Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Thursday, February 23, 2012

Israel-Hater wint Duitse Mediaprijs


Mitri Raheb mag dan wel een dominee zijn en Mitri Raheb mag dan wel af en toe met Christenen en af en toe met Joden praten, dat is nog helemaal geen reden hem de prestigieuse Duitse Mediaprijs uit te reiken. Veel Duitse Joden zijn verbaasd en ontzet over de toekenning van deze prijs aan een Palestijnse dominee uit notabene Bethlehem, of all places.

De vroegere Duitse president Roman Herzog  zal aanstaande vrijdag, als er niets tussenkomt en de Allerhoogste geen spaak in het wiel steekt, de Duitse Mediaprijs toekennen aan Mitri Raheb op grond van zijn verdiensten bij de dialoog tussen Joden, Christenen en Moslims. Het idee is sympathiek bedoeld, maar Gunnar Schupelius, geschiedkundige en redacteur van het weekblad Focus, is er toch niet blij mee.
"Ik leerde dominee Raheb enkele jaren geleden persoonlijk kennen. Ik bezocht hem in in zijn bureau in Bethlehem. Raheb begon ongevraagd en zonder aanleiding  een uur lang te schelden op Israel. Ik had verwacht een geloofsgenoot te vinden , een dominee op de plaats waar Jezus geboren is. In plaats daarvan vond ik een man met een wilde blik in zijn ogen, wiens taalgebruik vol van haat was. Hij sprak halve- en hele onwaarheden.


Raheb vergeleek de veiligheidsmuur tussen Israel en de Westelijke Jordaanoever met de Berlijnse muur uit de DDR-dictatuur. Hij maakte op geen enkele manier gewag van de vele kinderen, mannen en vrouwen, die in Israel door terroristen zijn vermoord, voordat deze muur gebouwd is.Hij vergeleek Israel met het racistische Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Terwijl hij heel precies weet dat Israel het enige land in het Midden OOsten is dat de mensen van verschjillende afkomsten en verschillend geloof gelijke rechten geeft."

De Duitse journalist roept vandaag in de krant BZ, Roman Herzog op de prijs niet uit te reiken en de staat Israel te blijven ondersteunen.
(Op de foto: Rahab rechts staande bij zijn ontmoeting ijn 1997 met Yasser Arafat)

1 comment:

christinA eijkhout said...

Mijn gedachte is: waarom geloof je de een wel en de ander niet? Ook al is de een een gerenomeerde professor(denk aan Schakel)en de ander een dominee,(die misschien inderdaad wbt de staat Israel, de fout in ging).
Op de een of andere manier heeft die man toch bijgedragen aan die dialoog.
Daarvoor is die prijs.