Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, February 01, 2012

Moordproces Vittorio Arrigoni , de elfde zitting

Bron: Il Manifesto
"Het is koud. Een zeldzaamheid
in Gaza, waar de winter meestal mild is. De lang verwachte regen verandert de wegen in modderpoelen. Bij deze gelegenheden wordt de toestand van deze kleine gehavende strook Palestijns land, met zijn kwetsbare infrastructuur en strikte Israëlische blokkade nog duidelijker.

De militaire rechtbank in Gaza-stad is een weerspiegeling van het gebrek aan middelen en de armoede verergerd door decennia van bezetting. De luchtvochtigheid gegenereerd door de regen van gisteren, loopt van de muren van het klaslokaal waar we de berechting van de moordenaars van Vittorio Arrigoni meemaken. Maar het lijden van de rechters, advocaten, verdachten en het publiek duurt niet lang. De de elfde rechtzitting is binnen een paar minuten voorbij, net als de andere in januari. De getuigen van de verdediging verschijnen opnieuw niet en de rechter heeft het proces verdaagd tot 13 februari. "
Wat kan de reden zijn van het voortdurend uitstellen van het proces en het niet verschijnen van getuigen in de rechtbank? Zelfs alsde getuige onder huisarrest staat verschijnt hij niet? Hoe komt dat?  Is het een gevolg van de verstikkende en omslachtige bureaucratie die in Gaza heerst? Hoopt de militaire rechtbank dat de Italiaanse pers op een gegeven moment de aandacht voor het proces verliest? Of is er meer aan de hand?

We weten dat één van de moordenaars een hamas politieagent is, die kort na de gijzeling en moord zelf ook in een vuurgevecht met de soldaten omgekomen is. Brandweermannen in de kazerne tegenover het huis van Arrigoni spelen een belangrijke rol bij het bespioneren en gijzelen van de Italiaanse blogger. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom de hamas autoriteiten niet te veel met deze zaak te maken willen hebben.

Het is ook bekend, dat de International Solidarity Movement , waar Vittorio Arrigoni deel van uitmaakte, een heel slechte naam heeft. Een beetje potverteren op kosten van de Palestijnse bevolking en intussen met meiden ronddollen en naar de sportschool gaan. Dat is niet alleen on-islamitisch, maar ook niet-revolutionair. Of beide.

Misschien zullen we welnooit weten waarom Salafisten juist Vittorio Arrigoni gepakt hebben, want dit proces kan op deze manier nog eindeloos duren.No comments: