Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, May 13, 2015

Fuck Al-Jaberi

Lopende in Praag, op weg naar de Spaanse Synagoge, bleef ik maar piekeren over de vraag of ik nu wel, of juist helemaal niet solidair met Abulkasim Al-Jaberi moest zijn. Hij wordt aangeklaagd wegens de uitroep "Fuck de Koning". Was ik niet ook ooit eens jong geweest? Was ik niet ook ooit heel lang geleden aangeklaagd wegens het gooien van een rookbom tijdens de kroning van de moeder van de huidige koning? Nou dan! allebei lekker trappen tegen het koningshuis. Wat een overeenkomsten.

Is er een verschil tussen de anarchisten die de kroning van Beatrix verstoorden en de moslimbroeders met hun zwarte pieterknechten die nu "Fuck de Koning" roepen? Allebei tegen het establishment. Allebei tegen het koningshuis. Een kind kan de was doen.

De maanden voordat we in 1980 de actie op de Dam uitvoerden, hadden we gesprekken met staatsrechtwetenschappers van de Universiteit van Amsterdam. We wilden weten hoe de democratie precies in elkaar zat. De koningin wordt niet gekozen, dat was duidelijk. In die gesprekken bleek al gauw, dat ook de premier en de regering niet worden gekozen. Er is zelfs geen stemming in het parlement als er een nieuwe regering aantreedt. Nederland is veel minder democratisch dan we denken. Geen gekozen burgemeester. Geen gekozen Commissaris van de Koningin.

De anarchisten die op 30 april 1980 de rookbommen naar de Dam droegen, wilden méér democratie en hadden daar over nagedacht.

De man die vorig jaar november vlakbij de Dam "Fuck de Koning" riep, was enkele jaren geleden al betrokken bij de opstand van de moslimbroeders in Egypte. Hij spreekt in moskeeën waar ook de Hofstad terrorist Samir Azzouz kind aan huis was. Abulkasim Al-Jaberi die nu door Youp, Pauw, Anja, Bas Paternotte en Frits Abrahams wordt omarmd, sprak afgelopen zomer meerdere keren op pro-Hamas-demo's. Het is duidelijk wat hij wil: Nederland kapotmaken en de moslimbroederschap aan de macht brengen.  

Ferdinand Domela Nieuwenhuis schreef 150 jaar geleden het boek "Van Christen tot Anarchist". In 1936, vlak na het aan de macht komen van de fascisten, antwoordde Alexander Cohen met het boek "Van Anarchist tot Monarchist". Eén van de argumenten om het anarchisme af te zweren en het monarchisme te omarmen is, dat in alle landen waar de monarchie in stand is gebleven, het fascisme geen kans heeft gehad (Noorwegen, Nederland, België, Zweden). In alle landen waar de monarchie is afgeschaft, is een geweldadige dictatuur aan de macht gekomen: Duitsland, Italië, Griekenland, Spanje.

Is er een overéénkomst met nu? Is het zo dat in alle landen waar na de onafhanklijkheid een staatsgreep is gepleegd, nu het islamisme, de IS, Al Quaida een kans heeft en aan de macht komt?
In Jordanië en Saoudi-Arabië heeft de IS nog niet de macht gegrepen. Landen waar een in de jaren zestig staatsgreep is gepleegd, Lybië, Tunesië, Egypte, Syrië, heerst nu chaos.

Dat zijn allemaal dingen die door mijn hoofd gingen, terwijl ik op weg was naar de Oud-Nieuwe Synagoge en de Spaanse Synagoge in Praag. De eenheid van ons land, wordt gesymboliseerd door  het koningshuis. Die eenheid zullen we hard nodig hebben.

3 comments:

Cassandra Troy said...

Logica Keesjemaduraatje: "zonder democratie komen er ook geen democratisch gekozen fascisten aan de macht". Das een open deur. Maar dat is nog geen reden om het kind met het badwater weg te gooien. Punt is, dat er voorwaarden zijn aan de democratie. Namelijk, een moreel, vrijheidslievend, goed opgeleid electoraat. De stembus is de kers op de taart van de vrije staat, niet een doel op zichzelf.

Mathilde van Vliet said...

Majesteitsschennis is wel het lichtste vergrijp dat je Al-Jaberi kunt aanrekenen


Door Stephan Sanders

13 mei 2015

Al-Jaberi is een klassieke relschopper: waar hij ook komt, schopt hij net zo lang tot er een rel komt.


Aanvankelijk had het Openbaar Ministerie dus besloten om de politieke activist Abulkasim Al-Jaberi te vervolgen wegens majesteitsschennis, want op 16 november, op een anti-Zwarte Piet demonstratie riep Al-Jaberi: ‘Fuck de koning, fuck de koningin, fuck het koningshuis.’ Volgens de letter van de wet is dat strafbaar, maar om de man juist hiervoor te vervolgen, heeft iets uitermate komisch: het is alsof een automobilist eerst met 200 kilometer per uur over de snelweg scheurt, later in de bebouwde kom nog wat auto’s ramt en voetgangers belaagt, ondertussen lijntjes coke snuift om vervolgens gearresteerd te worden omdat hij niet tijdig richting aangaf. Majesteitsschennis is wel het lichtste vergrijp dat je deze Al-Jaberi kan aanrekenen.

De man is een klassieke relschopper: waar hij ook komt, schopt hij net zo lang tot er een rel ontstaat. Ik heb het afgelopen jaar de opkomst van deze beroepsactivist enigszins gevolgd, al was het maar omdat hij mede uit mijn naam spreekt: hij wil namelijk dat alle ‘Arabieren, moslims en mensen van kleur’ zich verenigen zodat er zoiets als ‘Brown Power, Black Power’ ontstaat in Nederland, die het ‘racistische establishment’ moet wegvagen. Onder dat racistische gebroed moet zeker ook burgemeester Aboutaleb van Rotterdam geschaard worden, want dat is een ‘huismoslim’ en een ‘huisallochtoon’. Laat even tot u doordringen wat hier staat: de in Irak geboren Al-Jaberi heeft voor het gemak even het slavernijverleden gestolen van mensen met een Afrikaanse achtergrond, om Aboutaleb zo te kunnen plaatsen op een zuidelijke Amerikaanse plantage, midden achttiende eeuw, alwaar de burgemeester ‘onvoorwaardelijk loyaal is’ aan zijn slavenmeester en hem kopjes thee brengt, terwijl Al-Jaberi kennelijk op het open veld suikerriet staat te kappen, in de brandende zon, neem ik aan. Het is net zo krankzinnig als wanneer ik dit stukje was begonnen met de zin: ‘Ik neem aan dat ik namens alle vrouwen spreek als ik… et cetera.’

Het imperialisme heeft woon- noch verblijfplaats, maar beschikt kennelijk wel over een onzichtbare hand die trekkers overhaalt

Al-Jaberi is tegen Zwarte Piet, voor Hamas, tegen de ‘zionistische entiteit’ en ja, dus ook tegen de koning. Het is ingewikkeld hier een lijn in te ontdekken, maar deze waaier aan standpunten wordt bijeengehouden door het ‘racistische imperialisme’, dat allerwegen regeert (maar grappig genoeg niet in modelstaten als Irak, Koeweit of Saoedi-Arabië). Gerard Reve, die een communistische jeugd genoten heeft, vroeg zich al wanhopig af: ‘Imperialisme? Ken U mij daar het adres en telefoonnummer van opgeven,’ en sindsdien wacht de mensheid op antwoord. Warhoofdigheid is geen strafbaar feit, maar het is verontrustend te zien dat deze querulant werkelijk overal wordt uitgenodigd: tijdens de Maagdenhuisbezetting door de actiegroep ‘De Nieuwe Universiteit’, al waar hij de moord op de journalisten van Charlie Hebdo ‘in perspectief zette’ door de doden te omschrijven als ‘slachtoffers van het Franse imperialisme’. Het imperialisme heeft woon- noch verblijfplaats, maar beschikt kennelijk wel over een onzichtbare hand die trekkers overhaalt. Merk ook dat de werkelijk daders, de IS-sympathisanten, volkomen uit beeld verdwenen zijn. Dan zijn er nog de vele antiracistische manifestaties waarop Al-Jaberi het woord voert: hij mag daar graag zijn ‘bruine en zwarte broeders en zusters’ oproepen tot de strijd, er is ook een klein plekje gereserveerd voor ‘de witte bondgenoten’, maar helaas, voor Joden die tegen racisme zijn is geen plaats, want die maken per definitie deel uit van de ‘witte suprematie’. Toch jammer dat de nazi’s dat niet wisten.

Lees verder: http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Majesteitsschennis-is-wel-het-lichtste-vergrijp-dat-je-AlJaberi-kunt-aanrekenen.htm

Jan said...

Geloof en cultuur is opium voor het volk, en heeft verhindert dat een totaal ideologie als het Marxisme en Communisme de wereld dominantie heeft kunnen grijpen. De Islam heeft hetzelfde uitgangspunt, en probeert ook alle andere culturen en religies met geweld te vernietigen, om daarna haar eigen eenheidsworst met geweld op te dringen.

Dit is waarom een kinderfeest als Sinterklaas en zwarte piet wordt getracht als racisme te definiëren.

De linkse kerk collaboreert bij gebrek aan eigen idioten met de radicale islam.
Vooral vanuit de baantjesfabriek voor oud radicale actievoerders die de VU Amsterdam toch wel mag worden genoemd, wordt een en ander onder de noemer "wetenschap" ondersteund.

Hier zit het gevaar, want het volk kijkt nog steeds op tegen wetenschappers hun mening, en ziet niet het verschil tussen wetenschap en pseudowetenschap,zoals Antropologie en Sociologie die we het beste als betweterij kunnen omschrijven.