Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Tuesday, February 21, 2012

Norman Finkelstein verdeelt Nederlandse Pro-Palestina-activisten

Dat was even schrikken! De schrijver Norman Finkelstein, ooit vriend van de Palestijnen en criticus van de Israelische staat, heeft zich tegen de boycot van Israel uitgesproken. Finkelstein beschrijft de boycot- beweging als een enge sekte die geen enkele steun van het grote publiek heeft. ' De leiders van de pro-Palestijnse solidariteitsbeweging doen net alsof ze grote successen boeken, maar intussen verliezen ze aan invloed. De pro-Palestijnse activisten poseren als mensenrechtactivisten, terwijl ze in werkelijkheid Israel willen vernietigen. Ze ondersteunen de Twee-Staten-Oplossing niet' , aldus Finkelstein.

De uitspraken zijn in het onderstaande filmpje te zien:

Op de Nederlandse anti-Israelische Facebook pagina's is de boodschap van Finkelstein keihard aangekomen. Beroepsactiviste en Israel-haatster  Jose van Leeuwen is er helemaal een beetje van in de war.

Vervolgens ontstaat er een wilde discussie , waarbij een eerzame anarchist, die heel arbeideristisch met woorden als "tering" smijt, wordt uitgescholden als zijnde "hasbara"  en "van de verkeerde kant". Lees verder onder de streep.

Blijkbaar kunnen deze activisten niet luisteren, want de stelling van Norman Finkelstein is heel duidelijk. Als je op het internationale recht beroept, dan moet je dat ook in alle gevallen doen en dat betekent: " erkenning van de Israelische staat" . Een ander heel interessant punt is, dat hij de Palestijnse Autoriteit verwijt de bevolking niet te willen mobiliseren, omdat ze liever in het geheim met Israel onderhandelen en bang is dat de corrupte praktijken door de bevolking zullen worden bekritiseerd.

No comments: