Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, April 14, 2013

Anja is kassa

Politici die gewoon tegen de talkshowredacties zeggen: "Ik sta altijd in de startblokken om bij jullie op te treden. Valt er een gast uit, bel me dan op". Femke Halsema is er beroemd door geworden. Vreemd genoeg verdwijnen dat soort figuren onmiddellijk weer in de vergetelheid als ze niet meer optreden.

De opiniemakers die bewust buiten het medialandschap gehouden worden. God weet waarom. Hebben jullie ooit Anja Meulenbelt bij Pauw en Witteman of DWDD gezien? Terwijl het zo'n interessante vrouw is. Anja wordt moslim. Anja wordt christen. Anja wil graag Joods zijn. Anja is bisexueel. Anja blijkt getrouwd met een Palestijn. Anja wordt verlaten door haar Palestijn. Anja bleek al jarenlang bedrogen te worden door haar Palestijn. Whats Next?

Anja zou eigenlijk bij RTL-Shownieuws moeten ziten, met haar serieel monogame relaties. Anja zorgt voor veel kijkcijfers. Dat merkte ik de laatste weken ook. Meer dan 1100 lezers bekeken mijn prachtartikel over de schofterige manier waarop Anja werd behandeld door haar Palestijn. Kassa.
En er is nog veel meer materiaal over Anja. In haar geweldig invoelende boek "Een kleine Moeite"-1985- over de relatie met haar moeder, beschrijft Anja Meulenbelt dat ze eigenlijk , maar toch niet helemaal, en best wel spannend, Joods is. Je moet toch wat. Wat er daarna met Anja is gebeurd, zodat ze helemaal het tegengestelde is geworden? We weten het niet. Maar er is nog genoeg om over te schrijven.


1 comment:

vanhetgoor said...

Kan haast niet wachten tot het bewogen leven van Anja Meulenbelt op de planken wordt gebracht. Beetje type-casting, maar ik stel voor om de befaamde actrice Ans van Dijk de rol van Anja te laten spelen, gewoon opgraven en twee uur op het toneel laten staan.