Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, March 16, 2006

Dubbele moraal

De dubbele moraal van de Palestijnse lobby

na de aanval van Israelische troepen op de gevangenis van Jericho, waarbij doden en gewonden vielen en enkele Palestijnen gearresteerd werden, gingen leden van de PFLP op de Gazastrook de straat op en namen westerse mensen gevangen. Ook de Amerikaanse school op de Gazastrook moest het ontgelden. Enkele leraren werden gegijzeld.

Natuurlijk werd er op de beruchte haatdragende media zoals Indymedia en Anja's gezellige keuvellog niets over gezegd, laat staan een veroordeling van het gijzelen van onschuldige mensen.
In plaats daarvan wordt een oude mythe uit de kast gehaald van het onschuldige meisje Rachel Corrie die in 2003 door een Israelische bulldozer omver gereden zou zijn.

Het typische verhal dat elke keer weer wordt gepresenteerd is: volkomen onschuldige vreedzame mensen worden hard en meedogenloos onderdrukt door de zionistische bezetter. Elke afwijking van dit patroon wordt steevast ontkend en weggeduwd uit het collectieve geheugen. Als er onschuldige Israelische burgers worden opgeblazen, verschijnen hun foto' s niet op de Indymedia om herdacht te worden. Als er westerse hulpverleners en leraren worden gegijzeld door Palestijnse terroristen, worden er geen demonstraties gehouden.

Voorlopig mag Anja in ieder geval niet meer naar de Gaza. Dat heeft ze aan haar gezellige vriendjes van de HAMAS te danken.

17 comments:

pascalle said...

Let him who is without sin, cast the first stone..

Arie said...

Indymedia is een open nieuwslijn als jij je even over je misselijke vooroordelen heen kan zetten dan zou je zelf nog wat kunnen publiceren over onderwerpen die je mist op Indymedia. Maar kennelijk wil je dat Indymedia verplicht word om te schrijven wat Keesje o grote dictator daar geschreven wilt zien. Net als je van het Trouw dagblad wilt dat er een verwerpelijke partijdigheid gepresenteerd word.

Ik zie het trouwens anders. Als er een Israeli opgeblazen word dan zal dat dubbel en dik uitgemeten worden in de media, maar als er weer eens een Palestijns dorp met de grond gelijk gemaakt word dan zul je daar niets over horen. Wel eens gehoord van anarchisten tegen de muur bvb en de bloederige repressie hier tegen? Vast niet.

keesjemaduraatje said...

het zal je misschien verbazen, maar ik ken de "anarchisten tegen de muur" persoonlijk, omdat ze in het anarchistische Pinksterkamp op bezoek waren en daar heb ik ze gesproken.

Arie said...

Fijn voor je. Maar heb je wel eens iets in de reguliere media over ze gehoord? Word er uberhaupt ooit aandacht besteed aan Israelische misdaden tegen de menselijkheid? Is er ooit een Israeli veroordeeld voor oorlogsmisdaden? Fijn hoor die zwart wit stellingname van je. Maar objectief is anders. Als je al eens aandacht besteed aan een slachtoffer van Israelisch geweld dan trek je het nog in twijfel ook. En nogmaals over Indymedia als publicist daar voel ik me aangesproken maar ik ben zeker niet verantwoordelijk voor dingen die JIJ mist daar. Doe zelf eens wat moeite ipv. mensen te beschuldigen van dingen waar je je zelf nog veel erger schuldig maakt: Namelijk involledige, selectieve, en criminaliserende stukken publiceren. Bah!

keesjemaduraatje said...

als jij op de Indymedia je ei al kwijt kan, dan vraag ik me af waarom je voortdurend hier op dit weblog je walgelijke socialistische krakerspraatjes kwijt moet. Heb je soms van je "Blockwart" opdracht gekregen de politieke tegenstanders zwart te maken?

Arie said...

De walgelijke praatjes komen vooral uit jouw would-be fasistische straatje vandaar. En die tactiek van zwart maken word al prima vervult door je eigen persoon. Ik heb ook geen politieke tegenstanders, ik ben namelijk niet politiek actief behalve dat ik een mening heb over het een en ander. Wat voor sommige al reden is om me te vergelijken met fascisten en ander onfris volk. It takes one to know one.

Don Cornelis said...

Noem dan eens wat Israelische oorlogsmisdaden op, Arie?

En trouwens alleen al dat Keesje al deze beledigende taal van jou kant laat staan, bewijst al dat hij geen fasict is.

Arie said...

Die beledigingen van Keesje zijn de manier om te argumenteren hier. En hij heeft al genoeg weg gehaald van mij dus ook dat is gelul. De argumenten zijn op dus er moeten weer 2e wereldoorlog verwijzingen bij komen van Keesje. Ik zeg niet dat Keesje een fascist is maar dat tie wel met ze heult.

En noem eens wat oorlogmisdaden op? Doe je ogen open man.

Don Cornelis said...

Nee serieus, noem dan eens wat op. Of kan je dat niet? Want volgens mij heb jij geen enkele historische kennis en lult maar wat.

steady Freddy said...

Hoera voor de Israelische overheersing!

De 7-jarige Akbar Zayed was vrijdag op weg naar een kliniek, waar hechtingen uit haar kin verwijderd zouden worden, toen de auto waarin ze zat in het dorp Yamoun op de Westoever door Israëlische soldaten die jacht maakten op gezochte Palestijnen onder vuur werd genomen. De soldaten losten dertig schoten. Akbar werd al door een van de eerste kogels dodelijk getroffen.

Volgens het leger verscheen er plotseling een taxi in door soldaten afgezet gebied en schoten de soldaten op de banden van de taxi, toen die een stopbevel negeerde. Maar volgens de oom van het meisje, Kamal Zayed, die achter het stuur zat, kwamen er voor hij de kans kreeg de motor uit te zetten drie mannen op de auto afrennen, die begonnen te schieten.

Ik zag ze achter het hek. Er waren meer dan dertig soldaten. De eerste kogel raakte mijn nichtje. Ze werd direct door een kogel in haar hoofd getroffen", zei Zayed, die zelf in zijn arm en been werd geraakt, zaterdag in zijn ziekenhuisbed. Zayed zegt ruim twee uur door soldaten te zijn verhoord, voor hij zich aan zijn verwondingen kon laten behandelen.

Begrafenis.

Honderden mensen woonden zaterdag de begrafenis van Akbar bij. Haar vader, Abder Zayed, vertelt met horten en stoten dat hij zijn broer had gevraagd met zijn dochter naar de kliniek te gaan, omdat hij er niet bij wilde zijn als haar hechtingen werden verwijderd. "Ze (de soldaten, red.) hebben geen idee hoeveel ik van haar hou", zegt hij. "Hoe kan ik mijn huis binnengaan en haar nooit me "Ik snap nog steeds niet waarom ze ons dit hebben aangedaan, waarom ze op ons schoten", zegt Kamal Zayed, de oom. "Het was wel duidelijk dat ik alleen met een klein meisje in de auto zat."

Het leger heeft een onderzoek ingesteld. ( yep as allways)

Arie said...

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15

Zomaar een handje links enkele van de duizenden. Over geen historische kennis gesproken. Slaap lekker verder.

Don Cornelis said...

Oh heel erg bedankt, slaap jij ok lekker.

BigPete said...

@Arie
Link1: gaat om een joodse man die in WO2 kennelijk fout is geweest. Heeft met de staat Israel niets te maken.

Link2: gaat over het vermoedelijk onterecht vasthouden van 2 Libanezen. Met oorlogsmisdaden heeft dit niets te maken.

Link3: voor een bulldozer stappen is niet erg slim...

Link4: Die "massamoord"is gewoon gelogen!

Link5: waar zijn de feiten?

Link6: human rights watch propaganda zonder feiten

Etc etc.

Arie said...

1. Ja want Israel weigert mee te werken zoals gewoonlijk.

2. Misdaden tegen de menselijkheid tellen niet?

3. Palestijnse dorpen verwoesten ook niet.

4. Zeg dat maar tegen de doden en nabestaanden.

5. Waar zijn jouw feiten?

6. Nog altijd beter dan jouw propaganda zonder feiten.

En de overige 9 links?? Fijn dat je een paar puntjes hebt gevonden om 3 woorden aan vuil te maken. Maar je had beter je mond kunnen houden zoals gewoonlijk. In de meeste gevallen hebben de Israeli niet eens de moeite genomen het uit te zoeken. Laat staan maatregelen getroffen.

BigPete said...

Als ik van 15 links bij de eerste 6 al geen bewijzen aantref dan stop ik. Je hebt gewoon niks concreets. Ben je ook zo kritisch op je palestijnse vrienden?

Arie said...

Makkelijk hoor. Net zo makkelijk als de eerste 6 links niet bewijzend noemen. De realiteit is anders. Over dubbele moraal gesproken. Ben jij net zo kritisch over de zionnazi's? (De Israelisische regering dus, en Keesje is niet de enige die onsmakelijke tweede wereld oorlog vergelijkingen kan maken ben je het censureren nog niet zat trouwens?)

pascalle said...

Mannen blijven we wel even bij?

KIJK DAN!

Waar begint onze keesje mee in z'n artikel?
Jullie zijn zo druk met elkaar aftroeven dat jullie gewoon missen dat keesje zelf al aangeeft dat de Israëli's misdaden begaan.
Hij is dan wel leuk een stukje aan het schrijven over Palestijnen die onschuldige mensen pakken, maar eh.... dat was niet het begin van het verhaal, he...de oorzaak...
Jullie proberen t probleem aan t pakken vanaf het midden, geen wonder dat jullie er niet uitkomen en een beetje stom gaan lopen schelden.
Gaan jullie lekker verder ruzie maken, dan concentreer ik me wel op de oorzaak.... zegt mij genoeg over het aanwijzen van een schuldige...

zo gaat dat toch? Dact ik? Als je wilt onderzoeken wie er fout zit?
terug naar hoe het begon.

laten we daar dan ook mee eindigen: ff..ter herinnering...

"Na de aanval van Israelische troepen op de gevangenis van Jericho,waarbij doden en gewonden vielen..."