Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, March 28, 2010

Anja_Meulenbelt_Watch nieuwe ontwikkelingen

Anja Meulenbelt zal de volgende periode niet meer in de Eerste Kamer terugkeren. Haar weblog onder auspiciën van de SP zal verdwijnen. De inhoud van haar weblog wordt naar een ander portaal overgebracht. Ze zoekt nog vrijwilligers die dat voor haar willen doen.

De laatste maanden vroegen wij Meulenbelt-watchers ons al af waarom ze zo weinig over "haar familie" op de Gazastrook schrijft. Daar hebben we ook antwoord op gekregen. Je moet goed tussen de regels doorlezen. De gehandicaptenorganisatie van haar man is bezig zich onafhankelijk van Anja's stichting Kifaia te maken. Kifaia blijft het initiatief wel financieel steunen, maar ze hoeven niet meer over elke scheet verantwoording af te leggen. Het is niet helemaal duidelijk wat daar achter zit.

Anja_en_arafatDe medewerkers van Kifaia mochten maandenlang niet Gaza binnen en nu zijn er weer een paar medewerkers op bezoek geweest. Anja hoopt dat ze er ook weer naar binnen mag. Dat zal trouwens nog moeilijker worden als ze geen senator meer is. Nu kan ze op grond van haar status als volksvertegenwoordiger naar binnen.

Intussen voelt Anja zich niet meer thuis in eigen land. Er is zoveel veranderd. Citaat: "ik hoor bij de groep mensen die met enige verbijstering kijkt naar wat er allemaal in dit land aan de hand is en probeert dat te begrijpen. Absoluut zeker is dat ik eens, jong en links, de wereld overzichtelijker vond. Je had ons, een soort van links met onderling grote diversiteit, veel verschillende doelen, en interessante en heftige ruzies, en je had het rechtse establishment. Die moesten dringend veranderen, daar waren we het over eens.

Nu ik oud en links ben, zou ik terugkijkend nog wel enige nuances aan willen brengen in die visie van toen, maar niet veel, eerlijk gezegd. Ik ben erg trouw gebleven aan mijn principes, alleen, de wereld om me heen is ondertussen nogal veranderd. Zo zie je, om maar een paar verschijnselen te noemen, dat de radicaliteit is verschoven naar rechts, inclusief schreeuwerige gelijkhebberij, (..)

Ik constateer dat het niet alleen de angstige kleinburger is die een vorm van emancipatie ziet in die aansluiting bij de rancuneleer van populistisch rechts, maar, verontrustend, ook een deel van de intelligentia die ik voor intelligenter had gehouden."

Dat Anja nu ook inziet dat de links-rechts tegenstelling omgedraait is, is dus weer winst. Soms moet je tien jaar roepen voordat je gehoord wordt, maar dan heb je ook wat. Wat denkt Anja intussen over de grote leidsman Cohen als zijnde de redding van links? Nog een citaat: "Waar populistisch rechts zich nog aanmatigend kon uitgeven voor ‘het volk’ spreekt de meerderheid van het volk nu boekdelen: in godsnaam liever Cohen dan Wilders. Of Cohen, die nu ongeveer de lucht in wordt geschoten als de lang verwachte verlosser dat allemaal waar kan maken is een ander punt, (...) Hoe meer hij voor de messias wordt uitgemaakt, hoe meer hij kan wachten op zijn kruisiging."

10 comments:

Louisa said...

Ze is 65 jaar geworden dit jaar, AOW en pensioen en aangezien zij getrouwd is zal de Sociale Verzekeringsbank onderzoek doen naar de financiële situatie van de echtgenoot, dat is gebruikelijk.
Anja geeft wel veel om de Palestijnen, maar haar knip is toch belangrijker vermoed ik.

Vincent said...

Is het nog koek en ei tussen Meulenbelt en Abu Zaid, nadat deze laatste vorig jaar liet weten doodsbang te zijn voor Hamas?:

"Via telefoon beschrijft Khaled Abu Zaid een stad die bang is van de oorlog en van Hamas: 'In feite hebben mensen geen idee wie nu de controle over Gaza heeft. De enige informatie die we krijgen is van medische teams'. Volgens Abu Zaid leeft de bevolking in angst voor de terroristische groepering Hamas. 'We leven met een militaire autoriteit. Hamas controleert de Gazastrook met geweld en met wapens. De manier waarop zij handelen zaait angst. Velen hebben een hekel aan Hamas en willen met Israël onderhandelen om vrede te vinden. Veel Israëli's willen dat ook'." [18/01/2009 om 15.15] Bron:
http://www.kifonline.com/sujet-soirees-675.php#828

Jantje said...

"Intussen voelt Anja zich niet meer thusi in eigen land." Als er i.p.v. thusi thuis wordt bedoeld is dat nog eens goed nieuws, zo op de maandagochtend. Waar kan ik mijn bijdrage storten voor een enkeltje Gaza voor dat mens?

Derk said...

Volgens een woordvoerder vd SP deze morgen was de site van Anja niet onder auspicien van de SP. De SP had geen enkele invloed op die site. Op mijn vraag wat het logo vd SP dan op die site deed kreeg ik een nietszeggend antwoord. Op mijn vraag of de SP door het logo toe te staan niet mede verantwoordelijk werd weer een nietszeggend antwoord. Huichelachtig en hypocriet volkje.

Eric said...

ik vind het al heel wat dat Meulenbelt toegeeft dat schreeuwerige gelijkhebberij een kenmerk van links was.

Louisa said...

Ik heb eens, een paar jaar geleden, een schriftelijke discussie gehad met een medewerker van Jan Marijnissen over de door M. toegepaste censuur, en ook toen draaide men om de hete brei heen.
Ze wilden mij dat boekje" Beloofde land, geroofde land "van M. zenden en dat heb ik geweigerd.
Op haar weblog gaat zij overigens tot het bittere einde door met haar praktijken..

Maar een politica die iedere vorm van discussie weigert, hoort niet thuis in de politiek.
Dus prima dat zij uit de Eerste Kamer verdwijnt en hopelijk ook uit beeld.

R.W.Bermann said...

Onze linkse Anja* heeft veel kritiek gekregen nadat hetvolgende op het internet verscheen.
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=10918
*heb heel lang haar bestseller "De schaamte voorbij" in bezit gehad, maar weggegeven vanwege haar hyper-eigenwijze houding mbt tot ontwikkelingen in de EU die ik hier niet meer hoef aan te duiden en niet te vergeten haar schaamteloze cq constante flirt met idioten die zelfsdestructie propageren.

Koning said...

Altijd als ik haar naam hoor moet ik altijd
denken aan dat boek "De schaamte voorbij".
Over het feminisme, vrouwen de BH af,vrouwen
voor zichzelf opkomen,vrouwenkampen waar
de vrouwen naakt liepen enz.enz.enz.
Veel huwelijken heeft ze kapot gemaakt.
Nu is het palestijntje voor palesteintje na.
Vroeger voosde ze met vrouwen, nu met
palesteintjes. Is zelfs met zo'n zielepiet
in 2007 getrouwd. Ooit is ze op G.S. een
aandachtsgeile hoer genoemd. Juist

Koning said...

In mijn opwinding storende fouten gemaakt
Geen palesteintje maar palestijntje.

Louisa said...

Ach, dus het komt er op neer dat Patricia Paay uit 010 en Anja M uit 020 een passie delen...aandacht...driewerf aandacht...
Tja, de één balijntjes (in haar corset) en de tweede Palestijntjes...(in haar bed)...