Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, March 08, 2006

Drie boodschappen van George Bush

George Bush was net in India op het moment dat ik er ook ben. De communisten en de moslims demonstreerden eendrachtig en dat is nu even als uitzondering geen toeval en geen wonder, want George Bush had drie heldere messages voor India, die voor liefhebbers van stilstand heel vervelend kunnen zijn.

-India moet onafhankelijk worden van de olietoevoer, anders wordt het land op den duur gegijzeld door de hen omringende diktaturen.

-De buitenlandse investeringen moeten bevorderd worden door meer transparantie bij wetten en regels.

-India moet zich openen voor de buitenlandse handel en niet meer de eigen productie beschermen.

Ik besprak deze "messages"ook met mijn Indiase collega's en wat mij verwonderde was, dat ze wel de banen uit Europa willen overnemen, ook wel spullen willen verkopen naar het buitenland, maar de buitenlandse produkten moeten buiten blijven. In dat opzicht zijn veel collagas dan weer links.
Er zijn ook collegas bij die op den duur een eigen bedrijf willen, maar dan in productie en niet in dienstverlening. Dat laat zien dat het denken en de houding achterblijft bij de reële ontwikkelingen.

De corruptie in India is nog steeds enorm en het is vrijwel onmogelijk voor een buitenlander om hier een bedrijf te beginnen. je zou gewoon niet weten wie je, hoe om moet kopen.

Het minderheden vraagstuk levert dezelfde discussies op als in europa. De Indiase regering doet er werkelijk alles aan om de minderheden tevreden te stellen. Ze krijgen zelfs aparte gereserveerde zetels in het parlement, maar het levert alleen maar meer agressie op. Op dit moment wordt geconcludeerd dat het minderhedenbeleid is mislukt, net als in Nederland.

15 comments:

keesjemaduraatje said...

als je een Trouw weblog wilt beginnen, dan kan je al je Trouw artikelen erin kwijt
Ik wil die troep niet hier op mijn weblog
Trouw heeft namelijk een "Lack of Moral Clarity"
Waar ze in de Tweede wereloorlog genoeg van hadden, hebben ze nu te weinig

Steady Freddy said...

Ach, ach, kun je al die waarheden niet aan? Zelf copieer je ook nog scheutig. Is deze web-log jou eigendom? Betaaal je ervoor? Heb je een eigendomsrecht? Het internet is vrij op bepaalde gebieden en dus ben jij geen eigenaar van http://keesjemaduraatje.web-log.nl en mag je je eigen regels maken als starter van dit forum, maar waarom ga je niet in op de inhoud? Als dictateur van deze plek kun je het altijd nog weghalen. En wat is die: "Lack of Moral Clarity" precies? Is Trouw opeens een slechte krant?

Salaam broeder

keesjemaduraatje said...

misschien moet je eens proberen op de Moslimomroep hele stukken uit de Trouw voor te lezen. Het is niet netjes om hele artikelen in een commentaar te posten, dat wilde ik alleen maar ff zeggen.
Het Lack of Moral Clarity principe wil zeggen dat je geen duidelijke keuze wil maken tussen goed en kwaad. Als je het verschil tussen een diktatuur en een democratie niet meer kan zien en zelfs alleen maar de democratie gaat bekritiseren en de diktatuur buiten beschouwing laat. Dat is wat Trouw doet. er wordt een "enerzijds, anderzijds standpunt " ingenomen.

Steady Freddy said...

Ik zal voortaan netjes een link plaatsen. Echter het medium TV of radio is iets anders dan Internet. Iets duurder ook. Dus tijd is geld en dat moet jou toch aanspreken. Goed en Kwaad. Is dat iets wat Bush bepaald? Diktatuur of Democratie. Iran is theoretische een democratie aangezien er gestemd wordt. De VS in theorie ook alleen weten we allemaal wel hoe dat ging de eerste keer dat Bush aan de macht kwam ( Florida) en de tweede keer ( Ohio) met die super moderne stemmachines. Daarnaast bepaald de hoeveelheid geld die een kandidaat bij elkaar sprokkeld al sinds jaar en dag wie er wint in de VS. Daardoor hebben we nu in Nederland een TOP diplomaat als ambassadeur. Betaalde 50 miljoen aan Bush en daar zit ie. Kocht onlangs schadeclaims af van gedupeerde burgers voor 300 miljoen dollar. Tja. Goed en Kwaad. India is natuurlijk goed! Ontwikkelde een nucleaire bom zonder enig toezicht vanuit de Int. gemeenschap. Iran mag dat niet, omdat India natuurlijk nooit iets heb gezegd over Israel.
Dat Pakistan de bom heeft hebben we mede aan Nederland te danken. Maar meer nog omdat Nederland aan de lijn loopt van de VS. De CIA vroeg ons dat. Lubbers vertelde dat laatst in een interview. De atoomheld Kahn moest mogen doorgaan en het Westen hielp daar graag aan mee. Zo verkocht hij centrifugetechnologie aan Iran en Noord-Korea met medeweten van het westen. Goed en Kwaad.

Wat is nou jouw standpunt inzake de samenwerking van de VS met India en dat India het internationale non-proliferatieverdrag niet wil tekenen? Waarom eigenlijk niet? Daar gaat het artikel van Trouw o.a. over maar daar hoor ik je niet over. Ik hoor enkel dogmatisch gereutel.
Heb je een beetje teveel van India te pakken en vergeet je dat Hindoes de moslims net zoveel ergs aandoen als andersom?

Salaam broeder
Vanwege de stabilitiet in de regio. Goed en Kwaad.

Arie said...

Lack of moral clarity? Nogal hilarisch uit jouw mond.

Arie said...

@ Duikersloot

En dat Shell Irakeese opdrachten heeft gekregen omdat we zo braaf mee doen met de illegale oorlog heeft ook een broodje aap verhaal dan zeker?

Btw. 18 Maart - Museumplein Amsterdam.

Rinus Duikersloot said...

Er wordt een eerlijke prijs betaald voor de olie. Zie je liever dat de Irakezen de olie opdrinken?

Arie said...

Waarom niet aangezien de olie van hun afkomt? Of zie je het dat wij meer recht hebben op die olie dan de Irakezen?
Maar wat ik wil zeggen: zo zie je maar weer hoe het aan de laars lappen van internationale rechtspraak beloont wordt.

Rinus Duikersloot said...

Zie je echt liever dat ze de olie opdrinken???

Arie said...

Nee in de geest van de vrije handel kunnen ze deze wellicht beter verkopen lijkt me logisch, maar nog liever ook eerst zelf raffineren zodat ze ook van de werkgelegenheid en meer waarde van bewerking kunnen profiteren. Niet dat ik altijd een fan ben van het recht op eigendom, maar ook al zouden ze de olie zelf willen houden, dat is het recht van de Irakezen.
En al was het maar om te onstnappen aan een derde wereld scenario van goedkope grondstoffen uitvoeren, en niet te betalen eindproducten invoeren. Overigens die +100.000 burger slachtoffers lijkt me niet echt een redelijke prijs. Maar los hiervan je hebt nog geen antwoord gegeven op mijn vraag, kan de millitaire steun die Nederland heeft gegeven volgens jou los gezien worden van de orders van Shell?

Rinus Duikersloot said...

Waarom zou dat niet los van elkaar worden gezien? De inkomsten uit de olieverkoop komen Irak ten goede en daarom verkopen ze het natuurlijk liever dan dat ze er niks mee doen.

Dat van die 100.000 burger slachtoffers is een fabeltje. Lees meer daarover en andere fabeltjes in 12 Iraqi War Myths

Arie said...

Tja hoeveel het er werkelijk zijn weet niemand natuurlijk. Zelfs de Amerikaanse overheid heeft de moeite niet genomen deze te tellen. Volgens media berichten ligt het tussen de 28,501 to 32,119 (Wikipedia). Maar volgens de VN gaat het wel om meer dan 100.000.
2.000-3.000 lijkt me iig. een fabeltje.
Bron: globalpolicy.org Iets waar ik iets meer waarde aan hecht dan die andere site.

Arie said...

En het hoeft niet los van elkaar gezien te worden natuurlijk, het ene was mijn mening, het andere mijn vraag aan jou. Die je nog steeds niet beantwoord hebt.

Rinus Duikersloot said...

Wat het verband betreft tussen Shell en Nederlandse steun ben ik niet geinteresseerd in meningen maar in feiten.

Dit geldt ook voor het aantal burger slachtoffers in Irak. In de link die je me geeft wordt weer het onderzoek van The Lancet aangehaald en dat onderzoek is door mensen aan beide kanten van het debat onderuit gehaald.

Lees ook The Civilian Casualty Fable

pascalle said...

ik zie liever dat het geld wat besteed wordt aan oorlogen om olie uitgegeven wordt aan het vinden van een andere oplossing zodat we geen olie meer nodig hebben en de stress rond het opraken ervan en de dollar die eraan gelinkt is ook weg is. maarja zal wel weer te simpel zijn..men houd er nou eenmaal van kinderachtig te blijven ruzieen aangezien er geen staatsbestuurders bestaan die niet handelen uit eigenbelang... dom he en ik dacht vroeger nog wel dat mensen met zo'n functie handelen uit volkbelang..haha hoe dom ben ik