Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, July 29, 2010

Het gaat goed met de muur

Je hoort niet veel meer over de verschrikkelijke muur rond de West Bank. Af en toe gaan er nog wel eens activisten heen om tegen de landonteigeningen in verband met de bouw van dit veiligheidshek te protesteren, maar vanuit Europa en de VS zijn er geen grote PR acties meer gepland. Waarom niet?

De muur heeft het beoogde effect bijna bereikt. Geen zelfmoordaanslagen meer. Of bijna niet. Daar hoor je de Senator van Haat en Tereur dan niet over. 

SUICIDE%20BOMBINGS16032008

5 comments:

Kristel de Wit said...

Dag Keesje
Je verhaal klopt niet.
De Palestijnen zijn zelf tot de conclusie gekomen dat de zelfmoordaanslagen alleen maar averechts werken.
Bovendien is de muur, op veel plaatsen nog een hek, verre van waterdicht. In het heuvelachtige land zijn er vele plaatsen waar Palestijnen er langs glippen. Dat is dan niet om aanslagen te plegen, maar om werk in Israël te zoeken (illegaal dus). Ze moeten wel, de economie van de Westbank is zo goed als doodgedrukt.
En het Palestijnse verzet daar gevloerd.

Kristel de Wit

keesjemaduraatje said...

Kristel waar om noem je jezelf opeens De Wit? Dacht je dat er nog een andere Kristel was die zo goed op de hoogte is van de meningen en bedoeingen van de Palestijnen?

AJ - Raalte said...

@ Kristel de Wit

JOUW verhaal klopt niet. Als de Pal terroristen al tot een conclusie zijn gekomen dan is het dat lopende bommen op dit moment de investering niet waard zijn want ze komen bijna niet meer door Israels veilgheidsmaatregelen w.o. het veilgheidshek, heen.

Overigens maakt de Pal economie in Judea en Samaria een bijna ongekende groei door, al hebben ze met hun boycot van de Israelische dorpen en stadjes aldaar zichzelf het meest in de vingers gesneden.

Kristel de Wit said...

@ Raalte
In de Westbank gaat het wat minder slecht, maar de situatie is nog steeds beroerd. Dat komt omdat de checkpoints versoepeld zijn, onder internationale druk.

Dat betekent overigens niet dat de Israeli's nu ineens aardig zijn geworden. Nachtelijke arrestaties, repressailles en intimidatie zijn nog steeds aan de orde van de dag. Meer dan 10.000 Palestijnen zitten nog steeds gevangen in Israël, de meesten voor futiliteiten. De muur wordt nog steeds uitgebouwd, en is nu al meer dan twee zo lang als de groene lijn. Ze snijdt het gebied in stukjes, en het is al vergeven van de settlements. Doel van dit alles is verdere landroof, niet de veiligheid van Israël.

En in het heuvelachtige land is de muur beslist niet waterdicht. En dat is mijn punt.

Peter Siebelt said...

Kristel, dit ex liefje van Jeroen Hanenbergh, ex 'Eta-meisje' is sinds een jaartje veranderd in een activistische Palestinian-girl. Ze heeft een verkrampte voorliefde voor dit soort bewegingen.

Hooh tijd om eens te onderzoeken hoe deze tante aan haar centjes komt.