Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, March 09, 2010

Mannen met hoofddoek

In Iran is juist protest tegen het gedwongen dragen van hoofddoeken. Ook mannen doen aan dat protest mee. Waarschijnlijk beseffen Paulde Leeuw en de leraar uit Eindhoven niet, dat in islamitische landen als Saoudi Arabië en Iran het dragen van een hoofddoek als onderdrukking wordt beschouwd.

23 comments:

cugel said...

Een van de meest opluchtende berichten sinds lang. Je staat trouwens op geenstijl. Met een goed idee: uitruil van de Nederlandse hoofddoekjes tegen de iraanse "hoofddoekjes". Als dat toch eens zou kunnen!

Currius Magnus said...

Chapeau.

W heitinga said...

ik ben de echt wim heitinga

Johannes said...

Onvoorstelbaar dat ze dan in Nederland VOOR de hoofddoek protesteren...
''kunnen we geen trend zetten'' zegt een vrouw in het filmpje van GS.
Ik hoop dat ze zich nu kapot schaamt!

Heitinga W. said...

De man hierboven is een fantast. De echte Heitinga spreekt nu tot u.

Dikke Henk said...

Ik vin et maf

Idiot said...

Hoe moeilijk is het nou om te lezen. Deze acties van onze Iraanse helden zijn er niet om hoofddoeken te bannen, maar om solidariteit te tonen met een opgepakte Iraanse studentenleider.

J said...

Smile... Je staat op GeenStijl.

keest said...

Verdomd, idiot, je hebt helemaal gelijk. Ik was er vanuit gegaan dat de video autenthiek protest tegen den hoofddoek zou tonen en dat die madura hier dat wel eerst bestudeerd zou hebben, maar niets daarvan. Alle wordt hineiniterpretiert naar het uitkomt. Benieuwd of geenstijl het nu rectificeert? Ach, hen kan het natuurlijk ook niks schelen, als het maar lekker hetst en tiert.
Let op, nu gaat madura natuurlijk weer indymedia spammen omdat er op zijn pikkie is getrapt

Mama Heitinga said...

Wim, de Donald Duck is er!

mamma heitinga said...

Wim, hou op met trollen, en kom naar huis, we gaan eten.

Louisa said...

Er zijn momenten dat het met louter leuteren niet meer lukt en ingrijpen door een vakman is vereist, ook in huize Louisa, zij is gehuwd met een socioloog, dus u begrijpt...
Er verscheen dus een loodgieter, want dat was het vakmanschap dat de oneffenheden in de badkamer vereiste.
De loodgieter bleek een Turk te zijn, maar wel eentje die door de wateren van de Maas was gewassen, dat verried zijn accent.
Na het klaren van de klus schonk ik hem koffie en hij at er een boterhammetje bij.
In zijn donkere ogen las in hunkering naar een praatje en dan ben je bij Louisa aan het goede adres, zij heeft niet voor niks bijna 40 jaar bij de gemeente 010 een functie vervuld met clientcontact.
De loodgieter was een 40er, 30 jaar in 010, gehuwd met een meisje uit zijn klas (dus een Rotterdamse )en vader van twee tienerdochters, die zeer pienter bleken, op het VWO zaten en WO-plannen hadden.
Toen hij dat zei glommen zijn ogen van trots.
Maar...hij begreep de 010ers steeds slechter, ook de Turken niet, al die rare hoofddoekjes...WE ZIJN TOCH NAAR DIT LAND GEKOMEN OM ONS TE ONTWIKKELEN en kansen voor onze kinderen/dochters te zoeken ?
EN DAN ZIJN ER OOK NOG IDIOTE MANNEN DIE DIE DOEKEN DRAGEN, SNAPPEN ZE DE BETEKENIS VAN DIE DOEKEN DAN NIET ?ONDERDRUKKING !
Keesje, sorry voor de hoofdletters, maar het most me ff van het hart ....

keesjemaduraatje said...

Kees Stad vindt dit een vreselijk weblog, maar hij kijkt wel elke dag even hoe vreselijk het toch wel is.

Solidariteit met de onderdrukten.

Heaven said...

Als we Paul de Leeuw,de leraar uit Eindhoven,en alle figuren die zo graag de hoofddoek opzetten nou eens uitwisselen met de Iranezen die er van af willen dan is het probleem met de hoofddoek opgelost..slaan we twee vliegen en èèn klap...eind goed al goed!!

Wim H. said...

Goed bedacht Heaven! Zelf gedaan?

Overigens begrijp ik niet waarom alle mensen hier mij nadoen

Groeten,
(de echte) Wim Heitinga

Wachteres said...

Louisa 16.54u.

Een fantastisch verhaal. Zo kan het dus ook.

Ik ben trots op die man en zijn gezin.

Hij begrijpt, beter dan heel veel Nederlanders, waar het om draait.

Van autochtone mensen die een hoofddoek stimuleren snap ik helemaal niets!

Ook in Turkije vechten studentes om geen hoofddoek te hoeven dragen.

Omdat ze beseffen dat dit het begin van het einde is.

In Engeland moeten in bepaalde gebieden waar veel moslims wonen allochtone en AUTOCHTONE agentes een hoofddoek dragen.
Om de moslims niet te kwetsen.

Wanneer is OOIT in de geschiedenis zoiets idioots gebeurd?

Als de kinderen op een moslimschool op jonge leeftijd al verplicht worden een hoofddoek te dragen, is er van vrijwilligheid geen sprake meer.

Overal in Europa, waar op bepaalde scholen veel moslims zitten,worden meisjes die geen hoofddoek willen dragen vaak verschrikkelijk onder druk gezet om ook een te gaan dragen.

Waarom komen deze mensen daar niet voor op?

Nathalie said...

Weet je wat ook schandalig is, dat er nederlandse vrouwen zijn die met een moslim trouwen en dan vervolgens ook een hoofddoek gaan dragen. Daar hebben de Dolle Mina's (en al die andere vrouwen) dan zo hard voor gevochten. Verschrikkelijk, dat die vrouwen hun recht op vrijheid zomaar opgeven, maar ja, da's dan natuurlijk ook weer een vrije keus. "Ik kies ervoor om nooit meer te mogen kiezen", zullen ze vast gedacht hebben..

Sadegh said...

Dit was een grap van iemand.. Het is allang gedebunked.

Als je zo'n beetje zelf goed kijkt en op onderzoek gaat kun je verder niks over vinden dan alleen dat youtube filmpje.

*zucht*

Hannes said...

Zowel het hoofddoekje als de boerka is een vorm van schandelijke vrouwenonderdrukking door de moslim-man, de moslim-imam en uiteraard de islam. Dat Jeltje van Nieuwenhoven (PvdA juist ja) en vele andere linkse dames dit afdoen met "m'n oma droeg ook een muts, of m'n moder droeg een kapje tegen de regen" is wel zo ontzettend DOM! En je vraagt je af waar zijn goddomme die femo's gebleven die mij het leven op de universiteit zuur maakten tussen 1976 en 1984. Waar zijn ze nou? In tegenstelling tot toentertijd, mis ik ze nu heel erg!!!

Peter Siebelt said...

@keesjemaduraatje | 9 maart 2010 om 16:55

Kees Stad, zijn ware naam is Kees Hudig, is gewoon een verkrampte activist die constant uit angst bij anderen 'over de schutting' zit te kijken.

Het is een laf nietzeggend ventje die anderen de kooltjes uit het vuur laat halen.

keest said...

Hee, Siebelt is weer opgedoken/onder een steen vandaan gekropen, ja daar heb je inderdaad een goede adviseur aan als het om liegen en kromdraaien gaat. Claus nog steeds alive and kicking in je schrijfsels?

Peter Siebelt said...

@keest | 12 maart 2010 om 13:05
Wanneer ik het geraas van taartfiguren als jij lees/hoor denk ik inderdaad dat Claus nog steeds alive and kicking is.

Louisa said...

Ik geef jullie speculaasjes een tip:
Houdt de politieke ontwikkelingen in Rotterdam en Den Haag in de gaten.

Afspiegeling van de BV Nederland.

Dat kraakgebeuren (met alle respect) is iets waar niemand meer enige voeling mee heeft tegenwordig..Hobby van Keesje en companen.Niks mis mee, maar het doet me toch wel en beetje denken aan de Tegenpartij.