Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, March 04, 2012

Inge Neefs : Vittorio Arrigoni is vermoord door extremisten

Inge Neefs is één van de vriendinnen van de vermoorde pro-Palestijnse activist Vittorio Arrigoni en ze verblijft op het ogenblik in Gaza. Inge voer ook al eens mee op één van de Gazaboten die hulpgoederen ging brengen naar het geblokkeerde gebied.

De vader van Inge Neefs riep op Facebook dat Vittorio Arrigoni misschien is vermoord door een Israelische geheime dienst. Bewijzen voor een inmenging van Israel bij de moord zijn er niet. Bij dit soort moorden wordt al snel de schuld aan de Mossad gegeven.

Nu, een jaar na de moord, heeft Inge Neefs eindelijk gereageerd en op Facebook geantwoord, dat de moord is gepleegd door extremisten.

Inge Neefs was vorige week nog toeschouwer bij het proces tegen de moordenaars van Vittorio Arrigoni.  De militaire rechtbank heeft al 12 zittingen gehouden en nog zijn de verdachten, allen lid van een kleine salafistische groep extremisten, niet veroordeeld. Het lijkt wel alsof de rechtbank wacht tot al die nieuwsgierige pottenkijkers weg zijn en dan snel een doodstraf of zelfs vrijspraak uitspreekt. Je weet het niet.

Intussen loopt Inge Neefs natuurlijk groot gevaar dat de andere salafisten haar óók ombrengen, omdat ze teveel weet of omdat ze met haar levensstijl een gevaar voor de islamitische religie is of een andere denkbare reden.

1 comment:

Dorith said...

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iemand die Israel de schuld geeft van wat dan ook. Zo een uitspraak blijft dan toch hangen hoe belachelijk het ook is.