Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, March 23, 2006

Blackberry

Het Blackberry Genootschap
door Keesjemaduraatje

op het werk heeft Blackberry weer toegeslagen. Het Blackberry Genootschap is een groepje supporters dat zich op het apparaat Blackberry gestort heeft en daar de gehele dag mee bezig is. als de Blackberry-believers gaan koffiedrinken, wat zo'n 5keer per dag voorkomt, gaat de Blackberry mee en zitten ze tussen de slokken koffie door nog naar het apparaat te kijken. Als er een manager naar ze toe komt, worden er twee "messages" uitgezonden:
1) we hebben het erg druk
2) we hebben meer mensen nodig

Elke andere activiteit, zoals het schrijven van documentatie of het verbeteren van de security, wordt terzijde geschoven met verwijzing naar de Blackberry en de vele klanten die daarvoor nog geworven en gesupport moeten worden.

Medewerkers die op de één of andere manier in een andere afdeling hun ei niet kwijt kunnen, laten al gauw een oogje vallen op de Blackberry-Freewheelers. Er is geen chef en er is geen controle, wat wil je nog meer. Als je lid wordt van de clan, wordt er als eerste een Blackberry voor je besteld, anders kan je niet meedoen. Information Security, moet het eerst goedkeuren, wordt er wel bij verteld. Dus je status stijgt meteen als je zo'n speelgoed gekregen hebt, want het is "goedgekeurd".

En vandaag heeft Blackberry dus weer een slachtoffer geëist. De backup-security officer is voor de charmes van de Blackberry family gevallen. Hij had een glansrijke carriere voor zich op de "derde lijn" en werd al naar veelbelovende klanten uitgezonden, maar hij heeft nu toch voor de "andere kant" gekozen. Hij heeft meteen zijn spullen gepakt en is al bij de BB-boys gaan zitten. Ons teleurgesteld achterlatend. Wat hebben wij verkeerd gedaan? Hebben we iets verkeerd gezegd?

2 comments:

BigPete said...

Ik leef met je mee, mijn vrouw heeft ook zo'n kreng...

Steady Freddy said...

Kan zo'n ding ook koffiezetten?