Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, March 25, 2012

Drie Anti-Israël Demos

Israël-Haters kunnen hun hart deze week weer ophalen!! Maar liefst drie verschillende demonstraties tegen Israël op donderdag, vrijdag en zaterdag. Als dat geen zoden aan de dijk zet!

De verschillende demonstraties op verschillende dagen weerspiegelen de deplorabele toestand van de pro-Palestina-Lobby van dit moment en ze laten zien welke stromingen er nu actief zijn. De oudste anti-Israël-beweging in Nederland, het Palestina Komitee Nederland, is communistisch (nu Groenlinks) en seculier. Reeds in 1968 sympathiseerden zijn met de PLO en de PFLP. Deze club onder leiding van Wim Lankamp zal op donderdag van half  één tot twee uur 's middags bij het Tweede Kamer gebouw demonstreren. Op die dag debatteert de Tweede Kamer ook over het EU standpunt inzake Judea en Samaria. Vandaar deze dag.

De tweede demonstratie wordt georganiseerd door Gretta Duisenberg en haar organisatie StopDeBezetting en vindt plaats op vrijdag 30 maart om 14.00 uur bij de Israëlisch ambassade. Gretta zelf is er niet bij want ze wandelt met de Global March to Jerusalem van Beirut naar de grens met Israël. Enkele deelnemers van de "Global March to Jerusalem" zijn deze week bij de Iraanse president Ahmadinejad op bezoek geweest en hebben zijn volledige support gekregen. Dat zegt ook wel iets. Gretta Duisenberg staat los van de overige pro-Palestina organisaties en is met haar provocerende antisemitische acties een vreemde eend in de bijt van de activisten. Anja mag haar niet, wat moet ik nog meer zeggen.

De derde demonstratie vindt op zaterdag 14.00 uur bij de Israëlische ambassade plaats en wordt georganiseerd door de moslimbroederschap PPMS , waar ook Abou Eénarm (Amin Abou Rashed) lid van is. Deze organisaties is een voortzetting van de Stichting Al Aqsa, die onrechtmatig geld voor Hamas heeft ingezameld en waar ook de schoonmoeder van de veroordeelde terrorist Samir Azzouz bestuurslid van is geweest. Dat even ter illustratie van de kringen waarin deze Palestina strijders zich in begeven.

Deze drie stromingen binnen de pro-Palestina beweging worden gekenmerkt door politiek extreem-links (Palestina Komitee), elitair internationalistisch (Gretta Duisenberg) en islamitisch fundamentalistisch (PPMS).
De anarchistische stroming (Utrecht4 Palestine van Kristel Letschert), de Joodse stroming (een Ander Joods Geluid, Hajo Meijer en Jaap Hamburger) en de Protestants Christelijke (Sabeel, Jominee en Meta Floor) ontbreken nog in het plaatje. Zij demonstreren deze keer niet.

Het is niet geheel duidelijk waarom er nu drie verschillende demonstraties tegen Israel worden gehouden en waarom deze demonstraties zo laat worden aangekondigd. De strijd tussen moslimbroeders en sjiïeten in Syrïe kan er iets mee te maken hebben. De overduidelijke inmenging van Hezbollah en Iran bij deze "vreedzame" wandeltocht kan een rol spelen. Het kan ook zo zijn dat deze groepen het niet eens zijn geworden over tijd en plaats.1 comment:

mindRider said...

Misschien wil Ben Kok tegen demonstreren met maar één banner met de tekst:
"8000 Syriers door eigen regering vermoord interesseert jullie geen fuck"