Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, June 22, 2005

Soul Food

Soul Food
zwarte voedselleveranties aan Cuba.
door KeesjeMaduraatje

Wat veel mensen niet weten, is dat sinds het jaar 2000 weer voedsel-en medicijnenleveranties van de USA naar Cuba toegestaan zijn. Het agrarisch geörienteerde land Cuba is niet in staat zelf genoeg voedsel te verbouwen om aan de behoeftes van de bevolking te voorzien. De gehate imperialistische vijand de Verenigde staten van Amerika, die al veertig jaar een boycot tegen het socialistische land in stand houdt, mag nu wel voedsel leveren.

Zwarte organisaties in de VS hebben de Cubaanse regering overgehaald alleenvoedsel van zwarte boeren te kopen. .

onder het motto: "chicken and rice-diplomacy".

In het artikel in The Gully staat ook dat de samenwerking tussen zwarten en Fidel Castro een geschiedenis heeft die terug gaat naar Malcolm X:

Fidel Castro and his government have a history of mutual support with the political black community in the U.S. In 1960, while attending the United Nations in New York, the newly triumphant Cuban leader stayed at Harlem's Hotel Teresa, where he met with Malcom X. Castro recalled later, "There were many Americans who were giving the thumbs down as we were passing along the streets, but when we got to Harlem, it was the other way around."

Na zoveel jaren strijd voor burgerrechten heeft de zwarte bevolking in de VS de burgerrechten, opleiding en vrijheid waar ze recht op hebben, maar het is extra bitter als ze nog steeds de kameraden van toen steunen die de Cubaanse bevolking niet dezelfde rechten willen geven.


4 comments:

Steady Freddy said...

Leuk artikeltje, maar ik mis een conclusie! De linkse Castro werkte samen met een moslim? Zit Cuba in iedergeval niet achter de moord op Malcom X. En schrijft: Na zoveel jaren strijd voor burgerrechten heeft de zwarte bevolking in de VS de burgerrechten, opleiding en vrijheid waar ze recht op hebben, maar het is extra bitter als ze nog steeds de kameraden van toen steunen die de Cubaanse bevolking niet dezelfde rechten willen geven.

Ik zou willen zeggen ga eens lekker op vakantie naar Alabama of Tennessee, ik reed er twee jaar terug doorheen en moet zeggen de zwarte aldaar zijn net zo arm als de bevolking van Cuba, misschien wel armer. Denk je werkelijk dat overal in de VS zwarten dezelfde kansen hebben op een opleiding of baan? Ga eens wat lezen op de websites van die zwarte organisaties. Als je de gehele zwarte bevolking van de VS bekijkt gaat het zeker beter dan in Cuba maar er zitten nog wat zwarte plekken op de kaart van het machtige land. 'Home of the free, land of the brave' Hoe zouden de wit zwart verhoudingen zijn in de Amerikaanse gevangenissen? Milburn, een Amerikaanse vriend van me uit Huntsville Tennessee, omschreef het ooit zo: It's a free country, from behind bars.

Don Cornelis said...

Ja ja, misschien is het in de VS wel echt allemaal zo slecht maar daar is ten mindste demokratie, vrijheid van menigsuiting en je mag er weg als je dat wilt. (en het geld ervoor hebt)

Dat jij in één oogopslag en tijdens een autotocht door een gebied meteen kunt zien dat de bevolking arm en achtergesteld is en dat er een verschill gemaakt wordt tussen huidskleuren vind ik wel heel knap. Aan de andere kant hoe kun je weten dat de bevolking net zo arm is als op Cuba als je nog nooit op Cuba geweest bent?

En natuurlijk je moet niet meteen geloven wat er op websites staat. Al helemaal niet als een organisatie praat over de zaak waarvoor ze strijd. Dan zou je ook kunnen geloven dat anticonceptiemiddelen uit de hel komen, het communisme lijdt tot welvaart onder de bevolking en dat mayonaise naar ketchup smaakt.

Steady Freddy said...

Wie zegt dat ik nooit op Cuba geweest ben?

Don Cornelis said...

Stel dat je er wel geweest zou zijn had je deze kans zeker niet voorbij laten gaan om daar nog eens uitvoerig over te vertellen.
Maar het valt me wel tegen dat dat het enige is dat je als reactie kunt bedenken.