Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, September 10, 2005

Stichting Kifaia

De terroristische contacten van de Stichting Kifaia
door KeesjeMaduraatje

Wie regelmatig het weblog van Anja Meulenbelt leest, weet dat Anja een stichting heeft opgericht voor steun aan de slachtoffers van de Intifada. De slachtoffers zijn in de ogen Anja en haar SP-vrienden niet de onschuldige burgers, die gedood worden door "suicide bombers", maar de gehandicapten op de Gazastrook, die bij Israelische militaire acties gewond raken. Anja Meulenbelt over hulp aan zelfmoord moordenaars in NRC Handelsblad van 19 juni 2002: "Van zelfmoordterroristen is meestal weinig over, maar we zouden hen zeker helpen."


Arafat op bezoek bij de NCCR

Nu zou je in eerste instantie zeggen dat er niets tegen humanitaire hulp aan een arm gebied in te brengen is. Bij de Palestijnse Authoriteit is dat toch nog iets anders. Er gaan al miljoenen Europese subsidie naar de Palestijnse Authoriteiten, die naar believen door Arafat aanhangers verdeeld worden en op die manier de interne dictatuur in stand houden. Veel financiele middelen worden oneigenlijk gebruikt en kunnen niet meer gecontroleerd worden. Bovendien gaat er geen dollar naar, of uit dit gebied zonder dat de Hamas of El Fatah er van weet. De vraag is dan ook niet of Kifaia het terrorisme steunt, maar interessanter is de vraag: met welke van de twee terreurorganisaties Kifaia te maken heeft. Want één ding is zeker: om op de Gazastrook te kunnen werken of geld te verdelen, moet je met één van de twee organisaties samenwerken.


Pro Arafat demonstratie door de NCCR gehandicapten

De stichting Kifaia werkt samen met de National Center for Community Rehabilitation (NCCR), met als voorzitter Khaled Abu Zeid. Het is zeker dat deze man een voormalig terrorist is en in dienst staat van de El Fatah van Abbas (vroeger Arafat).

Dat Anja Meulenbelt, Harry van Bommel (SP) en de NCCR heel close met Arafat en de PLO zijn blijkt wel uit het reisverslag van van Bommel naar Israel:

Van Bommel en Anja Meulenbelt bij Arafat:
"Om 7 uur zijn we welkom bij Arafat en enige opwinding maakt zich van ons allen meester. We vertrekken ruim op tijd naar Ramallah en drinken eerst nog koffie in het centrum. Vanuit het busje ben ik nog even kort live op Radio 2 in Knooppunt Kranenborg. De presentator nodigt me uit om voor het einde van het programma nog even te bellen met de uitkomsten van het gesprek. Indien dit lukt, zal ik het zeker doen, beloof ik. Dan gaan we de bewaakte poort van de compound van Arafat binnen. Onze bezoek is vooraf geregeld door onze kennissen bij NCCR uit Gaza. Anders zouden we nooit zo makkelijk binnenkomen. Arafat zit aan het hoofd van de tafel en Anja voert als eerste het woord. Dit is de derde keer dat ze Arafat ontmoet; eerder eenmaal in Gaza en eenmaal in Amsterdam. Anja herinnert Arafat daaraan en hij weet het duidelijk nog. Dan krijg ik het woord."

Uit deze gegevens blijkt volgens mij, dat Anja Meulenbelt niet alleen geld inzamelt voor een aan een terroristische organisatie gelieerd instituut, maar ook dat ze dat geen enkel probleem vindt. De El Fatah pleegt nog steeds zelfmoordaanslagen in Israel en de Stichting Kifaia gaat nog steeds door met geld geven aan deze organisatie.


11 comments:

Frans Groenendijk said...

Kan het niet volgen. De link naar een NRC artikel is naar een bewering van iemand op een forum. Zoek ik in het archief van NRC op de aangegeven dag dan vind ik wel een "uitglijder" van de vrouw van Blair die begrip toonde voor terroristen maar niks over Meulenbelt.

keesjemaduraatje said...

Ik heb het even op de NRC website opgezocht:


datum: 27-06-2002 | sectie: Opinie | pagina: 6

Palestijnen

Anja Meulenbelt, voorz. Stichting Kifaia Amsterdam

Wij vinden het erg vervelend dat de humanitaire hulp aan de Palestijnen, nu meer nodig dan ooit, in diskrediet wordt gebracht en terechtkomt in een onzuivere discussie over het al of niet afkeuren van Palestijnse zelfmoordaanslagen in Israël (NRC Handelsblad, 19 juni).

In de eerste plaats willen we benadrukken dat begrijpen waar de aanslagen uit voortkomen nog niet hetzelfde is als ze goedkeuren. Wij zijn er niet voor om burgerbevolking tot doelwit te maken van gewapende strijd, noch aan de Palestijnse, noch aan de Israëlische kant. Maar wie zoals wij regelmatig in de Gazastrook werkt en ziet hoe de bevolking steeds verder in het nauw wordt gedreven gaat wel begrijpen waar die wanhoopsdaden uit voortkomen.

In de tweede plaats: wij kiezen voor het ondersteunen van organisaties voor gehandicapten, waaronder een dovenschool, en een organisatie die hulp biedt aan jongeren die recentelijk gehandicapt zijn geraakt. Er zijn sinds het uitbreken van de intifada meer dan 2.000 nieuwe, permanent gehandicapten bijgekomen, voor het merendeel kinderen en jongeren. De Gazastrook heeft anders dan Israël nauwelijks faciliteiten voor revalidatie en praktisch geen verpleeghuizen. Er is dus dringende behoefte aan zorg, en die geven we.

In de derde plaats: we helpen gehandicapten ongeacht de manier waarop ze gehandicapt zijn geraakt. De vraag of we ook daders van zelfmoordaanslagen zouden helpen is hypothetisch. Meestal zijn ze dood. Als ze niet dood zijn gaan ze naar een Israëlisch ziekenhuis, en daarna naar de gevangenis. Maar als het een vraag is naar onze principes: ja, die zouden we ook helpen. Dat hoort bij de normale medische ethiek. We hebben er begrip voor dat mensen hun afschuw uiten over de recente zelfmoordaanslagen. Maar die afschuw zou nou net niet gericht moeten worden op de organisaties die humanitaire hulp bieden op de plaatsen waar dat het meeste nodig is.

Steady Freddy said...

De vraag dient zich aan waarom jij je nu pas druk maakt over deze zaken? Het lijkt meer op links pesten dan dat je werkelijk zou willen dat er iets veranderd in die regio. Eerder schreef je eens op deze plek dat men niet over Israël mag oordelen zonder er zelf geweest te zijn...
Gaat dit niet voor jou op? Waarom ga je zelf niet eens een kijkje nemen daar? Ook schreef je op deze plek over het verzet gepleegd in WO 2 door onze familie maar we mogen Palestijnen nooit verzetsstrijders noemen. Zelfmoord aanslagen zijn altijd wanhoopsdaden van mensen die zijn gebrainwashed door fanatici die religie misbruiken voor politieke doeleinden.
Maar de bezette gebieden worden zo genoemd, zelfs door de Israëlisch, omdat ze bezet land zijn van oorspronkelijke bewoners die ervan zijn weggejaagd.

Je zou die documentaire eens moeten zien over een Israëlische arts in een ziekenhuis al daar die in die film vertelt dat hij de morele plicht heeft om ook daders van zelfmoordaanslagen te helpen als ze nog leven. Als iemand die daar arts is dat kan, kan jij vast ook meer betekenen voor de Palestijnen dan alleen Anja Meulenbelt pesten.

Steady Freddy said...

Lees en huiver wat drie vooraanstaande Israelische wetenschappers voorzien na de terugtrekking van Israel uit de Gazastrook:
http://peacepalestine.blogspot.com/2005/07/urgent-all-eyes-on-gaza-disengagement.html

keesjemaduraatje said...

ik was er ook niet voor dat de kolonisten zich terug moesten trekken. Nu lijkt het alsof terreur beloond wordt. De zelfmoordaanslagen zijn ook niet gestopt en de El Fatah organiseerd nog steeds haatcampagnes en terreurdaden. Dus het geweld zal nog een hele tijd doorgaan, totdat de Palestijnen eindelijk intern ook democratie in gaan voeren. Dan zal het geweld stoppen.

keesjemaduraatje said...

wat betreft mijn motivatie, die is niet veranderd: voor vrijheid, tegen onderdrukking. Het verzet in Nederland in WOII is dus niet te vergelijken met de methodes van de Palestijnen, omdat wij voor democratie en vrijheid vochten, terwijl de PLO en Hamas raketten en zelfmoordbommers op onschuldige burgers afsturen.

Ariël Bruéns. said...

Palestijnse zelfmoordterroristen vergelijken met onze verzetshelden is in meerder opzichten een absolute gotspe, een schandaal ! Om te beginnen werden deze mensen (verzetshelden) niet opgehitst door haatzaaiende imams die geen ander doel nastreven dan het uitroeien van joden en het vernietigen van de staat Israël. Ook had men geen afterlife achter de hand waarin men onbeperkt van bil kon gaan met eeuwige maagden en werden de aanslagen (op uitsluitend militaire doelen en landverraders) niet opgedragen aan de één of andere maangod.
Ik heb verzetsmensen gekend (helaas niet meer onder ons) die er tot de dag van hun dood kapot van waren dat men bepaalde daden heeft moeten doen om de vrijheid van Nederland en de veiligheid van joodse medeburgers te bevorderen. Bepaald geen islamitische grimassen die onder luid gejank dat Allah groot is zichzelf opbliezen tussen onschuldige (zelfs geen Duitse) burgers. En er zijn nog vele kenmerkende verschillen op te merken tussen de Arabische fanaticus en onze ware verzetshelden.
Het zogenaamde aureool van "de medicus" die geacht word levensreddend werk te doen, die een fascist als Meulenbelt zich aanmeet, is een lachertje. Haar steun is niet aan de arme Palestijnen zelf, haar steun is aan haar "weg met ons" overtuiging. Meulenbelt is een ernstig ziek mens.

rooieravotr said...

Zozo, bij keesje was Anja Meulenbelt nog slechts een bondgenoot van terroristen, bij Arie Bruens is ze al tot fascist gepromoveerd! Welnu, noem mij dan ook maar zo, ik ben haar geestverwant in deze.

Verder hoop ik, net als keesje, dat binnen de Palestijnse gemeenschappen de democratie doorzet. Volgens mij zal dat echter, in tegenstelling tot wat keesje kennelijk denkt, tot een vergroting van de Palestijnse strijdbaarheid leiden. Een van de redenen dat Hamas groeit, is omdat heel veel Palestijnen de PLO/ Al Fatah te SOFT vonden tegen Israel. Die harde houding wint terrein bij elke stap voorwaarts voor een werkelijke Palestijnse democratisering. En die harde houding is, gezien de onstaanswijze en handelswijze van de staat Israel, geheel en al rechtmatig.

keesjemaduraatje said...

Ik denk dat Anja Meulenbelt en Harry van Bommel op een gegeven moment niet meer blij zullen zijn met de foto's van Arafat met hen erbij. De houding ten opzichte van terreur en Arafat wordt steeds afwijzender, nu er ook in het westen bommen ontploffen. De Stichting Kinderpostzegels en het Liliane Fonds denken nu nog met een kutsmoesje ervan af te zijn, maar de bron van geld gaat zeker opdrogen als we aantonen dat de NCCR aan de PLO gelieerd is. Dus maak je borst maar nat.

Poesje said...

Ter nagedachtenis aan Theo van Gogh en in het kader van de vrijheid van meningsuiting verwijderd door Ariël Bruéns:

http://www.liveleak.com/view?i=4446e29d63

[edit]verwijderd in verband met antisemitische inhoud [/edit]

jantjepiet said...

als ik de beschuldegingen van keesjemaduraatje(als hij werkelijk zo heet)aan het adres van stichting kifaia dan moet deze kees wel uit een zionistische kring komen die vaak het terrorisme misbruiken om de misdaden van Israel tegen het palestijnse volk rechtvaardigen. het zijn niet de palestijnen die terreur plegen het zijn de zionisten die palestina bezetten. laat de zionisten terug gaan waar ze vandaan komen(VS en rusland) en palestina terug geven aan de palestijnen.

de terreur staat isreal heeft genoeg misdaden gepleegd tegen het palestijnse volk dat een terreur staat als Israel geen bestaansrecht kan hebben.

een terruer staat die zoveel ellende heeft veroorzaakt in het midden-oosten kan geen bestaansrecht hebben. daar heeft deze terreurstaat te veel bleod vergoten in midden-oosten.

het is alleen het bloed van het palestijnsvolk die vergoten is, het hele midden-oosten gaat gebukt aan bloedvergitten voor de belangen van de terreursttaat isreal.