Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, October 15, 2024

Canada verbiedt Samidoun


Eindelijk, na jaren onderzoek, interviews en actie, verklaart Canada de PFLP-mantelorganisatie Samidoun tot terroristische organisatie. De Palestijnse organisatie tot steun aan gevangenen, Samidoun is gevestigd in Vancouver. In Duitsland is de organisatie al verboden. In Nederland is een Tweede Kamer motie tegen Samidoun aangenomen. Nu sluit het net zich!

De Samidoun organisatie heeft een directe link naar de Nederlandse studentenflat Uilenstede, waar Thomas Gerhard Hofland woont. Hij is bestuurslid van de terreurorganisatie en kon jarenlang onbekommerd zijn gang gaan.



In het Canadese Vancouver sluit het net zich rond Charlotte Lynne Kates en haar man Khaled Barakat. Zij werden al uit Duitsland uitgewezen. In Nederland mochten zij Schiphol niet betreden. Waar moeten ze nu naartoe? Het liefste terug naar Libanon.




Zie hieronder de Kamer van Koophandel registratie van Thomas Gerhard Hofland in Vancouver:

Sunday, October 13, 2024

Hamas-financiering wordt nu nog moeilijker


De RABO bank en ABN-AMRO zaten er al bovenop. Amin Abou Rashed zat er al een jaar voor in voorarrest. Nu beperkt de Amerikaanse schatkist (Treasury) de financiering van Hamas nog meer. Malafide banken en leden van de moslimbroederschap staan sinds deze week op een zwarte lijst.

Treasury’s Office of Foreign Assets Control (OFAC) pakt nu de “goede doelen” aan, die financiële hulp aan Hamas geven. De jemenitische zakenman Hamid Abdullah Hussein al Ahmar, die in Turkije woont en voorzitter van de “humanitaire organisatie” Al-Quds International Foundation, wordt evenals zijn acht bedrijven, wegens steun aan Hamas, op de zwarte lijst gezet. Het gaat om de volgende bedrijven:
Al Ahmar Trading Group, in Jemen.
Al Ahmar Oils Supply and Distribution, in Jemen.
Sama International Media, in Jemen.
Al Salam Trading and Agencies General Establishment, in Jemen.
Saba, Trade & Investment S.R.O., in Tsjechië.
Sabafon International SAL (Offshore),in Libanon.
Sabaturk Dis Ticaret Anonim Sirketi, in Turkije.
Vivid Enerji Yatirimlari Anonim Sirketi, in Turkije.
Investrade Portfoy Yonetimi Anonim Sirketi, in Turkije.

Europese fondsenwervers op de zwarte lijst
Drie vrienden van Amin Abou Rashed staan nu op de Amerikaanse zwarte lijst en mogen geen betalingen meer verrichten: Mohammad Hannoun (Italië), Majed al-Zeer (Duitsland) en Adel Doughman (Oostenrijk). Vooral Majed al-Zeer is in Nederland bekend door de ‘Palestinians in Europe Conference’ op 15 april 2017 in de Doelen te Rotterdam, waar publicist Carel Brendel herhaaldelijk tegen heeft geprotesteerd, maar die van de burgemeester geen Hamas-conferentie genoemd mocht worden. (Zie foto hiernaast, met Amin Abou Rashed.) Dat Majed al-Zeer zelfs Nederlandse contacten in de hoogste boven ons gestelde kringen had, bewijst het NRC artikel uit 2007, waar we Dries van Agt naast deze Hamas-financier zin zitten.

Adel Doughman en Mohammad Hannoun waren eveneens actief binnen de Palestijnse conferentie. Met Abou Rashed maakten ze in 2012 deel uit van het Al-Wafaa konvooi naar Gaza. Hier zitten ze op het podium met Hamas-leider Ismail Haniyeh. (bron:Carel Brendel)

Consequenties

De verbanning van de met Hamas-gelieerde personen, stichtingen en banken, heeft vergaande consequenties. Als gevolg van de actie van vandaag worden alle eigendommen en belangen in eigendommen van de hierboven beschreven aangewezen personen, en van alle entiteiten die direct of indirect voor 50 procent of meer in hun bezit zijn, individueel of met andere geblokkeerde personen, die zich in de Verenigde Staten bevinden of in het bezit of onder controle staan ​​van Amerikaanse personen, geblokkeerd en moeten worden gemeld bij OFAC. Tenzij geautoriseerd door een algemene of specifieke licentie uitgegeven door OFAC, of ​​vrijgesteld, verbieden de regelgevingen van OFAC over het algemeen alle transacties door Amerikaanse personen of binnen (of door) de Verenigde Staten die betrekking hebben op eigendommen of belangen in eigendommen van aangewezen of anderszins geblokkeerde personen.De Verenigde Staten eisen van andere regeringen en banken, dat ze personen en instanties geen betalingsverkeer meer kunnen verrichten.

Eerste gevolgen al zichtbaar

Majed al-Zeer en Mohammad Hannoun zouden deze week op een door zender Al Jazeera gefinancierde conferentie in Brussel spreken, maar het evenement werd afgelast.

De European Palestinian Council for Political Relations (EUPAC), een in België geregistreerde lobbyorganisatie, organiseerde het evenement onder leiding van twee Hamas-functionarissen in Europa, voorzitter Majed Al-Zeer en vicevoorzitter Mohammad Hannoun. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft deze functionarissen deze week pas aangewezen als Hamas-functionarissen die miljoenen dollars hebben opgehaald voor de terreurgroep.

De conferentie zou maandag plaatsvinden. Vanaf donderdag is de uitnodiging van de website van de locatie verwijderd en is deze vervangen door een ander evenement.

ISRAA
Het is onduidelijk waarom Amin Abou Rashd en Anne Jellema van de Stichting ISRAA in Nederland niet op de terreurlijst gezet zijn. Hoewel tijdens de rechtszittingen tegen Amin Abou Rashed steeds gezegd is, dat deze terreurstichting opgeheven is, is de registratie bij de Kamer van Koophandel en de weergave op Facebook nog niet verdwenen.