Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, February 21, 2011

Palestijnen verliezen slag om Barneveld

De Joods-Christelijke Pastor Ben Kok merkt het als eerste op: Er zijn meer Israelische- dan Palestijnse vlaggen te zien, voor de Veluwehal te Barneveld. Vanuit het gehele land zijn pro-Israel activisten naar Barneveld gekomen om hun adhesie aan de zanggroep Tzahal te betuigen. Zodoende staan de welgeteld zeven pro-Palestina betogers behoorlijk in hun hemd. De Israelische vlaggen zijn in de meerderheid, maar worden door de politie streng van de antis gescheiden gehouden.
Boycot_israel
Het goedbezochte concert van de zanggroep Tzahal, van het Israelische leger, maakt veel emoties los bij bezoekers en het handjevol Palestijnse demonstranten voor de ingang. Tot driemaal toe moet de ordedienst van de Christenen voor Israel ingrijpen als boze bezoekers de veelal in SP-rood geklede en luidruchtig op pannendeksels slaande Palestijnen te lijf willen gaan. Telkens weer mist de Boycot_Israel_2 aanwezige Geenstijl camera de actie.
 
Ben Kok wil de pro-Palestijnse betogers uitnodigen met hem in gesprek te gaan in een nabijgelegen restaurant. Ongetwijfeld wil hij hen ervan overtuigen dat hun acties zinloos zijn en dat Israel in zijn recht staat. De politie en ordebewakers laten echter aanvankelijk geen enkel gesprek toe. De Geenstijl reporter wil wel graag een beetje actie filmen en probeert te bemiddelen tussen de Joods-Christelijke Pastor en de politie. Pas als alle bezoekers de zaal in zijn gestroomd, gaan de pros en contras gezellig bij elkaar staan. Helaas komt de discussie niet verder dan de heen en weer geworpen verwijten: "Jullie zijn antisemieten" en "Jullie ondersteunen de schending van mensenrechten". "Dat wordt vandaag wéér geen wereldvrede", verzucht de Geenstijl reporter.

Fluitmeisje Met een vriendelijk: "Nou, tot de volgende keer dan maar weer", gericht aan de rode SP-meisjes, vertrekken we richting café. "Dit is de tweede keer dat we met jou samen een overwinning behalen", zeg ik tegen Ben Kok. "Als de politie er niet was geweest, dan waren ze met de staart tussen de benen van het plein gejaagd."  Maar toch wel jammer dat die meiden niet even meekwamen naar het café.

16 comments:

E.J. Bron said...

Heeft de slag om Groningen al plaatsgevonden? Daar zullen gegarandeerd meer dan 7 betogers verschijnen. Groningen is helaas zo rood als de kreeften!!

keesjemaduraatje said...

a.s. woensdag
http://isreality.nl/tzahal-geeft-3-concerten/

AJ - Raalte said...

GADOL!!!

bull said...

Ach alles wat het oosten niet wil, word gedumpt als palestijn achter de linie. Opblazen die hap inclusief hun feeks greta....

Derk said...

De tegenstanders van Israel interesseren zich niet voor de bevolking van Libie. De leider is kennelijk hun vriend. Fijne vrienden!!!!

roel said...

Inderdaad, terwijl Khadaffi een slachtpartij aanricht proberen de vrienden van de Palestijnen een concert te verhinderen.

Daoud Jacobi said...

Nog ff wachten en dan kunnen ze israel en zijn gefrustreerde zionisten opdoeken. Tessel zou leuk zijn als alternatief. Aangezien de Nederlanders genoeg hebben verdiend in het verleden met het opkopen van Joods bezit tegen dump prijzen van de duitsers. En dan heb ik het nog niet over de "50 florijnen" die men kon vangen bij het aangeven van Joodse onderduikers. De bondgenoten raken schaars en men zal wellicht eieren voor hun geld kiezen. Nog even geduld

Likoed Nederland said...

Waarschijnlijk is de minimale opkomst van links te verklaren uit de huidige gebeurtenissen in het Midden-Oosten.

Links had het altijd te druk met het bashen van de enige democratie daar, Israel.
Dat was belangrijker dan aandacht aan de wandaden van de omliggende wrede dictaturen.
Ondanks dat Israel juist genoodzaakt was zich tegen het extremisme daarvan te verdedigen.

Die gekleurde agenda is nu wel ontmaskerd.

Daoud Jacobi said...

Het enige wat kleur heeft is de dunne poep die men in izrael schijt op het moment. En Mubarak was handig tijdens z'n regeerperiode voor izrael maar wordt niet als wrede dictator beschouwd ????
Rare en kromme beredenering!!!

Likoed Nederland said...

Natuurlijk was Moebarak ook een wrede dictator. Wij hebben toch niet beweerd dat het niet zo is?

En dan zeggen dat wij krom redeneren!

Jominee said...

Frappant dat dit als een wedstrijdje tussen Kokkianen en anti-Tzahal demonstranten wordt gezien.
Het gaat niet om kwantiteit maar om kwaliteit...
Opkomen voor recht en gerechtigheid is nog nooit tevergeefs geweest - de zonde van de Israëlische bezettingspolitiek is opnieuw benoemd en aan de kaak gesteld, en dat is waar het om ging.
Opvallend dat het juist concertgangers waren die aggressief werden. Moet je ook maar niet naar IDF legerconcert gaan... ;o)

Philippine said...

Mubarak werd misschien gezien als een schofterige bondgenoot?

Louisa said...

Laten we hopen dat de Pallies opstaan tegen hun leiders: Hamas.
Vrijheid voor de Pallies is goed voor hen en hun neven...het volkje van Israël...

Frank said...

Volgens mij ging het er niet zozeer om om er enige Isrealische zonde aan de kaak werd gesteld, maar om een poging om een voorstelling, waar veel anderen plezier aan hoopten te beleven, te verpesten met lawaai. Dat heeft niets met protest te maken, maar met het anderen dwingend jouw wil opleggen.

keesjemaduraatje said...

@Jominee: waar was je nou? We wilden met jou in discussie gaan, maar je laat die arme SP-meisjes in dekou staan en zelf zit je lekker bij de warme kachel. Typisch.

Likoed Nederland said...

Die Jominee noemt zich christen.

Er zijn de afgelopen jaren miljoenen christenen vermoord (1,5 miljoen alleen in Soedan) door hetzelfde soort moslim-fundamentalisten waardoor Israel geen vrede heeft.

Maar waar gaat de - negatieve - energie van Jominee heen? Israel.