Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, September 03, 2011Israël aangeklaagdDe cognitieve oorlog teen de Joodse staatDoor Yochanan Visser

De oprichter van Missing Peace heeft een boek geschreven, waarin 11 compacte hoofdstukken enkele vooroordelen en misverstanden over Israel worden besproken. Hij toont met citaten en bronnen aan, dat er een informatieve en cognitieve oorlog tegen Israel gevoerd wordt. Linkse activisten en islamitische fundamentalisten maken gebruik van frames en stereotypen die al bijna gemeengoed geworden zijn. Dit boek biedt een tegenwicht in deze propagandaoorlog.

Enkele foute beweringen die in het boek behandeld worden:
-De staat Israel werd als gevolg van de Holocaust opgericht-Israel werd in 1967 een illegale bezetter-Het mislukken van de Oslo-akkoorden is de schuld van Israel-De apartheidsmuur-De slechte economische situatie in gaza is de schuld van Israel-De onbetrouwbare en disproportionele berichtgeving in de pers-Het Midden-Oosten conflict is een lokaal geschil over land.


Voor de bloggers en reaguurders die al op Missing Peace geabonneerd zijn, zullen de teksten niet als een verassing komen. Nu zijn de argumenten van Yochanan Visser, die ook al in de Volkskrant mocht publiceren, in een overzichtelijk boek, dat op geen nachtkastje mag ontbreken, samengevat

No comments: