestal links georrienteer inclusief het CDA en VVD, hebben immers ook een hypotheek en wonen meestal vrijstaand of via het gemeentelijke old boys network in een hoekwoning.