Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, January 14, 2012

Zusters voor Zusters over de hoofddoek van Bea

Op de Facebooks woedt nu ook al dagenlang een discussie over de vraag of de hoofddoek van Bea, die ze in Oman tijdens een moskeebezoek droeg, nu goed of slecht voor de molsimas is. De één vindt van wel, omdat ze nu eindelijk van de koningin zelf te horen krijgt dat een hoofddoek helemaal geen vrouwenonderdrukking is. Maar de ander beweert dat het Nederlandse koningshuis "een lange geschiedenis van onderdrukking en slavernij" kent. Je kan het zó of heel anders bekijken. Een paar reacties op de Facebook-pagina van "Zusters voor Zusters"is t niet geweldig????


 ·  · · Thursday at 10:49pm ·

 • 38 people like this.
 • 1 share1 share

  • Sandra Vd Laar wat nog het mooiste is van alles is dat beatrix heeft gezegd dat de hoofddoek niks met onderdrukking te maken heeft. dat was vanmiddag op het nieuws, dat klonk als muziek in de oren :D
   Thursday at 10:53pm ·  · 12

  • S.a. Bertram Ze weet tenminste waar ze het over heeft! hihi
   Thursday at 11:02pm ·

  • Zusters Voor Zusters Eindelijk positief nieuws over de islaam, de hoofddoek is geen onderdrukking! laten we hopen dat dit eindelijk bij de mensen binnen komt!
   Thursday at 11:23pm ·

  • Sandra Vd Laar de koningin had dat gezegd omdat wilders weeris wat te zeuren had. ben blij dat er iemand verstandig is. en vind het beatrix en maxima ook prachtig staan :)
   Thursday at 11:30pm ·

  • Sandy van Hulssen Ja, prachtig!!
   Thursday at 11:39pm ·

  • Sandra Vd Laar het maakt je toch een stuk trotser op ons koningshuis. Alhamdulillaah
   Thursday at 11:46pm ·  · 2

  • Umm Yush'a ik denk dat ik hier de pret kom bederven door te zeggen dat ik het helemaal niet geweldig vind, vanwege een aantal redenen. Het koningshuis van NL kent een lang verleden van onderdrukking en slavernij en ook nu schamen zij zich niet om naar midden oosten te gaan om nota bene zakenrelaties te versterken terwijl de rest van het midden oosten aan het bloeden is. En dit verklaart meteen ook waarom zij zich zo kleden zoals zij doen; denk niet dat die handelsrelatie versterkt zou worden als zij zonder deze kleding de moskee binnen zou stappen. zij beseffen de emoties van de moslims en zij weten dat de oemma aan het wakker worden is, de beste manier om hier van te profiteren is dan op deze manier.
   Yesterday at 12:33am ·  · 1

  • Ayse Bayrak Umm Yusha, zoals je zelf schrijft kent het koningshuis in het verleden onderdrukking en slavernij. Sinds wanneer geloven wij moslims in erfzondes? Natuurlijk zijn ze daar om het Nederlandse belang te waarborgen...daar hoor jij ook bij!
   Yesterday at 8:08am ·  · 4

  • Alie Mayhaskha ik denk dat we het weer niet groter moeten maken dan het is,en sommige problemen daar moeten we niet op ingaan,er zijn zoveel dingen niet goed maar het gaat er hier gewoon om dat wat zei gedaan heeft dat dat toch gewoon goed is van haar en dat ze 1 reaktie geeft op wilders zegt genoeg over haar,laten we daar alleen bij stilstaan in deze discussie,en sorry bedoel niet dat we het daar niet over mogen hebben maar niet in deze discussie want hier gaat het alleen om wat koningin beatrix heeft gezegd,ik vind het een pluspunt voor haar alhamdulilah...moge allah subhanwata allah haar leiden op de rechte weg ameen...
   Yesterday at 8:56am ·  · 4

  • S.a. Bertram Amien!
   Yesterday at 9:29am ·

  • Dina Sieraden Amien Ya Rabbi!
   23 hours ago ·

  • Omar Gaougaou moy biyin
   12 hours ago ·

1 comment:

vanhetgoor said...

Gelukkig, de hoofddoek is geen vrouwen-onderdrukking. Het bewijs is wel gelegen op de Facebook pagina van Zustersvoorzusters, wat een hersenloos gekeuvel is dat. Als de hoofddoek geen vrouwenonderdrukking meer is, dan is de keuken en het aanrecht voortaan de emancipatoire hemel voor de islamitische vrouw. Met het zelfde gemak kunnen wij de kinderverkrachtingen binnen de islam (Aïsha en de Profeet) afdoen als echte liefde en smaakvolle erotiek. Ook kunnen de oproepen van Allah tot genocide afdoen als een verhulde vriendschapswens. We kunnen alles omdraaien. We kunnen alles ontkennen en verbergen. Maar hoe men ook nieuwe woorden verzint, ooit als men er een streep onder zet en alles optelt, dan zal duidelijk worden wat het echt waard is. Dan zal men zien dat andere benamingen geven aan tal van zaken, die zaken niet inhoudelijk veranderen. De nieuwe bewoordingen zijn alleen maar tijdelijk.

Ooit is het niet meer mogelijk om te liegen over de islam. Steeds meer mensen trappen er niet meer in. We moeten maar eens de dingen bij de naam gaan noemen. De hoofddoek is een uiting van vrouwenonderdrukking, het dragen van de hoofddoek door Beatrix is een uiting van slaafse koopmansgeest. De klant betaalt. Dat moet inmiddels algemeen bekend zijn.