Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, March 16, 2006

De idealen van de SP

In een artikel in de NRC van een paar dagen geleden (14-03-2006) wordt treffend duidelijk gemaakt wat de idealen van de SP zijn. De Amsterdamse PvdA wilde van de andere partijen weten wat de knelpunten zijn, waarover verder gesproken moest worden bij de coalitiebesprekingen voor het gemeentebestuur.

"De SP zei onder meer dat er nog gepraat zou moeten worden over het aantal sociale huurwoningen, overpreventief fouilleren en cameratoezicht, sloop van woningen en huisbezoekenvan de sociale dienst om fraude op te sporen."

Dat maakt de SP tot de partij van de dieven en terroristen (cameratoezicht), uitkeringstrekkers (geen huisbezoeken van sociale rechercheurs) en huurders. Je zou over het laatste punt nog kunnen zeggen dat het sociaal is, als het niet Amsterdam betrof waar alleen heel rijke of armlastige mensen goed kunnen wonen. De gewone middenklasse heeft Amsterdam allang verlaten in de richting van Almere, Purmerend en Diemen en leeft daar een saai leven in de voorsteden, omdat Amsterdam onder invloed van jarenlange sociaal-democratische invloed, weigert koopwoningen te bouwen en de voorkeur geeft aan gesubsidieerde krotten.

Gelukkig zijn de coalitiebesprekingen met de SP al afgebroken, maar Groen-Links is nog in de race en is net zo erg.

13 comments:

oppie said...

Kees, in Weert gaat de SP, ondanks grote overwinning, ook niet in de coalitie komen. Ze staan te ver van de andere partijen af. Een van de grootste punten is hier ook sociale woningbouw. Zie ook weblog Rudy.

Arie said...

Ach ja stel je voor dat een partij zich tegen inbreuk of privacy keert, andere methodes wilt na streven dan repressie. Om maar de zelfde toon aan te slaan dan jij doet met je terroristen en dieven: Je plaatst je zelf wederom in het kamp van de would-be fascisten.

BigPete said...

Wat heeft het socialisme de mensheid ooit gebracht Arie, buiten onbeschrijfelijk veel ellende en honderden miljoenen doden.......

Arie said...

Volgens mij moet jij je geschiedenisboekjes nog maar eens doorlezen. En wel typisch dat jij als discrimineerende weblogger je dit afvraagt. Je bent wellicht in de war met misbruikt communisme. Wat nog altijd iets anders is dan socialisme.
Maar voor jou is alles wat niet in je straatje past het kwaad kennelijk. Beetje extremistisch aangelegd misschien? Voor mij is het nog altijd kapitalisme waardoor miljoenen van de honger omkomen.

Socialisme is een maatschappijvorm gebaseerd op gelijkheid, sociale rechtvaardigheid en solidariteit.
Ik lees niets over miljoenen doden hoor.

Arie said...

Maar goed als je dus een mening hebt over poltiek die je niet aanstaat ben je dus \'al net zo erg\'. Wanneer stop je eens met die machiavellistische propaganda en drogreden Keesje?

keesjemaduraatje said...

ik stop pas als een communistische kampcommandant mij in een heropvoedingskamp met een botte bijl of schop mij de hersens heeft ingeslagen

Arie said...

Ach flikker op man. Je bent al net zo blind als Bigpete dat je het verschil niet kunt zien tussen fascisme en socialisme. Ga vooral door je zelf al een van haat verblinde onverdraagzame dictator neer te zetten. Stel je voor dat iemand het niet eens is met privacy inbreukende maatregelen of een bepaald huurbeleid niet ziet zitten. Voor jou al reden om ze te vergelijken met massamoordenaars. Idioot.

keesjemaduraatje said...

he, je bent wel op een vrij democratisch weblog hier. Matig je toon anders geef ik je weer een ban

Arie said...

Je doet maar. Vrij democratisch? Vrij haatdragend zul je bedoelen. En dat heropvoedings kamp komt snel genoeg als het aan het door jouw zo geliefde regeringspartijen ligt.

Don Cornelis said...

Oh god, Arie. Jij lult echt strond man. Luister dan eens naar jezelf!

Arie said...

Pff. Nee jij weet het goed te verwoorden zeg. Kom eens met argumenten ipv. je zelf voor idioot te zetten met je stront.

Don Cornelis said...

Wie zet zich hier nou voor lul. Ik zit niet wekenlang een weglog vol te spammen met communistische propaganda waar behalve een paar krakers toch niemand meer in gelooft.

Arie said...

Nogmaals argumenten ipv. van mij voor communist uit te schelden. Ik zie me zelf nog steeds meer als anarchist maar dat terzijde. Op dit weblog komt zowat niemand veel verder dan andersdenkende voor massa moordenaars uit te maken. En dat durft zichzelf nog democraat te noemen. Bah!

Argumenten!!!!