Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, August 26, 2017

Jaap Hamburger (EAJG) krijgt klappen

De strijd op de Dam gaat een nieuwe fase in. De Palestijnse strijders komen op scootmobiel en met elektrische fiets naar de Dam te Amsterdam, teneinde hun anti-Israëlische BDS haatpropaganda te bedrijven. Zionistische tegengeluiden worden op hardhandige wijze onderdrukt.

Michael Jacobs staat steeds met een Israëlische vlag naast de strijders en wordt bedreigd, toegeschreeuwd en bespuugd. Leden van de diverse pro-Palestijnse groepen wisselen elkaar af om propagandist Simon Vrouwe te steunen.

Nu voegt ook Jaap Hamburger, voorzitter van Een Ander Joods Geluid, zich in het kamp van de Hamas-vrienden. Hij komt op zijn fiets vanuit Broek-en-Waterland, om zich van de anti-Israëlische activiteiten op de hoogte te stellen. Helaas kan hij het niet laten, zich ook op uiterst hinderlijke en bedreigende manier tegenover Michael Jacobs te uiten.

Aan het einde van de dag kreeg hij, als reactie daarop, klappen. We zijn benieuwd of de oude reus nu vaker zijn gezicht laat zien.4 comments:

Jaap Hamburger said...

Kees, kan ik hier reageren? Jouw versie bevat veel onjuistheden! Bron moet welhaast de heer Jacobs zijn.

Mvg,

Jaap Hamburger

Keesje Maduraatje said...

Hallo Jaap, wat is jouw kant van het verhaal?

Jaap Hamburger said...

Dag Kees, ik zal zien of ik straks nog tijd kan vinden het verhaaltje (niet: mijn kant, maar gewoon hoe het was) op te schrijven. Ik zou het op prijs stellen als je dat dan zou willen toevoegen aan de verhitte discussie hierover op jouw Facebook pagina.

Ik kan al wel vast verklappen dat e.e.a. zich 'afspeelde' op het Spui, zoals op de foto te zien is, (American Book Center), dat ik geen electrische fiets heb maar een doodgewone trap-Gazelle, dat ik er allerminst voor was komen aanrijden uit mijn woonplaats, stel je voor, maar dat ik bij tijd en wijlen werk in de binnenstad en toevallig kwam aanfietsen, dat e.e.a. zich afspeelde met enkele uren ertussen en dat het werkelijk schromelijk overdreven is te schrijven dat ik 'klappen heb gekregen. De heer Jacobs heeft een maal nogal onhandig en machteloos over zijn schouder naar achteren toe uitgehaald met de vuist; daar zou een oud dametje nog geen schade van gehad hebben, laat staan 'een ouwe reus'.

Jaap Hamburger said...

Beste Kees,

ik laat het bij het bovenstaande. Het sop is de kool niet waard.

Mvg,

Jaap Hamburger