Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, July 23, 2010

Edith Lutz vaart in augustus naar Gaza

Ook al is de blokkade van Gaza nu een beetje minder geworden en al hebben de smokkelaars er nu echt last van dat er zoveel producten Gaza binnen mogen komen, toch moet en zal er een boot met speciaal Joodse Duitsers of Duitse Joden, hoe je het ook maar bekijkt, naar Gaza varen. Daar zijn ze niet vanaf te brengen. De Nederlandse Joden van Een Ander Joods Geluid zijn niet uitgenodigd. Want niet Duits. De zoon van Khaddafi mag ook niet mee, want niet Joods. Je moet grenzen trekken in dit leven.

Wie wel mee mag is de Auschwitz-overlevende  Reuven Moskowitz (jaargang 1928). De Israelische ambassade in Berlijn reageert als volgt op het inschakelen van Auschwitz overlevenden: "Een cynisch schaakspel"  

Edith-Lutz De Duitse organisatie "Joodse Stem" had al 80.000 Euro verzameld en een lening voor een schip gekregen, maar toen vorige maand 9 Turkse activisten op een boot naar Gaza door het Israelische leger werden gedood, werd de lening meteen ingetrokken. Geen bank geeft nog een lening voor een dergelijk project. Een boot huren gaat niet.

De Centraalraad der Joden in Duitsland reageert afwijzend op het initiatief van de 61 jarige Edith Lutz: "Onverantwoordelijk en onnodige provocatie". Van de aangeschreven Bondsdag afgevaardigde hebben alleen de extreem linkse Linke gereageert. Enkele afgevaardigden willen meevaren. Geen wonder gezien de DDR-achtergrond van deze partij. De DDR liet immers Joodse burgers niet uitreizen en voerde een anti-religieuze politiek. Dictaturen als Syrie en Jemen werden echter door de DDR ondersteund.

Intussen beantwoord Edith Lutz geen vragen meer via de telefoon. Als ze met aanhangers praat doet ze de accu uit haar mobieltje. Zo bang is zij voor de acties van de Mossad. Ik kan mij echter voorstellen dat ook de Verfassungsschutz en de Bundesnachrichtendienst geen grote voorstanders van dit gedoe zijn. De goede verhouding tussen Duitsland en Israel kunnen er door in gevaar komen.

12 activisten kunnen in augustus meevaren, samen met wat speelgoed, enkele apparaten en wat medicijnen. Een puur symbolische actie dus. Slechts bedoeld om Israel te schaden. Na de vorige Gaza reis in 2008 werd Edith Lutz onmiddelijk ontslagen als lerares. Ze had haar ambtenarenplicht verzaakt, stond in de ontslagbrief. Ze heeft dit jaar dus alle tijd.

http://www.taz.de/1/politik/nahost/artikel/1/aerger-schaffen-ohne-waffen/

3 comments:

Kees Stad said...

moedig, sterke vrouw. Gelukkig trekt ze zich niets aan van miserable blogs als deze, waar ze openlijk staan te genieten als actievoerders doodgeschoten worden door zwaarbewapende militairen in internationale wateren.

keesjemaduraatje said...

Kees, waarom ga hij niet eens in de jungle van Colombia vechten of een training in Jemen volgen. Je zit daar maar werkloos te wezen in je driehoogachterwoning in de Pijp. Zo komt de revolutie nooit tot stand.

Charles de Gaulle said...

Wie er ook op zitten,mijn advies zou zijn één of meerdere torpedo's.Noord-Korea kwam daarmee weg zonder overdreven media aandacht ondanks dat er 64 doden vielen.Bijkomend voordeel,er vallen geen onnodige gewonden onder de Israëlische militairen.