Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, March 03, 2010

Vrankrijk verdachte was lid Deense AFA-Enhedslisten

De Deense verdachte van de mishandeling en poging tot moord op de Amsterdamse kraker Yoghurt, Jacob Jonas Grandetoft was enkele jaren geleden nog een organiserend lid van de Deense AFA. Gisteren werd bekend, dat er een onderzoek wegens terroristische activiteiten is gestart tegen AFA en Jacob_grandetoft Enhedslisten. Jacob Grandetoft was ook vooraanstand lid van deze extreem-linkse partij enhedslisten, zoals blijkt uit diverse Google-resultaten.

Tot nog toe is er zowel van de zijde van krakers als justitie altijd de indruk gewekt dat we hier met een dronkemansruzie te maken hebben. Het politieke aspect is totaal achterwege gebleven. Waarom kwam Jacob G. na zijn jeugd en activiteiten in Denemarken juist naar Amsterdam en welke activiteiten heeft hij hier uitgevoerd? Hoe kwam hij aan geld? Met wie onderhiel hij contacten. Het zijn vragen die een zichzelf respecterende de geheime dienst altijd zou moeten stellen.

Jacob G. zit nog steeds in voorarrest na zijn veroordelingen wegens mishandeling en het aansluitende hoger beroep dat ingesteld is. 

1 comment:

D. G. Neree said...

Blijkbaar wilden ze Yoghurt die avond niet binnenhebben. Waren er mensen aanwezig waar plannen mee besproken werden? Was Yoghurt te kritisch?
Maar in Amsterdam zal de krakers geen strobreed in de weg gelegd worden. Ze zijn veel te nuttig als straatmilities voor het linkse grachtengordelbolwerk om enige opkomst van kritische stadgenoten in een chaos te veranderen.

Opdoeken dat Vrankrijk en een onderzoek starten naar iedereen die ermee te maken heeft, als bezoeker, mede-actievoerder of organiseerder.

Misschien onzin, maar zo werkt het in de praktijk