Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, September 05, 2011

De geheimzinnige dood van Danny Jowenko
Het is natuurlijk een vreemde zaak. Een complot. Een inside job. Een door de CIA uitgedacht geheim plan. Wat is er aan de hand?

De 55 jarige explosievenexpert Danny Jowenko  uit Zeeland wordt in een uitzending van Zembla gevraagd naar het instorten van WTC7, het gebouw naast de Twin Towers, dat op 11 september 2001 eveneens ingestort is.  Danny Jowenko kijkt naar de beelden en zegt dan: "Het is een gecontroleerde ondermijning". Dat weet ie zeker. Hoeft alleen maar even naar de beelden te kijken en dat ziet ie het zo: Dat gebouw is door explosieven opgeblazen.

Dan beginnen de mensen te rekenen en te denken en de conclusie is snel getrokken: Dat hebben de brandweermannen niet op 11 september zelf besloten, om dat gebouw in te laten storten. Daar is wekenlange voorbereiding voor nodig. En wat betekent dat voor de complottheorie rond 11 september? Juist. Dat het allemaal een bedachte constructie is en dat die gebouwen gewoon door George W. Bush himself, met zijn kameraden, die alleen maar oorlog willen en de olievelden van Irak willen veroveren, naar God is geholpen. Duidelijke zaak.

Nou gaat het verder. Danny Jowenko sterft op 16 juli tijdens een tragisch verkeerongeval ter hoogte van bedrijventerrein ‘De Zompe’ bij Serooskerke op Walcheren. Jowenko reed daar die zaterdagavond met zijn auto tegen een boom; het ongeluk gebeurde rond 19:30 uur.
In de auto zaten geen andere personen. De hond van Danny, die wel bij hem in de auto zat, heeft het verschrikkelijke ongeluk overleefd.

Je bent complottheoreticus of je bent het niet, dus het spreekt vanzelf dat het op het internet sinds 16 juli gonst van de geruchten en dat het als een paal boven water staat dat Danny Jowenko vermoord is. Uiterst verdacht. De website Wanttoknow.nl maakt het allerbontst door te stellen: "Dat zijn dood voor sommigen goed uitkomt is een ding wat zeker is. Vraag voor ons blijft wel, waarom iemand zijn hond meeneemt naar de kerk, de plek waar Danny geweest zou zijn, die zaterdagavond, vóór het fatale ongeluk"

Andere conspiracy blogs, ook de Nederlandse, nemen de berichten over de geheimzinnige dood van Danny Jowenko zonder check of nadenken gewoon over. Meer dan 9000 hits over deze mysterieuze dood. Dan móet er haast wel iets aan de hand zijn. Natuurlijk schrijven de MSM (Main Stream Media)  er niets over.

De waarschijnlijk waarheid
Niemand nam de moeite naar Serooskerke te rijden en eens na te gaan vragen in welke kerk Danny Jowenko dan wel zaterdagavond om 19.30 geweest is. Bestaat dat überhaupt in het Gereformeerde Zeeland? Een kerkdienst op zaterdagavond? En is hij daar wel echt geweest? En zo nee, waar dan wel.

Ook Keesjemaduraatje nam de moeite van 'check and balance' niet, maar hij was wel toevalig een week later in Zeeland om te zeilen. En daar kwam het gesprek al gauw op het thema Danny Jowenko. Mijn gesprekspartner vertelde mij  dat Danny nog al eens dronken uit de kroeg kwam en dan in zijn auto stapte. Ook de 16 juli is hij in verschillende kroegen in Zoutelande geweest en daarna dronken in zijn auto gestapt.
Het lijkt wel een beetje op de Oostenrijkse politicus Haider. Heel erg verdacht, maar gewoon dronken tegen een boom geknald. Dood.

Voordat je nu gaat schelden tegen mij, doe eens journalistiek en neem een weekend de tijd. Ga eens alle kroegen daar in de buurt af en vraag eens in welke kerk Danny Jowenko die zaterdagavond geweest is. Als de mensen beginnen te lachen, dan weet je dat je nog even een andere complottheorie moet gaan najagen.

2 comments:

Frans Groenendijk said...

Zie ook mijn stuk over de samenzweringstheoretiseerders. Het is een oud stukje dat met name wat uitgebreider ingaat op de manier waarop Jowenko destijds opgevoerd werd in het Zembla programma.

Paardestaart said...

Hahahahahaha...'Voordat je nu gaat schelden tegen mij' :-)
Geweldig verhaal - hoe heerlijk om aan de zeeuwen te vragen naar welke kerkdienst die meneer is geweest op zaterdagavond. Verrukkelijk gewoon!