Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, December 02, 2010

Hedy Epstein probeert nogmaals naar Gaza te varen

Opvallende toespraak van Hedy Epstein in Freiburg. Na een vonnis van het Hoger Gerechtshof, mocht Hedy Epstein nu toch nog in de stadsbibliotheek van Freiburg spreken, ter gelegenheid van de Nakba-tenstoonstelling. Ze kondigde aan voor de vijfde keer (niet) met de boot naar Gaza te varen.

In het eerste gedeelte van haar toespraak verzweeg ze twee beslissende periodes van haar leven: Haar lidmaatschap van de communistische jeugdbeweging FDJ tijdens haar exil in London en bovendien de moeilijke tijd tijdens de McCarty periode in de jaren '50 in de Verenigde staten toen ze vanwege haar FDJ lidmaatschap geen Amerikaans staatsburger kon worden.

Zoals altijd besmeurde Hedy Epstein de nagedachtenis aan haar vermoordde ouders door te beweren dat haar ouders in 1933 overal heen wilden, behalve naar Palestina. Dat een achtjarig kind dit soort gecompliceerde gebeurtenissen en gesprekken opvangt en bovendien 80 jaar na dato nog weet terug te vertellen is zeer onwaarschijnlijk. Bovendien kan je je niet voorstellen dat haar ouders wel de tegenwoordigheid van geest hadden hun dochter naar London te sturen, maar zichzelf niet in Israel in veiligheid wilden brengen.

 

1 comment:

Carlo said...

Ze lijkt me een geschikte huwelijks partner voor Mahmoud Zahar. Kunnen Rene Danen en Obama niet bemiddelen?