Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, February 07, 2011

Kopten zijn de kanariepieten van de Egyptische opstand

De behandeling van de Christelijke minderheid door Egyptische opstandelingen is een graadmeter voor de tolerantie van de Egyptenaren. Als de Kopten nou maar goed behandeld worden, dan is dat een teken dat de moslimbroeders deze opstand niet geinitieerd hebben en geen overheersende rol gaan spelen.

Daarom wordt er in de Twitter communicatie voortdurend op gewezen, hoe geweldig de Jan25-revolutionairen het met de Kopten kunnen vinden. Al dagenlang staat er een Tweet van NevineZaki bovenaan Twitter, waarin wordt beweerd, dat de Christenen de wacht houden als de moslims gaan bidden. Het is niet bekend of de moslims ook de wacht houden als Kopten gaan bidden.

Protecting muslims 

De SP-Senator Anja Meulenbelt heeft een foto op haar website staan waar uit zou moeten blijken dat de Kopten op het plein zelfs een mis mochten opdragen. Cool.

Muslimspluschristians 
(propaganda op het blog van Anja)

De werkelijkheid is helaas anders. In de laatste week zijn er volgens Missing Peace in Egypte, 11 (elf) Kopten door islamitische fundamentalisten vermoord. Er is een aanslag op een Koptische kerk in de Sinai-woestijn gepleegd. Blijkbaar zijn er dus sterke intolerante tendenzen werkzaam.

De relatie met Israel staat door de opstand ook onder druk. De gasleiding naar Jordanië en Israël is opgeblazen. Hezbollah- en Hamas-strijders zijn bevrijd uit een gevangenis in egypte.De Israëlische Arutz 1-journalist Itai Varda werd in Caïro in elkaar geslagen, nadat hij zijn Israelische identiteit had onthuld. Het is dus nog maar de vraag welke kant het op zal gaan, ondanks de voortdurende bezweringen dat de Christelijke Kopten zo geweldig goed behandeld worden en meedoen met de opstand. 

4 comments:

Dorith said...

Puntje precies die ik ben: de journalist heet Itai Vered
(niet Varda).

Hopelijk neem je het me niet kwalijk dat ik zo puntje precies ben om iets wat in je artikel verder niet van belang is. Maar toevallig heb ik Itai Vered een aantal jaren geleden ontmoet, vandaar dat ik me dit veroorloof.

Laten we hopen dat alles goed zal aflopen. Ikzelf ben wel een beetje angstig.....

Philippine said...

Beste Keesjemaduraatje, ik heb het artikeltje van het Reformatorisch Dagblad op Anja Meulenbelt's weblog gezet, die het er weer afhaalde, met de woorden 'daar hebben we de hasbara tent weer, ophouden maar jongens, jullie zijn te doorzichtig'.
Ik heb toen geantwoord ' maar het Reformatorisch Geluid is toch een Christelijk Geluid?' met daaronder dezelfde link. Het is gewoon dollen daar op haar weblog.

Beste Dorith, ik vind de 'anti-Zionistische' ontwikkelingen ook beangstigend. Ik schrijf anti-Zionistisch maar het is gewoon anti-Se.i.isme van het ouderwetse soort.

Pineut said...

Dit soort berichten worden door de christin Anja Meulenbelt ook stelselmatig en/of hardnekkig genegeerd.

Zeer extreme Christenvervolging door de islam ! : http://tinyurl.com/66qccms http://twitpic.com/3yblif

Als usefull idiot moet ze maar lekker doorgaan met haar oogkleppengezwam tegen de tijd dat ze zelf aan de beurt is, is er niemand meer om daarover te protesteren.

Toen ze de communisten kwamen halen
heb ik niets gezegd
ik was geen communist

Toen ze de vakbondsleden kwamen halen
heb ik niets gezegd
ik was geen vakbondslid

Toen ze de joden kwamen halen
heb ik niets gezegd
ik was geen jood

Toen ze de katholieken kwamen halen
heb ik niets gezegd
ik was geen katholiek

Toen kwamen ze Anja Meulenbelt halen
en er was niemand meer om iets te zeggen

Vrij naar : Martin Niemöller, Duitsland. In 1937 gearresteerd en tot 1945 "persoonlijke gevangene" van Hitler.

Vr. Gr. Pineut

Rabbi Cohen said...

Zoals ieder weldenkend mens inmiddels weet is de aanslag op de Kopten door de Israelis opgezet. Zij willen hiermee de angst voor de Islam weer een extra zetje geven zodat de Westerse wereld zich achter Israels uitroeiingspolitiek blijft scharen.

Ook is die aanslag op die pijpleiding door hen gepleegd. Waarom is alleen de Jordaanse gasleiding opgeblazen en niet die Israelische als dit een islamitische achtergrond zou hebben???

Nee, hou de angst groot en je kan doen en laten wat je wil.
Het zionisme is geraffineerder dan de meeste niet-joden beseffen.
En je dan maar afvragen waar al die haat naar de joden toe toch eeuwenlang vandaan komt?