Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, January 09, 2012

Israël dreigt hacker met militaire vergelding

Bron: Security.nl
Israël heeft gezegd dat het net zo op cyberaanvallen zal reageren als het op gewelddadige terroristische aanvallen doet. De verklaring van de Israëlische overheid komt na de diefstal van duizenden Israëlische creditcardgegevens. Een aanvaller genaamd '0xOmar' eiste de aanval op en dreigt nu met het openbaren van een miljoen creditcardgegevens. "Dit soort cyberaanvallen zijn een aanval op de soevereiniteit, vergelijkbaar met een terroristische operatie en moet ook zo behandeld worden", aldus Danny Ayalon, staatssecretaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Naar eigen zeggen wist de hacker bij verschillende Israëlische websites in te breken en daar de klant- en gebruikersgegevens te stelen. "Israël vermoordt onschuldige Palestijnse burgers, ze plegen genocide, ze breken zelfs internationale regels",aldus 0xOmar. "Het pijn doen van iemand die onschuldige burgers pijn doet en hun land bezet, is geen slechte daad. Het is vergelding."
Ontmaskerd
Inmiddels zouden zo'n 18.000 creditcardgegevens online zijn gezet. Veel van de websites die naar de gestolen creditcardgegevens linkten werden zeer snel uit de lucht gehaald. Het Israëlische creditcardbedrijf CAL overweegt om Interpol tegen de hacker in te zetten. Ook vraagt het bedrijf "goede hackers" om te helpen bij het vinden van de dader.
Volgens een Israëlische student zou de aanvaller vanuit Mexico opereren. Het zou gaan om de 19-jarige Omar Habib, geboren in Saoedi-Arabië die op dit moment in Mexico woont en in een café zou werken. "Zijn grootste fout is dat hij via e-mail met de Israëlische media communiceerde." 0xOmar ontkent dat zijn identiteit is ontmaskerd.

No comments: