Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, January 05, 2012

Anja gooit een paradigmaatje twee weg

Sinds 1 januari 2012 heeft de ex-senator Anja Meulenbelt reeds niet meer op haar blog geschreven. Op Facebook (3269 vrienden) is zij des te meer actief. Elke dag worden er wel een paar kleine feitjes en weetjes over Israël door Anja op haar Facebook gezet. Vandaag beweert zij dat de pro-Israelische bloggers 2000 Euro per jaar van de Israelische regering krijgen en daarvoor 5 uur per week via Facebook propaganda moeten maken. Ik ga even mijn girorekening doorgeven.  Tweeduizend Euri, hebben of niet hebben.

Een Facebook-vriend van Anja die de euvele moed heeft een kanttekening bij deze bewering te maken, wordt door haar ijskoud afgeserveerd. Anja deelt de wereld en het conflict in drie paradigmaas in: Paradigmaatje 1= dat Israel een klein bedreigd landje is dat gesteund moet worden
Paradigmaatje 2= "Waar twee vechten hebben twee schuld"
Paradigmaatje 3= Israel is een bezettende macht die op alle fronten m en met alle middelen aangevallen moet worden.Het spreekt voor zich dat Anja en de meeste pro-Palestijnse activisten geheel in paradigmaatje 3 zitten.
Op haar weblog wil Anja nog wel eens tussen de regels kritiek op Hamas leveren, maar op Facebook gaan alle remmen los. Zij vergelijkt Israel met de Duitse bezettende macht in de Tweede Wereldoorlog. Een bekende antisemitische truc om eigenlijk te zeggen: Joden zijn net zo erg als Nazis.

5 comments:

Wim Nusselder said...

Hoi Kees,

Anja heeft gelijk dat de waarheid niet in het midden ligt.
Die ligt dichter bij de zwakkere dan bij de sterkere partij.

De schuld (want de mogelijkheid om e.e.a. te veranderen) ligt in principe meer bij de sterkere partij.
Die schuld kan echter verschuiven naarmate een partij (sterk of zwak) gruwelijker middelen inzet, maar de waarheid over rechten, historie etc. verschuift daardoor niet.

Natuurlijk, "waar twee vechten hebben twee schuld"; de vraag is hoeveel schuld.
Israel en Palestijnen vechten niet met gelijke middelen en hebben dus geen gelijke schuld.
Bij gebrek aan Palestijnse staat zijn het zelfs geen goed vergelijkbare partijen.

In welk paradigma plaats jij www.cpt.org en www.eappi.org?
Het "met alle middelen" gaat voor hen niet op.

Groetjes,

Wim

Keesje Maduraatje said...

Anja heeft bewust een paradigmaatje vergeten, namelijk dat God een belofte aan het volk van Israel heet gedaan en dat de invulling van die belofte ook betekent dat God zijn belofte aan ons zal nakomen. De religieuze band van Chsristen met Israel is enorm sterk.

Nog een ander paradigmaatje: Als Israel valt dan zal europa ook vallen. Het is uit lijfsbehoud, dat wij Israel steunen.

er zijn dus veel meningen mogelijk.

Sanspareille said...

Potverdorie, Anja, dankjewel! Kan Anja mij ook vertellen welke dienst specifiek in of buiten Eretz tot betaling hiervan overgaat, wende ik mij tot een Rechabiet ergens in de krochten van de ambassade, moet ik bij het CIDI wezen? Hoe heet dit orgaan? "The Henriette Boas Memorial Fund?" Ik heb meer van Israel tegoed dan de Marorgelden, yippie, is dat even een uitkomst, en ik moet zeggen, terecht, terecht, want verspilde tijd mag wat doorgaans vooral historische bijles is (zoek maar op, Mo!) toch ook eigenlijk niet zijn. Ik ga Anja toch maar eens toevoegen en op de hoogte houden van mijn vorderingen in het trachten te achterhalen van mijn bonus voor aanwijsbare, want nooit meer uitwisbare en carrierevernietigende diensten. Een mitswe, Anja!

Sanspareille said...
This comment has been removed by the author.
carolinamariadejesus said...

nounou