Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, September 10, 2010

Het verzet

Opvallend dat de PvdA van Job Cohen zich nu definieert als zijnde het verzet tegen Geert Wilders, zonder met SP, Groenlinks en D66 een front te willen vormen. Het uitgelekte plan van de Pvda, dat vandaag in de Telegraaf staat, beschrijft een strategie dat zonder aanziens des persoons en zonder te  letten op eigen doelen, geprobeerd zal worden het nieuwe aanstaande kabinet onderuit te halen. Job Cohen zou daarbij de sterke oppositieleider moeten spelen. 

Het laat zien dat Job Cohen geen eigen ideeën meer heeft en zich alleen kan profileren door tégen iets te zijn. In dit geval Geert Wilders. Het is maar de vraag of de kiezers straks, mocht dit kabinet voortijdig vallen, weer terug komen naar de PvdA. De PvdA zal eerst een alternatief voor de huidige economische en culturele problemen moeten bieden. De laatste jaren hebben ze daar geen blijk van gegeven.

Verzet Waar is het linkse verzet, nu er nog niet eens een rechts kabinet is? Welke organisatie kan de massas op de been brengen? Het zal er allemaal van af hangen met welke bezuinigingsplannen Mark Rutte komt. Mij persoonlijk treffen meteen al drie bezuinigingen: de belastingsverhoging voor de Toyota Prius, de eigen bijdrage voor maagzuurremmers en de afschaffing van de Basisbeurs. Volgens mij zijn dat alledrie plannen die Job Cohens PvdA ook al zouden hebben ondersteund. 

Door voortdurend te benadrukken dat er een Kabinet Wilders aan zou komen, versterkt de PvdA alleen maar dit beeld. Daardoor zal Geert Wilders alleen maar nog meer in de picture blijven en zal zijn strategie om door deelname aan het kabinet salonfähig te worden werken. De enige manier voor de PvdA  en andere linkse partijen om later toch weer een kabinet te kunnen vormen zal zijn door zelf ideee te formuleren en oplossingen voor de drie "I's" te formuleren: Islam, Integratie en Immigratie.

Bij het buitenparlementaire linkse verzet valt het me op dat twee belangrijke spelers nauwelijks meedoen: de krakers en de anarchisten. Op de website van Devrije.nl  is het al maanden lang stil. Indymedia houdt zich meer bezig met zielige dieren, zielige krakers en zielige asielzoekers. Ravagedigitaal, mijn favoriete krakerswebsite, omdat ik er zelf af en toe voor schrijf, wil zich absoluut niet associeren met welke door Rene Danen georganiseerde actie dan ook. Dat is eeuwige vijandschap. 

De enige echt linkse groepen die overblijven en die iets tegen Wilders organiseren, zijn Doorbraak en de Internationale Socialisten.  Daarbij is Doorbraak nog wel interessant doordat ze ook niet zo gediend zijn van de onderdrukkende kanten van de islam en zich daar zeer genuanceerd over uitlaten. De Internationale Socialsiten daarentegen kunnen niet wachten tot ze weer de straat op kunnen en hun blaadjes verkopen. Volgens mij zit daar een Jehova Getuige achter ofzo.

Als Job Cohen het museumplein op wil gaan met die twee groepen, dan zal er van een massale volksbeweging, zoals hij die voorstaat, nauwelijks sprake zijn. Hij zal iets originelers moeten bedenken.  

8 comments:

dirk said...

Volgens mij heeft iedereen zich er al lang bij neergelegd dat er een CDA-VVD-regering komt met gedoogsteun van de PVV. Iedereen vindt dat op dit moment het beste, zelfs een groenliberale ex-kraker als ik.

Ik heb het idee dat dat hele circus over die formatie en die speech van Wilders gewoon een beetje droogoefenen is voor het kabinet. Beetje aftasten hoe de verhoudingen liggen en zo. Echt regeren kunnen ze toch niet, zo lang er geen meerderheid in de Eerste Kamer ligt. Dus waarom haast maken?

Tod said...

De Internationale Socialisten zijn Nazies. Dat staat buiten kijf. Daar wil je niet mee gezien worden. Kost je je carriere. En de rol van krakers is uitgespeeld. Kraken is verboden. Kraken is ook facisme omdat ze geweld tegen politieke tegenstanders gebruiken. Dus de tegenstanders van de PVV bestaan uit Nazies en Fascisten.

Remco said...

De linkse elite-fascist ("het volk moet PvdA stemmen en verder zijn muil houden") en allesweter (dankzij 9 jaar studie kunstgeschiedenis) dr. Thomas von der Dunk doet zijn best zich op te werpen als een van de leiders van dat verzet, geloof ik:
http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/6591/Regeren_bij_de_gratie_Geerts

julius said...

Het is gewoon goed een rechts kabinet want daardoor worden de spelletjes steeds duidelijker: de bevolking geleidelijk aan tegen elkaar opzetten maar ondertussen vooral door laten betalen!!

Groene Leeuw said...

De (inter)Nationale Socialistische Beweging staat weer net als WO2 met hun krantje op de hoek van de straat te venten.Dezelfde nationaal-socialisten die ook de joden,zigeuners,homo's,gehandicapten en andersdenkenden hebben verraden en op transport hebben gezet richting vernietigingskampen en concentratiekampen.Ook dezelfde nationaal-socialisten die dienst namen bij de Waffen-SS en hun slachtoffers massaal hebben afgeslacht in de kampen.Dezelfde nationaal-socialisten zijn het die u gaan aanspreken om te proberen steun te verwerven tegen een anti-nazi en anti-islamist als Geert Wilders.

Groene Leeuw said...

@Dirk,volgend jaar heeft de PVV een meerderheid in de Eerste Kamer.Onthouden kunnen de PVV-politici ook.Mocht het dus gebeuren dat links ook terreur gaat uitoefenen in de Eerste Kamer,kan een PVV-meerderheid dat eventueel in de toekomst ook wel eens gaan uitvoeren door linkse wetsontwerpen af te schieten in de Eerste Kamer.Altijd handig als je een meerderheid hebt,zoals het er nu naar uitziet voor volgend jaar.......

Kraanvoet said...

Jongens,
Als jullie natte droom er ooit komt, lang zal die echt niet duren.
Een dergelijk kabinet is niet stabiel, met zo'n labiel iemand als Geert Wilders al helemaal niet.
En dan weet iedereen, hopelijk, wat voor charlatan de man is.
En dan kan er weer normaal geregeerd worden.

Tod said...

@Kraanvoet
Na Wilders komen er weer andere rechts politici. We worden sterker en beter en harder. Links heeft de boel verraden en dat weet elke arbeider.