Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, July 12, 2014

Discussie over het Midden-Oosten in de Liberaal Joodse Gemeente te Amsterdam

Carolien Roelants en Salomon Bouman , twee gerenommeerde journalisten, met kennis van en ervaring in , het Midden Oosten, hebben gisteravond twee uur lang op de bezoekers van de LJG ingepraat om de situatie in het Midden Oosten uit te leggen en inzichtelijk te maken. Met name Carolien, die we Carolien mochten noemen, maakte het daarbij veel te bont. De ISIS vond ze dan wel gevaarlijk, maar toch heeft het geen zin met geweld een einde te maken aan het kalifaat. "Welke oplossing heeft u dan? " vroeg Harry Polak. Als geweld geen oplossing is, dan zou je toch een andere oplossing moeten voorstellen. Maar daar zijn journalisten niet van, antwoorden de geheel onafhankelijke en integere journaliste.
Dat werd anders toen ze begon te spreken over premier Netanjahu. Die is de duivel en doet alles fout. Zelfs de reactie op de gijzeling en vermoording van drie tieners, is helemaal fout. De onafhankelijkheid was geheel verdwenen.
Zowel Salomon Bouman als Carolie Roelants vinden Iran geen groot gevaar. We zouden met ze moeten praten. Nou dat hebben we dus in onze oren geknoopt. Praten is beter dan vechten.
Na de avond moesten we door de politiebeveiliging naar de uitgang lopen. Een schril contrast met de boodschap van de avond. Blijkbaar zijn er in Nederland en Europa terugkerende jihadisten die de vredesboodschap van mevrouw Roelants nog niet gehoord hebben en die ons iets willen aandoen. Toch maar eens met ze praten.

4 comments:

Likoed Nederland said...

Ze hadden het dan zeker ook niet over de mensenoffers van Hamas?

http://likud.nl/2014/07/hamas-brengt-mensenoffers/

Jan said...

Dit soort van discussies zijn zo nutteloos. Individuen die zich als goeroes wanen, die de wereld kunnen verbeteren, als die wereld maar naar hen luistert!

Had de Nederlandse regering na WO-I maar niet hun oren laten hangen naar het pacifisme, en de bewapening van ons leger door de invloed van deze lobby club verwaarloost. Dan hadden mischien 104.000 Joden en 145.000 andere Nederlanders niet zijn omgekomen.
Natuurlijk ontkennen de Pacifisten tot op de dag van vandaag dat zij de oorzaak van onze militaire zwakte zijn geweest.

Vandaag vecht Israel weer tegen de radicale Islam, en weer zijn het de Socialisten die Israel (de Joden) het recht op een vredig bestaan ontzeggen.
Ja het Nationaal Socialisme was een volbloed broer of zuster van het Marxisme, en het Communisme.

Willemn Banning Theoloog, Marxist en mede oprichter van de PvdA schreef in 1933 een boek, waarin hij o.a. constateerde dat het Nationaal Socialisme in ideologisch opzicht gelijk was aan het Marxisme en Communisme.

Citaat uit dit online beschikbare boek:
Uit de reeds eerder genoemde roman over Horst Wessel wordt duidelik, hoe deze volledig toegewijde en sterk idealistiese jonge man met zijn S. A.-troep steeds werkt onder de kommunistiese arbeiders, en de besten overhaalt naar de nazi's. Als dit een algemeen beeld is, zitten er in de S. A. heel wat radikale socialisten; de uitingen die zo nu en dan bekend worden, het aandringen op „socialisme", wijzen in dezelfde richting.

Wie het boek wenst te lezen, kan hier de volledige inhoud ongecensureerd lezen.
https://sites.google.com/site/willembanning/home

Anonymous said...

De mensen in de schuilkelders van Sderot en Ashkelon zullen zich wel bemoedigd voelen door de naïeve humanitaire praatjes van Roelands en Bouwmans.

Dave Vc said...

Ach de morele uebermensen eten een heel goede boterham van het verdraaien van wat ze zien. natuurlijk wordt de rekening aan anderen gepresenteerd - ze zouden echt eens moeten gaan werken, dat zou toch eens schandaal en schending van de mesnenrechten zijn.